Ebru Polat'tan Başkan Erdoğan'a destek! "Hadi şimdi görelim kim delikanlıymış kim kolpaymış"

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve eşi Esra Albayrak’a yönelik iğrenç paylaşımların ardından hükümet harekete geçti. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, bir süre önce rafa kaldırılan sosyal medya düzenlemesini tekrar gündemine aldı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın sosyal medya ile ilgili yaptığı açıklaması sonrası ilk destek mesajları şarkıcı Alişan ve Seda Sayan'dan gelmişti. Ünlülerden gelen desteğe bir yenisi daha eklendi. Ebru Polat da tepkisiz kalmadı ve Başkan Erdoğan'a destek verdi.

Giriş Tarihi 05 Temmuz 2020, 18:02 Güncelleme 05 Temmuz 2020, 19:15
Ebru Polat’tan Başkan Erdoğan’a destek! Hadi şimdi görelim kim delikanlıymış kim kolpaymış

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve ailesine yönelik haince saldırıların, bu alanda bir düzenleme yapılmasına ne kadar gerek olduğunu bir kez daha ortaya koyduğunun altını çizdi. Konunun özgürlük dengeleri de dikkate alınarak "yasaklama değil müeyyide" ile ele alınması benimsendi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada "Unutulmamalıdır ki bizim ailemizin başına gelenleri ülkemizin tüm bireyleri yaşayabilir. Hiç kimsenin izzetinefsini koruma hakkı elinden alınamaz. Bir kişinin yüzüne karşı ifa edildiğinde suç olan her şey, medya ve sosyal medya mecralarında yapıldığında da aynı sonuçla karşılaşmalıdır. İnternet mecralarını kullananlar suç işleme konusunda layüsel değildir. Cinsel istismar, müstehcenlik, kumar, dolandırıcılık, suça teşvik, terör propagandası, hakaret başta olmak üzere kanunların suç saydığı her konuda hak arama ve önleme yolları açık olmalıdır. Milletimize karşı sorumluluklarımız bu doğrultuda gereken mekanizmaları kurmayı ve işletmeyi gerektiriyor."

"Amerikalısı Avrupalısı, Çinlisi bu imkana sahipken, 83 milyon Türk vatandaşının sosyal medya terörü karşısında eli kolu bağlı kalmasını kabul edemeyiz. Bu konuda kapsamlı bir hukuki düzenleme üzerinde çalışıyoruz. İnternet ve sosyal medya mecralarının ülkemizde bir an önce hukuki ve mali muhataplık tesis etmeleri için ne gerekiyorsa yapmakta kararlıyız" demişti.

Sosyal medyayla ilgili düzenleme yapılması için kollar sıvandı. Sosyal medya düzenlemesiyle ilgili çıkan haberleri paylaşan Ebru Polat da Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a destek verdi.

Polat yaptığı paylaşımda "Sonunda, fake hesaplara elveda. Hadi şimdi görelim kim delikanlıymış kim kolpaymış" yorumunda bulundu.