Ahmet Kural-Sıla şiddet davasında son dakika gelişmesi: Yeniden yargılanacak! İlk açıklama Sıla'nın avukatından...

Ahmet Kural-Sıla şiddet davasında son dakika gelişmesi yaşandı. Her şey sil baştan! Eski sevgilisi Sıla’yı darp ettiği iddiasıyla yargılandığı davada 16 ay 20 gün hapis cezasına çarptırılan ve cezası ertelenen Ahmet Kural hakkındaki karar, istinaf mahkemesi tarafından bozuldu. Ahmet Kural yeniden yargılanacak. Konuyla ilgili ilk açıklama Sıla'nın avukatından geldi.

Giriş Tarihi 20 Ocak 2021, 12:29 Güncelleme 20 Ocak 2021, 12:29
Ahmet Kural-Sıla şiddet davasında son dakika gelişmesi: Yeniden yargılanacak! İlk açıklama Sıla’nın avukatından...

İÇİNDEKİLER

Ahmet Kural-Sıla şiddet davasında son dakika gelişmesi yaşandı. Her şey sil baştan! Ahmet Kural yeniden yargılanacak. Zekeriyaköy'deki evinde 29 Ekim 2018'de Sıla'yı darp ettiği iddia edilen Ahmet Kural, hakaret, basit yaralama ve tehdit suçlarından 16 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi'nin verdiği karara itiraz eden Kural'ın avukatları, davayı İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'ne (istinaf) taşıdı.

SILA'NIN AVUKATI EPÖZDEMİR'DEN AÇIKLAMA!

Sıla Gençoğlu'nun avukatı Rezan Epözdemir tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Basit yargılama usulünün uygulanmaması ve yalnızca 'tehdit' ve 'hakaret' suçlarına ilişkin olarak olayın yaşandığı evin yanındaki evde bulunan ve sesleri duyduğunu ifade eden tanık H.Z.T'nin olayı duyduğunun sabit olduğu, fakat seslerin içeriğinin net bir şekilde anlaşılabilir düzeyde duyma imkanının bulunup bulunmadığının tespiti için olay mahallinde olay saatine uygun düşecek şekilde keşif yapılması gerektiği gerekçesiyle bozulmuştur. Görüldüğü üzere Bölge Adliye Mahkemesi tarafından fiziki şiddet neticesi gerçekleştirilen 'kasten yaralama' suçuna ilişkin esastan bozma kararı verilmemiş, sanığın kasten yaralama suçunun gerçekleşmediğine yönelik itirazları esastan reddedilmiş, sadece diğer tüm davalarda karar verildiği gibi dava sonrası yürürlüğe giren basit yargılama usulünün tatbik edilmesi gerektiği belirtilmiştir. Türkiye'nin kanayan yarası olan kadına karşı şiddetle mücadeleyi sekteye uğratan erkek şiddetini meşrulaştırmaya matuf, gerçek dışı ve eksik haber ve yorumlara itibar edilmemesi gerekliliğini kamuoyunun bilgisine sunarız."

"DİKKATE ALINMADI"

Hürriyet'ten Özge Eğrikar'ın haberine göre; itiraz dilekçesinde, "Tanık olan yan komşunun 'duydum' dediği tehdit ve hakaret içeren seslerin, bilirkişi ölçümlemesinde duyulamayacağının tespitine rağmen mahkeme bu durumu dikkate almamıştır" denildi.

OLAY YERİNDE KEŞİF KARARI

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 30. Ceza Dairesi, İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi'nin verdiği kararı bozdu. İstinaf Mahkemesi'nin kararında "Bilirkişi raporu dikkate alınmalıdır. Olay yerinde keşif yapılması talep olunur" denildi.

MANİDAR DÖVME!
Şef Hazer Amani, Sıla'yla evliliklerini bitirme kararı aldıktan sonra koluna şu dizeleri dövme yaptırdı: "Baktım sana kızgın değilim, kırgın değilim, dargın değilim. Kısacası artık ben sana 'hiçbir şey' değilim." Amani, dövmesinin fotoğrafını sosyal medyada paylaştı. Çift geçen pazartesi günü Bodrum'da boşandı.