Kabin memur nasıl olunur? 4500 TL maaşla SunExpress ve Corendon tecrübesiz hostes (kabin memuru) alımı başvuru şartları!

Türkiye'de hava yolu taşımacılığı yapan iki firma tecrübeli tecrübesiz kabin memuru alımı yapacak. Başvurular başladı. Adaylar en az 4 Bin 500 TL maaş alacaklar. Filo sayısını, sefer sayısını artıran hava yolu şirketleri bünyesinde istihdam etmekte olan personel sayısını da artırmakta olup hostes, kabin memuru alımları sıklıkla devam etmektedir. Peki hostes, kabin memuru nasıl olunur, aranacak şartlar nelerdir? İlanlarda tecrübeli yada tecrübesiz kabin memuru alımı yapacak. Adaylar en az 4 Bin 500 Tl maaş alacaklar. İşte tecrübesiz kabin memur alımı başvuru şartları ve detaylar

Giriş Tarihi 22 Ocak 2020, 09:11 Güncelleme 22 Ocak 2020, 09:11
Kabin memur nasıl olunur? 4500 TL maaşla SunExpress ve Corendon tecrübesiz hostes kabin memuru alımı başvuru şartları!

İÇİNDEKİLER

4500 TL maaşla SunExpress ve Corendon havayolları kabin memur alacak. İlanlara yoğun bir ilgi gösterildi. Kabin memuru olmak birçok insanın hayalidir. Ancak bununla birlikte belli nitelikleri ve karakter özelliklerini taşımanız gerekir. Kabin memurluğu çok kazandıran en iyi mesleklerden biridir. Bu meslek oldukça büyüleyici ve prestijli görülür ve aynı zamanda parasal olan ve parasal olmayan ödüller sunar. Bu bağlamda Türkiye'de hava yolu taşımacılığı yapan iki firma çok sayıda personel alım ilanları açıkladı.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

KABİN MEMURU ALIMI;

Corendon Hava Yolu Firmasının kayseri ilinde görevlendirmek üzere deneyimli kabin ekibi personelleri alımı yapılacak. Adaylardan istenilen başvuru şartlarında; T.C. vatandaşı olmaları, en az 2 yıl geçerli pasaporta sahip olmaları, iş tecrübesi şartında 1 yıl kabin memuru tecrübesine sahip olması ve çalışma belgesi ile temel eğitim sertifikasını sunması istenilmektedir. Fiziki şartlarda; erkek adayların 170 ile 180 boy aralığında olması, kadın adayların ise 165 ile 180 cm boy aralığında olması istenilmektedir. Boy ile kilo endekslerinin orantılı olması gerekecektir. iyi derecede İngilizce, Almanca ve Flemenkçe bilmesi tercih sebebidir. Sağlık şartlarını taşımak, yurt dışı seyahat engeli olmamak, yaş şartında 25 ile 40 yaş aralığında olmak, yüzme bilmek, Kayseri'de ikamet etmek gerekmektedir.

SUNEXPRESS TECRÜBESİ PERSONEL ALIMI;

SunExpress Hava Yolları firmasının açıkladığı kabin memuru alımlarında ise T.C. vatandaşı olmak, yaş şartlarında 20-35 yaş aralığında olmak tecrübe şartını taşıyanlar için yaş şartı 40 yaşını doldurmamış olmaları yeterli olacaktır. Diğer şartlarda ise; iyi derecede Türkçe ve İngilizce bilmesi gerekmektedir. Fiziki şartlarda 1,55 ile 1,80 boy aralığında olmak, erkek adaylar için ise 1,60-1,85 cm boy aralığında olmak gerekmektedir. DIş görünüşe özen gösteren, üniforma giydiğinde vücudun görülecek bir yerinde dövme ve piercing yara izi olmaması gerekli olacaktır.

https://www.kariyer.net/is-ilani/corendon-airlines-deneyimli-kabin-memuru-kayseri-2413514

https://www.kariyer.net/is-ilani/-sunexpress-ucus-hostesi-kabin-memuru-2366593

Kabin memuru olmak için aranan fiziksel özellikler

Yaş sınırı

Yaş sınırı farklı ülkelere ve belli havayollarına göre değişir. Hindistan gibi ülkelerde adayların 19 ve 27 yaş aralığında olması gerekir. Belli Avrupa ülkelerinde 35 yaşına kadar başvurabilirsiniz. Amerika da genç ve temiz yüzlü insanlar tercih edilir. Örneğin Türk Hava Yollarının ağustos ayı başvurularında ilan tarihi itibariyle 38 yaşından gün almamış olmak gerekir.

Boy ve kilo

Yaş sınırında olduğu gibi boy ve kilo da farklı havayollarına göre değişiklik göstermektedir. Ancak boy ve kilo orantılı olmalıdır. Yine aynı ilanda Türk Hava Yolları bayanlarda 160-180 cm baylarda 165-190 cm arası boy şartını koymuştur.

Normal görme yeteneği

Adayların normal görme yeteneğine sahip olması bir zorunluluktur. Gözlük takan, lens kullanan veya renk körlüğü olan adaylar başvurular esnasında elenir.