Şehir Tiyatroları’nda taciz skandalı! Sezai Aydın'ın oğlu Uğur Arda Aydın'ın 30 yıla kadar hapsi isteniyor

Oyuncu ve seslendirme sanatçısı Sezai Aydın'ın oyuncu oğlu Uğur Arda Aydın hakkında arka arkaya şok suçlamalar var. Aydın’ın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’ndan meslektaşları olan Nazife Aksoy ve Mana Alkoy’u defalarca taciz ettiği ortaya çıktı. Uğur Arda Aydın’ın, yıllar önce oyun provalarında rolünün dışına çıkarak oyuncu arkadaşlarına yönelik cinsel taciz içeren hareketler sergilediği ve Mana Alkoy’u rahatsız ettiği belirlendi. Yürütülen soruşturma sonunda Uğur Arda Aydın hakkında ‘cinsel taciz’ suçundan 30 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi.

Giriş Tarihi 26 Kasım 2020, 08:51 Güncelleme 26 Kasım 2020, 09:15
Şehir Tiyatroları’nda taciz skandalı! Sezai Aydın’ın oğlu Uğur Arda Aydın’ın 30 yıla kadar hapsi isteniyor

İÇİNDEKİLER

Oyuncu Uğur Arda Aydın'ın İBB Şehir Tiyatroları'nda oyuncular Nazife Aksoy ve Mana Alkoy'u taciz ettiği ortaya çıktı. Skandal olay önce 2012, sonra 2019'da meydana geldi. İddiaya göre prova sırasında Aydın, rol arkadaşı Mana Alkoy'a elle tacizde bulundu. Genç oyuncu, Aydın'a bu hareketinin senaryoda olmadığını söylese de olayı unuttu, Aydın hakkında şikayette bulunmadı.

Geçen yıl da Nazife Aksoy, tacize uğradı. Provayı bekleyen Aksoy'un yanına gelen Aydın, genç oyuncuyu zorla dudaklarından öptü. Aksoy, bu olayın ardından defalarca tacize maruz kalınca Aydın hakkında suç duyurusunda bulundu.


ASLİYE CEZA'DA YARGILANACAK
İddiaları reddeden Aydın'ın suçtan kurtulmaya yönelik ifade verdiği belirtilerek hakkında 'cinsel taciz' suçundan 30 yıla kadar hapsi istemiyle iddianame düzenledi. Şüpheli, Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

'İFTİRA ATIYORLAR, MİZANSEN OLSUN DİYE ŞAPLAK ATTIM'
Nazife Aksoy ve Mana Alkoy tarafından yapılan suç duyurusunun ardından Uğur Arda Aydın hakkında soruşturma başlatıldı. Aydın; iddiaların asılsız olduğunu, kendisinin Şehir Tiyatroları'nda üst düzey bir göreve getirilme durumu olduğu için hakkında iftira atıldığını iddia etti. Aydın, Alkoy'un kalçasına mizansen amaçlı vurduğunu, bu davranışının taciz olmadığını ileri sürdü.

UĞUR ARDA AYDIN KİMDİR?

Tiyatro, dizi, sinema oyuncusu, yönetmen ve seslendirme sanatçısı gibi unvanları bulunan Uğur Arda Aydın, pek çok tiyatro oyununda rol aldı ve çok sayıda filmde önemli karakterleri seslendirdi. İşte, Uğur Arda Aydın'ın biyografisi...

1 Mart 1979 tarihinde Ankara 'da dünyaya geldi. İlkokul,ortaokul ve liseyi Ankara 'da okuduktan sonra 1998 yılında İstanbul'a yerleşmişti. 1999 yılında girdiği Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro bölümünden 2003 yılında mezun olmuştur.

2003 yılında İstanbul Şehir Tiyatroları'nda oynamaya başlamıştır. Ankara'da başladığı seslendirme çalışmalarını İstanbul'da sürdürmektedir. Çok sayıda reklam filmi ve ünlüyü seslendirmiştir. Devlet Tiyatroları tarafından repertuvara alınan "Köpekler" adlı oyunu bulunmaktadır.

Oyuncu ve seslendirme sanatçısı Sezai Aydın'ın oğludur.