Kadrolar nasıl, başvuru şartları açıklandı mı? Ticaret Bakanlığı 1500 memur alımı başvuruları ne zaman başlayacak 2023?

Türkiye Ticaret Bakanlığı, 81 ilde görevlendirilmek üzere 1500 yeni kadrolu memur alımı için çalışmalarını son aşamaya getirdi. ÖSYM (Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi) aracılığıyla gerçekleştirilecek merkezi yerleştirme sistemi ile yapılacak olan bu memur alımı, büyük bir ilgiyle bekleniyor. İşte detaylar...

Giriş Tarihi 05 Ekim 2023, 08:57 Güncelleme 05 Ekim 2023, 12:24
Kadrolar nasıl, başvuru şartları açıklandı mı? Ticaret Bakanlığı 1500 memur alımı başvuruları ne zaman başlayacak 2023?

İÇİNDEKİLER

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, memur alım sürecine ilişkin bilgi verildi. Bu gelişmenin ardından söz konusu kuruma yapılacak memur alımı, kamuda istihdam olma hayal kuran adayların gündemine oturdu.

BAKANLIKTAN MEMUR ALIMI AÇIKLAMASI

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, memur alım sürecine ilişkin bilgi verildi.

Bakanlık tarafından istihdam edilecek memurların 81 ilde görevlendirileceği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bakanlığımızca, 81 ilimizin tamamında görevlendirilmek üzere, ÖSYM aracılığıyla merkezi yerleştirme sistemi ile 1500 kadrolu memur istihdamı için çalışmalarımızı tamamladık, 2023 yılı içinde alım sürecini sonuçlandırmayı hedefliyoruz. Aramıza yeni katılacak çalışma arkadaşlarımızla daha etkin bir piyasa denetimi yapmayı, stokçuluk, güvensiz ürün ve fahiş fiyat artışları gibi vatandaşlarımızın mağduriyetine yol açan haksız ticari uygulamalarla mücadelemizi artırarak sürdürmeyi hedefliyoruz.

Ayrıca bir kısmını gümrük kapılarımızda görevlendireceğimiz yeni arkadaşlarımızın gümrük işlemlerinin hızlanmasına da önemli katkılar sağlayacağını değerlendiriyoruz."

BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Açıklamada, personel alım sürecine ilişkin Bakanlık tarafından gerekli duyuruların yapılacağının da altı çizildi.

Bu kapsamda bilgiler geldikçe haberimizde yer vereceğiz.