Tamamen duygusal | Nafiz Karagözoğlu'na sorulan sorular (17 Eylül 2019)

Çiftler arasında yaşanan cinsel sorunlarda kadın ve erkeğin birbirine yaklaşımı önem taşıyor. Eşlerin birbirine duygusal yaklaşımı ve romantizmi, aşkta mutluluğu yakalamayı kolaylaştırıyor. Sorunların daha hızlı çözülmesine yardımcı oluyor. İşte Nafiz Karagözoğlu'nun 17 Eylül 2019 tarihli Takvim gazetesi yazısında okurlarından gelen sorulara verdiği cevaplar....

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Eylül 2019 Güncelleme 17 Eylül 2019, 07:56
Tamamen duygusal | Nafiz Karagözoğlu’na sorulan sorular 17 Eylül 2019

İÇİNDEKİLER

HANIM BOZUK ATIYOR!
Hanım sıkıntılı. İlişkide iyiyiz ama sabahları yüzü asık oluyor. "Yatakta mı bir şey oldu?" diyorum "Senin tek sıkıntın o" diyor. Bozuk atıyor. Ne yapayım?

Bir kere ilişki sonrası uyumandan hoşlanmıyor olabilir. İlişki sonrası okşamalar, dokunmalar, öpmeler çiftler arasındaki duygusallığı, sevgi ve minneti arttırır. Aksi durumlar sende olduğu gibi gerilim yaratır. İçgüdüsel bir yanı olsa da insani bir süreç olan cinsel ilişki sürecini olağan akışına uygun olarak bitirmeliyiz. Farklı sorunlar açısından genel durum değerlendirmesi için iç hastalıkları uzmanına muayene ettirin.

GÜÇLENMEK İSTİYORUM
35 yaşında erkeğim. Reflü için tavsiyelerinizi uyguladım. Şimdi çok iyiyim. Affınıza sığınarak soruyorum. Bu cinsel gücümü arttırmak için ne içeyim?

Hap içme. Rezene çayı iç. Yarım çay kaşığı öğütülmüş rezene tohumunu bir su bardağı sıcak suya koyup on dakika bekleyerek yapılması önerilir. Gün aşırı 3 çay bardağı içilebilir. Ayda iki kez beş günlük uygulamalar faydalı olabilir. Mide şikayetlerine de, varsa gazına, kabızlığına da faydalı olur. Tohumunu çiğnersen ağız kokularını da azaltabilir.

SORUN CİDDİ
3 yıldır evliyim. Başından beri ilişkide sıkıntı yaşıyorum. Erken boşalma oluyor. Geciktirici jel varmış ama doktorlar önermedi. "İşe yaramaz" dedi. Acaba siz ne önerirsiniz?

Cinsel ilişki öncesi halin, erken boşalmanın en sık rastlanan sebebidir. İşle ilgili olumsuzluklar, huzursuzluklar, güvensizlikler ve yorgunluklar öncelikle cinsel ilişki isteğini azaltır. Stres-depresyon ve bunun için kullandığın ilaçlar varsa bunlar da olumsuz katkıda bulunur. Sen bunları halletmeye başla. Ayrıca testosteron, prolaktin, TSH gibi hormonlarını ölçtür.

PROSTAT SANIYORLAR
62 yaşındayım. Doktor tansiyon için idrar söktürücü verdi. Sürekli tuvaletteyim. Herkes prostat oldum sanıyor. Başka bir ilaç istesem mi?

Her ilacın etkisi ve yan etkisi olabilir. İlacı yutmadan etkisinin ve yan etkisinin nasıl olacağını bilemeyiz. Bazı tansiyon ilaçları prostat büyümesi olan erkek hastalarda ilk tercihimiz olur. Prostat ile ilgili hastalığını doktora anlat. Alfa Bloker denilen ilaç grubu şayet senin için kullanılmasına engel bir durum yoksa hem hipertansiyon hem de prostat bezi hastalığını tedavi edici olacaktır.

YAN ETKİLER OLABİLİR
Nafiz Hocam, eşim doğum kontrol hapı kullanmak istiyor. Bu hapların etkisi nasıl?

Kadın bedeninde yumurtalıklarda yumurta hücresi üretilir. Erkeklerde torbaların içindeki testislerde sperm denilen üreme hücreleri üretilir. Bunlar kadının bedeni içinde birleşir. Döllenip kadının rahmine yerleşirse gebelik meydana gelir. Doğum kontrol hapları hormon haplarıdır. Bu haplarla kadın bedenindeki yumurtalıklardan yumurta hücresi üretilmesi engellenir. Yumurta olmadığında hamilelik olmaz. Her ilaç gibi yan etki ihtimalleri vardır. Kullanmaya başladıktan sonra ortaya çıkan farklılıkları dikkatle takip etmek gerekir.