Takvim

Bugünkü
Takvim
  • Sağlık
  • 11.09.2019 Gazete
ABONE OL

Sağlığın turşusunu kurun | Uzun yaşamın sırrı o besinlerde saklı!

Günümüzün değişen beslenme alışkanlıkları, hastalıkları da beraberinde getiriyor. Doğal gıdaları tercih etmek, hastalıklara savaş açıyor. 'nden Dr. , sağlıklı bir bedenin şifresini açıklıyor.

Sağlığın turşusunu kurun

Günümüzün değişen beslenme alışkanlıkları, hastalıkları da beraberinde getiriyor. Doğal gıdaları tercih etmek, hastalıklara savaş açıyor. Harvard Üniversitesi'nden Dr. William Li, sağlıklı bir bedenin şifresini açıklıyor. Vücuttaki bağışıklık sistemi, DNA, kök hücreler, kan damarları ve bağırsak bakterilerinin sağlıklı olması gerektiğini söylüyor. Bu 5 sistemin de sağlıklı olması için işlenmiş gıdalardan, gazlı ve şekerli içeceklerden uzak durmayı öneriyor. Yazı dizisinin ikinci gününde bağırsakları güçlendirecek besinleri açıklıyor:

Bağırsaktaki zararlı bakterileri temizleyen roka, hastalıklardan korur.
Peynir, bağırsaklardaki iyi bakterileri artırır. Bağırsakları temizler. Vücut direncini artırır.
Kuru baklagillerden mercimek, bağırsaklara zarar veren mikropları öldürür.

Bağırsağa dost bakterileri artırır. Hazımsızlığı engeller. Lifli yapısı ile kabızlığı bitirir.
Bağırsakları temizleyen karnıbahar, kabızlığı da engeller.

Vitamin deposu nohut, bağırsaktaki iyi bakterileri artırır.
Ay çekirdeği, bağırsakların çalışmasını hızlandırır. Hazımsızlığı engeller.

Turp, bağırsakları zararlı bakterilerden arındırır. Güç verir.
Antioksidan deposu kivi, bolca C vitamini içerir. Bağırsakları temizler, vücudu güçlendirir.

Kiraz, hazımsızlığın ilacıdır. Gaz problemini azaltır. Sindirimi hızlandırır.
Egzotik meyvelerden mango, bağırsaktaki iyi bakterileri çoğaltır. Sindirimi hızlandırır.

Şifa deposu olan kuşkonmaz, prebiyotik etki gösterir. Bağırsakları besler.
Çavdar ekmeği, vücutta toksin oluşumunu engeller. Sindirimi hızlandırır.

Bitter çikolata, bağırsaklara mutluluk verir. Hazımsızlığı engeller.
Hamur mayası, yararlı bakteriler içerir. Bağırsağa güç verir.

Yoğurt, bağırsakların ilacıdır. Vücudun ikinci beyni sayılan bağırsağı temizler.
Şeftali, bağırsaktaki toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Kabızlığı engeller.

Siyah fasulye, bağırsakları güçlendirir.
Bezelye, bağırsaktaki iyi bakterileri artırır.

Vişne suyu, bağırsak hareketlerini hızlandırır. Kolon kanserinden korur.
Lahana turşusu, bağırsakta 5 trilyon yeni bakteri oluşturur.

Antioksidan deposu olan nar suyu, bağırsakları temizler.
Kaşar peyniri, zararlı bakterilerin yüzde 20'sini yok eder.

Kore yemeği olan kimçi, bağışıklığı güçlendirir. Grip ve soğuk algınlığından korur.
Ceviz, bağırsakları güçlendirir.




YARIN: BAĞIŞIKLIĞIN SIRRI

SAĞLIKLI BEDENİN ŞİFRESİ-2 / DR. WILLIAM LI