Bayramda kolesterolü yükseltme

Bayram sofraları iştah açıyor. Ancak kırmızı etin fazla tüketimi hem kan şekeri, tansiyon ve kolesterolün yükselmesine hem de sindirim problemlerine neden oluyor. Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Erdem Diker, kronik hastalığı olanları uyarıyor. Kırmızı etin kolesterolü yükselttiğini bunun da kalp krizi riskini artırdığını söylüyor. "Kalp damar hastalığı olanlar veya kolesterol yüksekliği nedeniyle tedavi görenlerin, bayramda aşırı et tüketmemeli gerekir" diyor. Etin tereyağı ve kuyruk yağıyla değil, kendi yağıyla pişirilmesi gerektiğini vurguluyor. "Pişirme yöntemi olarak, haşlama, fırınlama ve ızgara tercih edilmeli. Öğünlerde, etin yanında mutlaka salata ya da zeytinyağlı sebze yemeği olmalı" diyor.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.