Ünlü sanatçıyı herkes Karadenizli sanıyordu meğer... 50'lik Şevval Sam'ın memleketini duyan şaşıp kalıyor!

Ünlü şarkıcı ve oyuncu Şevval Sam, Türk sanat müziği ve pop müziği alanında gösterdiği başarılarla tanınan, aynı zamanda sinema ve dizi projelerindeki rolleriyle de geniş bir hayran kitlesine sahip bir sanatçıdır. İnternet kullanıcılarının sıkça merak ettiği "Şevval Sam aslen nereli?" sorusuna yanıtı haberimizde verdik.

Giriş Tarihi 12 Şubat 2024, 09:27 Güncelleme 12 Şubat 2024, 09:27
Ünlü sanatçıyı herkes Karadenizli sanıyordu meğer... 50’lik Şevval Sam’ın memleketini duyan şaşıp kalıyor!

İÇİNDEKİLER

Ünlü şarkıcı Leman Sam'ın kızı olan Şevval Sam'ın hayatı merak edilip araştırılmaya başlandı. Süper Baba, Feride, Aşkın Dağlarda Gezer, Gülbeyaz, Muhteşem Yüzyıl, Bodrum Masalı gibi yapımlarda rol alan oyuncunun özellikle memleketi merak konusu Genellikle Karadenizli sanılan Sam'ın beklenmedik bir kökeni olduğunu öğrenenler şaşıp kalıyor. İşte Şevval Sam'ın memleketi...

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nden mezun olan Şevval Sam, annesi Leman Sam gibi müzikle iç içe büyüdü. Babası Selim Sam'ın da bir müzisyen olması, Şevval Sam'ın sanat kariyerine olan tutkusunu şekillendiren önemli etkenlerden biri oldu.

1993-1999 yılları arasında ünlü futbolcu Metin Tekin ile evli kalan Şevval Sam, bu evlilikten Tarık Emir adında bir oğlu dünyaya getirdi. Ancak çift, 1999 yılında ayrıldı.

Oyunculuk kariyerinde Süper Baba, Feride, Aşkın Dağlarda Gezer, Gülbeyaz, Muhteşem Yüzyıl, Bodrum Masalı gibi önemli projelerde yer alan Şevval Sam'ın oğlu Tarık Emir Tekin, Yalı çapjkınıdizisindeki performansıyla dikkat çekiyor.

Genellikle Karadeniz müziğiyle anılan sanatçının memleketini duyanlar kulaklarına inanamıyor.