KURTARICI BALIK
Kolesterolle mücadelede doğru besinleri tüketmet etkili oluyor. Güçlü antioksidan etkisi ile sarımsak, kolesterolü düşürüyor. Lif ve doymamış yağlar içeren fındık, Omega-3 kaynağı balık da kolesterolün yükselmesini engelliyor.
ÇAY İÇİN
Ceviz: Kötü kolesterolü düşürür. Kalbi korur ve güçlendirir.
Yulaf: Tansiyonu ve kolesterolü dengeler.
Fındık: Kolesterolü düşürür.
Balık: Kalp dostudur. Kolesterolü düşürür.
Roka: Kalp hastalıklarını engeller.
Domates: Kolesterolü düşürür.
Çay: Yeşil ve siyah çay, kolesterolün düşmesine yardımcı olur.
Limon: Kolesterolün yükselmesini engeller.
KİMLER RİSK ALTINDA?
Obezler
Diyabet hastaları
Yanlış beslenen kişiler
Kalp hastalığı olanlar
Genetik yatkınlık