THY pilot alımı yapıyor! 2019 Türk Hava Yolları kaptan pilot, 2. pilot alımı süreci nasıl işliyor?

THY pilot alımı için Londra'da etkinlik düzenliyor. 30 Haziran'dan itibaren pilot ve pilot adayı sayısını 5 bin 484'e çıkaran Türk Hava Yolları, yurt dışından da pilot alımı yapacak. THY tarafından yayınlanan ilanda 5-6 Eylül'de roadshow düzenleneceği bildirildi. Peki, THY pilot alımı süreci nasıl işliyor? Adaylar nasıl süreçten geçiyor?

Giriş Tarihi 05 Eylül 2019, 11:29 Güncelleme 05 Eylül 2019, 11:29
THY pilot alımı yapıyor! 2019 Türk Hava Yolları kaptan pilot, 2. pilot alımı süreci nasıl işliyor?

İÇİNDEKİLER

THY pilot alımı süreci başlıyor. Türk Hava Yolları'nın filosu her geçen yıl büyümeye devam ediyor. Şu an kargo uçakları dahil 341 uçağı bulunan THY filosu ilerleyen zamanlarda 500'e çıkacak. Kokpit ihtiyacını karşılamak adına pilot alımlarını sürdüren THY, son olarak Londra'da 5-6 Eylül tarihleri arasında pilotlara yönelik roadshow düzenleyecek. Peki, THY pilot alımı süreci nasıl işliyor? Adaylar nasıl süreçten geçiyor? İşte THY pilot alımı hakkında merak edilenler...

THY filoya yeni takılan uçaklar da dahil uçaklarına kaptan pilot dışında ikinci pilot arıyor. Pilot ve pilot adayı sayısı 30 Haziran 2019 tarihi itibarıyla 5 bin 484'e çıkan THY zaman zaman da dünya genelinde düzenlediği roadshow'lar (tanıtım turu) ile de pilot arıyor. THY son olarak 5-6 Eylül tarihleri arasında Londra'da pilotlara yönelik bir tanıtım turu etkinliği düzenleyecek.

"BÜYÜMEMİZİN PARÇASI OLUN"

Londra Gatwick Havalimanı'ndaki bir otelde düzenlenecek etkinlik ile ilgili Türk Hava Yolları yayınladığı ilanda da pilotlara şu çağrıyı yaptı; "Şu andaki büyümemizin ve başarımızın bir parçası olmak isteyen deneyimli kaptanları ve first officer'ları(ikinci pilotlar) bize katılmaya çağırıyoruz" İlanda ayrıca şu ifadelere de yer verildi: Önümüzdeki yıllarda Türk Hava Yolları'na ulaştırılması planlanan uçaklarla filonun büyüklüğü 500'e ulaşacak. Star Alliance üyesi ve sayısız ödüle layık görülen Türk Hava Yolları, gücünü giderek genişleyen filosundan, uçuş ağından ve İstanbul'un uluslararası bir aktarma merkezi ve dünyadaki kültürel çeşitlilikteki önemli konumundan alıyor"

THY pilot alımı süreci nasıl işliyor? İşte cevabı...

THY'nin resmi internet adresi üzerinden yapılan açıklamada, kokpit ekibi alımlarında global standartların baz alındığı bildirildi.

İşte THY'den yapılan açıklama şu şekilde:

Kokpit personeli istihdamı dört kategori kapsamında yürütülüyor:

* Kaptan Pilot
* II. Pilot
* Yetiştirilmek Üzere II. Pilot Aday Adayı
* Simülatör Eğitim Öğretmeni (SFI)

YETİŞTİRİLMEK ÜZERE II. PİLOT ADAY ADAYI SÜREÇLERİ

Pilot adayları, THY'nin kariyer sitesinde yayınlanan ilanlar üzerinden başvuru yaparak seçim sürecine dâhil oluyor. Yetiştirilmek Üzere II. Pilot Aday Adayı programına katılacak olan adaylarda yabancı dil bilgisi, eğitim ve yaş gibi temel gereklilikler arıyoruz. Ayrıca, uçuş yeteneğinin yanı sıra; disiplinli, sorumluluk sahibi, dikkatli ve karar verme gibi yetkinlikleri gelişmiş bireyler olmasını önemsiyoruz. Yetiştirilmek Üzere II. Pilot Aday Adayları, tüm şartlarının uygun olması halinde, Türk Hava Yolları bünyesinde yer alan veya Türk Hava Yollarının iş ortağı konumunda olan yurt içi ve yurt dışındaki uçuş eğitim akademilerinde 18-24 ay boyunca teorik ve uygulamalı derslerden oluşan bir programa dâhil oluyor.

Yetiştirilmek Üzere II. Pilot Aday Adayları, aldıkları eğitim süresince, aynı zamanda çalışan oluyor ve diğer çalışanların yararlandığı tüm hakların yanı sıra eğitim aldıkları lokasyona göre konaklama imkânına da sahip oluyor. Eğitimini başarıyla tamamlayan pilot adayları, II. Pilot Adayı olarak ekibe dâhil ediyor ve görevdeki diğer çalışanlarla aynı sosyal imkânlar sunuluyor. Siz de Yetiştirilmek Üzere II. Pilot Aday Adayı programa başvurarak, tüm dünyada hızla gelişen ve yetişmiş pilot ihtiyacı artan hava yolu taşımacılığında geleceğin başarılı pilotları olarak yerinizi alabilir, büyük ailemizin bir parçası olabilirsiniz.

Adaylar aşağıdaki seçme ve değerlendirme süreçlerine katılırlar:

Türk Hava Yolları İngilizce sınavı: Dil belgesi olmayan adayların sürece devam edebilmesi ve İngilizce yeterliliğini ölçmek adına yapılan bir sınavıdır.

Boy-Kilo Ölçüm süreci:Mesleğin gereklilikleri doğrultusunda Ortaklık tarafından ilan kriterinde belirlenen boy, kilo ölçülerine ve boy-kilo endeksine sahip olduklarını tespit etmek amacıyla ölçümlerin gerçekleştirildiği süreçtir.

DLR-1 Sınavı: Bilgi ve yetenek modüllerinden oluşan teknik sınav, toplam 6 modülden oluşmaktadır. Yaklaşık 5 saat sürmektedir. Adaylara sınav ile ilgili çalışma dokümanı iletilmektedir.

CRM Mülakatı:Kokpit personeli istihdam sürecinde kişilik özellikleri ve yetkinliklerinin değerlendirildiği süreçtir.

Kurul Mülakatı: İnsan kaynakları departmanından katılımcılar ve kaptan pilottan oluşan değerlendirme komisyonu tarafından adayların mesleki yetkinlik ve yeterliliklerin değerlendirildiği mülakattır.

Türk Uyruklu Kaptan Pilot, Tecrübeli II. Pilot, Tecrübesiz Pilot ve SFI Süreçleri

Evrak Kontrol: Adayların ilan kriterlerine uygunluğunu belirlemek için belgelerin kontrol edildiği süreçtir.

CRM Mülakatı: Kokpit personeli istihdam sürecinde kişilik özellikleri ve yetkinliklerinin değerlendirildiği süreçtir.

Havacılık İngilizcesi: SHGM'nin formatına benzer bir şekilde uygulanan ve adayların havacılık alanındaki İngilizce dil yeterliliği ölçen bir değerlendirmedir.

Simülatör ve Teknik Yeterlilik Testi: Adayların mesleki ve teknik yeterliliğinin değerlendirildiği aşamadır.

Kurul Mülakatı: İnsan kaynakları departmanından katılımcılar ve kaptan pilottan oluşan değerlendirme komisyonu tarafından adayların mesleki yetkinlik ve yeterliliklerin değerlendirildiği mülakattır.