Dondurma her mevsim yenir mi?

Yaz aylarıyla birlikte küçük büyük hemen herkesin büyük severek yediği dondurmanın da zamanı geldi. Uzmanlar, dondurmanın sadece yaz yiyeceği olarak görülmemesi gerektiğini belirterek, kışın da yenebileceğini belirtiyor.

Özellikle Avrupa ve ABD'de dondurmanın kışın da yendiğine dikkat çeken Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yonca Yüceer, Türkiye'de ise dondurmanın genellikle yaz yiyeceği olarak bilindiğini söyledi.
Yüceer, bileşimine göre değişmekle birlikte dondurmanın süte göre yağı 3.4, proteini 2, karbonhidratı 4 kat fazla içerdiğini kaydetti. Ayrıca önemli bir kasiyum ve fosfor kaynağı olduğu, vitaminlerden de A, D ve B2 bakımından zengin olduğunu ifade etti. Doç. Dr. Yüceer, "Süt ürünleri, çabuk bozulan gıdalardır. Sağlık şartlarına uygun ortamda üretilen, uygun şartlarda saklanan ve sağlıklı ambalajlarda satılan dondurmaların yenmesi gerekir. İyi bir besin kaynağı olan dondurma, her mevsimde her yaş grubundan insanın yiyebileceği bir süt ürünüdür." dedi.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.