
Adalet Bakanlığı personel alımında güvenlik formu bugün en fazla aratılanlar arasına girdi. Adalet Bakanlığı, infaz koruma memuru, mübaşir, zabıt katibi, psikolog gibi çeşitli kadrolara 11 bin 484 yeni personel alacak. Başvurular 23 Şubat-12 Mart tarihleri arasında yapılacak. Bu bağlamda adaylardan güvenlik formu isteniyor. Güvenlik soruşturması formu nasıl doldurulur? Şeklindeki sorular internette sıkça araştırılıyor. Güvenlik soruşturması formunu bir yere gidip almanıza gerek yoktur. Her kurumun internet sitesinde güvenlik soruşturması formu bulunmaktadır. Şayet bulamadığınız takdirde buraya tıklayarak güvenlik soruşturması formunu indirebilirsiniz.
Güvenlik Soruşturması Formu Nasıl Doldurulur?
Adalet Bakanlığı personel alımında güvenlik formu nedir? Sorusunu oldukça çok araştırmaktadır. Hep akıllara soru işareti bırakmaktadır. Güvenlik soruşturması formunu doldurmasını bilmeyen bir çok memur adayı internet üzerinden "Güvenlik soruşturması formu nasıl doldurulur" hususunu aramaktadır.
Güvenlik Soruşturması Formu Nasıl Doldurulur?
Bu sorunun cevabını size 5 adımda vermeye çalışacağız. Bu aşamaları takip ederek güvenlik soruşturması formunu eksiksiz doldurabilirsiniz. Adım adım tüm aşamaları takip ederek formu doldurma sürecini tamamlayacaksınız. Formu doldururken yapılacak bir hata ileride telafisi mümkün olmayan durumlara neden olabilir. Bu nedenle dikkatli ve titiz doldurulmalıdır.
Adım 1:
Bu kısımda adınızı, soyadınızı, uyruğunuz, TC kimlik numaranızı ve İkamet adresinizi yazınız. Burada önemli husus şudur: şayet önceden isim soyadı değişikliği yaptıysanız önceki isim ve soyadı yazmalısınız. Fotoğraf yapıştırma işlemini en son yapacaksınız. Formu tamamen doldurup bilgisayar üzerinden çıktısını aldıktan sonra fotoğrafı YAPIŞTIRACAĞIZ. Vesikalık fotoğrafınız yeterli olacaktır. Fotoğrafınızı yüzünüz belli olacak şekilde forma uygun keseceksiniz. Fotoğrafı yapıştırmanız gerekmekte olup kesinlikle zımbalamayın.
İkamet adresine oturduğunuz evin adresini yazmanız yeterlidir. Bu adres ileride tebliğat yapılacak adres olacaktır. Aynı zamanda size ulaşabilecekleri telefon ve e mail adresinde yazmalısınız. Yoksa – koyabilirsiniz.
Adım 2:
Bu kısma en son mezun olduğunuz okulu yazacaksınız. Okula girişi ve mezuniyet tarihinizi yıl olarak belirtmeniz yeterlidir. Son olarak okuldan ayrılış sebebini belirtmelisiniz. Buraya mezuniyet veya tasdikname yazmalısınız.