Hazer Amani kimdir? Sıla ile boşanan Hazer Amani kaç yaşında, nereli?

Gündemde binlerce kişi Hazer Amani kimdir? Sorusunun yanıtını merak ediyor ve sıkça araştırıyor. Geçtiğimiz yıl şarkıcı Sıla ile evlenen ve bugün ise tek celsede boşanan Hazer Amani magazin gündemine bomba gibi düştü ve hayatına dair bilgiler merak edilerek gündemde sıkça araştırılanlar arasında yer aldı. Sıla ile boşanan Hazer Amani kaç yaşında, nereli? sorusunun yanıtını haberimizde derledik.

Giriş Tarihi 18 Ocak 2021, 13:38 Güncelleme 18 Ocak 2021, 13:38
Hazer Amani kimdir? Sıla ile boşanan Hazer Amani kaç yaşında, nereli?

İÇİNDEKİLER

Hazer Amani kimdir? Sıla ile boşanan Hazer Amani kaç yaşında, nereli? sorgulamaları arama motorları üzerinden sıkça yapılıyor. Masterchef'te yaptığı jürilik ile tanınan Hazer Amani , Sıla ile geçtiğimiz yıl evlendiğinde herkesi şaşırtmışlardı, bugün ise boşanan çift yine gündeme bomba gibi düştü. İşte merak edilenler…

HAZER AMANİ KİMDİR?

1977 yılında Ankara'da dünyaya geldi. Annesi Türk babası ise İranlı olan Hazer Amani, lise eğitimini TED Ankara Koleji'nde tamamladıktan sonra Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Sosyoloji Bölümü'nden mezun oldu.

ODTÜ'den mezun olduktan sonra Güney Afrika'da aşçılık eğitimi aldı. Okulunu birincilikle bitirip Güney Afrika'da çalışmaya başlamış ardından da 4 yıllık bir programla dünya şarapları ve şarap yetiştiriciliği hakkında eğitim almıştır.

9 yılın ardından Güney Afrika'dan İstanbul'a dönmüş ve 2010 yılında ünlü bir restaurantın Executive Chefi olarak görev almıştır. 2011'de katıldığı bir yarışmada yılının "En Yaratıcı Şefi" ödülünü almıştır.

Geçtiğimiz yıl MasterChef isimli yarışma programında Mehmet Yalçınkaya ve Somer Sivrioğlu ile birlikte jüri üyeliği yapan Hazer Amani, daha sonra The Taste Türkiye'de moderatör olarak görev aldı.

SILA KİMDİR?

Sıla Gençoğlu (d. 17 Haziran 1980, Denizli), Türk şarkıcı, söz yazarı ve besteci.

Acıpayam, Denizli'de doğdu ve öğrenim hayatı için önce İzmir'e sonra İstanbul'a yerleşti. Sahne eğitimi almaya lise yıllarında başladı. Bilgi Üniversitesi'ndeki caz eğitimi sonrasında Kenan Doğulu'yla tanışarak uzun yıllar boyunca Doğulu'nun yanında geri vokallik yaptı.

Ekim 2007'de kendi adını verdiği albümünde yer alan ve Türkiye Resmî Listesi'nde bir numara olan "...Dan Sonra" şarkısıyla çıkış yapan Sıla, sonrasında yayımladığı eleştirel ve ticari başarılar elde eden İmza (2009), Konuşmadığımız Şeyler Var (2010), Vaveyla (2012) ve Yeni Ay (2014) albümleriyle de liste başarılarını sürdürmeye devam etti. Bu albümlerde yer alan "Sevişmeden Uyumayalım", "Acısa da Öldürmez", "Kafa", "Boş Yere" ve "Vaziyetler" şarkıları da Türkiye'de liste başı oldu. Bunların yanı sıra diğer pek çok şarkısı da hit olarak çeşitli başarılar yakaladı.

Şarkıcılığının yanı sıra eleştirmenler tarafından övülen söz yazarı ve besteci kimliğiyle ön plana çıkan Sıla, kendi albümlerindeki şarkıların neredeyse tamamını tek başına yazarak Efe Bahadır'la birlikte bestesini yaptı. Ayrıca başka şarkıcılar için de şarkı sözleri yazdı. Genellikle düşük tempolu ve hüzünlü şarkılarıyla tanındı. Konuşmadığımız Şeyler Var albümü yayımlandığı yıl Türkiye'de en çok satan albüm oldu. Bugüne kadar iki Altın Kelebek Ödülü ve dört Kral Tv Video Müzik Ödülü dahil olmak üzere çok sayıda ödül kazandı.