24. Dönem POMEM sınav sonuçları açıklandı mı? POMEM sınav sonuçları nereden öğrenilir?

Sınav katılan adayların 24. Dönem POMEM sınav sonuçları için heyecanlı bekleyiş sona erdi. Hayalindeki mesleği icra etmek isteyen on binlerce kişi heyecanla 24. Dönem POMEM sınav sonuçları açıklandı mı sorusuna yanıt arıyordu. Peki, POMEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? İşte merakla araştırılan o sorunun yanıtı...

Giriş Tarihi 12 Eylül 2019, 23:37 Güncelleme 12 Eylül 2019, 23:45
24. Dönem POMEM sınav sonuçları açıklandı mı? POMEM sınav sonuçları nereden öğrenilir?

İÇİNDEKİLER

24. Dönem POMEM sınav sonuçları için gözler Polis Akademisi'nden gelecek habere çevrildi. Sınava katılan on binlerce aday 24. Dönem POMEM sınav sonuçları açıklandı mı sorusuna yanıt arıyor. Peki, POMEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? İşte sonuçlara dair detaylar...

24. DÖNEM POMEM SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

Polis Akademisi'nde yapılan açıklama şu şekilde;

"24.Dönem POMEM Giriş Sınavı sonuçları açıklanmıştır. Adaylara sonuçlar, posta yoluyla veya diğer iletişim araçlarıyla bildirilmeyecek olup, resmi internet sitemiz üzerinden ilan edilen sonuçlar tebligat niteliğindedir.

Yedek planlamalara ilişkin sonuçlar da resmi internet sitemizde açıklanacak, yedek olarak planlanan adaylara posta yoluyla veya diğer iletişim araçlarıyla herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır. Bu nedenle sınav sonucunda yedek olarak belirlenen adayların yapılacak yedek planlamalar ile ilgili olarak resmi internet sitemizi takip etmeleri gerekmektedir.

Tüm adaylara ilanen duyurulur."

24. DÖNEM POMEM SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

EGM'DEN YAPILAN AÇIKLAMA

"Güven Masası" uygulaması kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığınca 2.500 lisans ve 500 önlisans mezunu olmak üzere toplam 3.000 kadın polis memuru adayı öğrenci alımı için yapılan sınav sonuçları açıklandı.

Asıl olarak sınavı kazanan adayların POMEM'e geçici kaydı sırasında eksik belge getiren, intibak eğitimi için bildirilen günün mesai bitimine kadar başvuruda bulunmayan, intibak eğitimi sırasında kendi isteği ile eğitim merkezinden ayrılan veya ilgili mevzuat gereği POMEM öğrencisi olamayacakları sağlık kurulu raporu ile tespit edilen adayların yerine, puan sırasına göre yedek adaylar çağrılacaktır.

Adaylar, sınav sonuçlarını Emniyet Genel Müdürlüğünün https://www.egm.gov.tr internet sitesi ile Polis Akademisi Başkanlığının http://www.pa.edu.tr internet sitesinden T.C. kimlik numaraları ve e-Devlet şifrelerini girerek öğrenebileceklerdir.

Bu açıklama, Polis Akademisi Başkanlığı POMEM Giriş Yönetmeliği hükümleri uyarınca adaylara tebliğ niteliğinde olup, sınav sonuçları hakkında ayrıca açıklama ve adayların kendilerine yazılı tebligat yapılmayacaktır.

Asıl olarak başarılı olan adaylar, intibak eğitiminin başlayacağı 22 Eylül 2019 günü saat 17:00'ye kadar planlandıkları POMEM'lerde hazır bulunmaları gerekmektedir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur."