218 memur alımı kadro ve branşlar neler? Hangi illere alım yapılacak? ETİ MADEN personel alımı başvuruları başladı mı 2024?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, resmi sosyal medya hesabından Türkiye'nin madencilik sektöründe önemli bir adımı duyurdu. Bakan Bayraktar, Eti Maden'in bu yıl Eskişehir ve Balıkesir'deki işletmelerinde istihdam edilmek üzere 218 memur ve işçi alımı yapılacağına dair duyuru paylaştı.

Giriş Tarihi 30 Mart 2024, 10:28 Güncelleme 30 Mart 2024, 10:28
218 memur alımı kadro ve branşlar neler? Hangi illere alım yapılacak? ETİ MADEN personel alımı başvuruları başladı mı 2024?

İÇİNDEKİLER

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye'yi madende net ihracatçı konuma getirme hedefi doğrultusunda önemli adımlar atmaya devam ediyor. Bayraktar, katma değerli madencilik anlayışıyla ülkenin maden sektörünü güçlendirme vizyonunu destekleyerek, Eti Maden'in yeni istihdam olanaklarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

HEDEF TÜRKİYE YÜZYILI'NI MADENİN DE YÜZYILI YAPMAK

Katma değerli madencilik anlayışıyla Türkiye'yi bu alanda net ihracatçı konuma getirmek için çalışmaların sürdüğünü kaydeden Bakan Bayraktar, "Bu anlayışla üretim, satış ve rezervde dünyada ilk sırada olduğumuz bor madenlerimizi ekonomiye kazandırmak için Eti Maden bünyesinde nitelikli insan kaynağımız ile oluşturduğumuz tesislerde uç ürün haline getiriyoruz.

Türkiye Yüzyılı'nı madenin de yüzyılı yapma hedefimizde, bor işletmelerimizde bizlerle omuz omuza çalışacak olan yeni yol arkadaşlarımızı şimdiden tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

İŞKUR VE ÖSYM ÜZERİNDEN ALIMLAR GERÇEKLEŞECEK

Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü, sürekli işçi ve memur istihdamı kapsamında İŞKUR ve Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) üzerinden personel alacak.

Eskişehir'deki Kırka Bor İşletme Müdürlüğü'ne 162, Balıkesir'deki Bigadiç ve Bandırma İşletme Müdürlüğü'ne de 56 olmak üzere toplam 218 işçi alınacak.