Dolgun dudaklar tarçın kokar!

Bitki ve baharatlar güzellik kürüne dönüşüyor! Tarçın dudaklara dolgunluk kazandırıyor. Çilek ise yaşlılık çizgileri ile lekelerini giderip genç bir görünüm veriyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Nisan 2015 Güncelleme 07 Mart 2019, 11:15
Dolgun dudaklar tarçın kokar!

İÇİNDEKİLER

Her zaman, her şartta alımlı, genç ve güzel olmak isteyenlerin imdadına doğal ürünler yetişiyor. Dolgun dudaklara, güçlü ve temiz tırnaklara ve hatta yaşlılık çizgilerinden kurtulmak isteyenlere, tarçın çilek, portakal, bal çare oluyor. Uzmanlar, dolgun dudakların ise tarçın ile mümkün olduğunu söylüyor. Çileğin, yaşlılık lekelerine ve kırışıklıklara sürüldüğünde çizgilerin kaybolduğunu ve cildin gençleştiğini belirten uzmanlar, meyve, bitki ve baharatların cilde etkilerini şu şekilde açıklıyor:

Tarçın: Vazelin ile birlikte dudaklara sürüldüğünde dudakları dolgunlaştırıyor. Bunun için, antioksidan etkileri bilinen tarçın, vazelin damlasıyla dudakları üzerine sürün. Dudak maskesini dudaklarınıza ilk sürdüğünüz zaman hafif bir yanma veya sızlama hissedilir. Dayanamadığınız kadar yanma hissederseniz soğuk su ile yıkayın. Tatmin edici bir sonuca varana kadar günde 1 kere olmak şartıyla kullanın.

Çilek: Cilt kuruluğunu ve kırışıklıkları önlüyor. Maske olarak yüze uygulandığında da gözenekleri sıkarken ölü hücreleri ve kirleri çıkarıyor. Cilt açıcı özelliklere sahip olup yaşlılık lekelerini ve çilleri ortadan kaldırıyor.

Ayçiçeği yağı: Cildi nemlendirerek daha genç gözükmesini sağlıyor. Çıbanların ve kurdeşenlerin iyileşmesini sağlıyor. Cildi onarıp koruyor. E vitamini açısından zengin olup aynı zamanda cildi temizliyor. Nemlendirici etkisi ile aknelerin oluşumunu önlüyor. Ayrıca, saçlarda kepeği önlüyor.
Bal: Cilt yaralarının tedavisinde kullanılıyor. Antimikrobiyal etkisi ile mantar, iltihaplı yaralar ve akne ve egzama gibi cilt hastalıklarının tedavisine yardım oluyor. Alerji semptomlarını hafifletiyor. İçeiğindeki maddeler ile cildi nemlendiriyor. Antiseptik, antibakteriyel ve antifungal madde içerdiğinden cilde canlılık veriyor.

Çay: Siyah yada yeşil çayın cilde birçok faydası bulunuyor. Cilt kanserine karşı koruyor. Güneş yanıklarında ve UV ışınlarını bloke ederek koruma sağlıyor. Antioksidan ve anti-inflamatuar, yaşlanmanın cilt üzerindeki belirtilerini yavaşlatıyor. Ciltteki kırışıklığı ve sarkıklığı gideriyor. Betakaroten, C vitamini, antioksidan polifenoller ve gibi özellikleri ile cildin tonunu ve yapısını geliştirip dolaşımı artırıyor. Tene parlaklık veriyor.

Turunçgil: Narenciye kabukları uçucu yağlar içeriyor. Cilde detoks etkisi yapıp sıkılaştırıyor. Mandarin ve özellikle mandalina kabukları cilde sürüldüğünde yaşlılık lekelerini gideriyor. Sirke: Kırmızı ya da iltihaplı cilt hastalıkları yatıştırmada ve akneyi tedavi ediyor. Atkuyruğu: Zeytinyağı ile birlikte tırnaklara sürüldüğünde, sağlıklı uzamasını artırıyor ve beyaz lekeleri azaltıyor. Tırnakları tertemiz yapıyor.

BİBERİYE : Kaynar suyun içine biberiye ekleyerek çayını yapın. Soğumasıyla birlikte saçlarınızı bununla yıkayıp durulayın. Biberiye suyu hasarlı ve kırılmış saçları tedavi edip parlaklık veriyor.