Beren Saat Kenan Doğulu son dakika hastalık olayı nedir? Beren Saat hasta mı? HIV AIDS nedir nasıl bulaşır?

Uzun süredir ünlü çiftin evliliklerinde sorun olduğu iddiası magazin gündemine geliyordu. Beren Saat'in sosyal medya paylaşımları ise bu iddiaları kuvvetleniyordu. Şimdi ise Beyaz TV'de yayınlanan "Beyaz Magazin" programında tartışma yaratacak bir iddia gündeme geldi. Programın sunucularından Canan Danyıldız, kendisine izleyicilerden gelen bir mesajda Kenan Doğulu'nun, HIV virüsü taşıdığının iddia edildiğini açıkladı. Danyıldız, kendisine gelen bilgide Beren Saat'in de bu virüsü taşıdığının iddia edildiğini belirtti.Canan Danyıldız bu bilginin DM'den ve Kenan Doğulu'yu tanıyan birisinden geldiğini öne sürdü.

Giriş Tarihi 08 Ağustos 2019, 09:51 Güncelleme 08 Ağustos 2019, 09:51
Beren Saat Kenan Doğulu son dakika hastalık olayı nedir? Beren Saat hasta mı? HIV AIDS nedir nasıl bulaşır?

İÇİNDEKİLER

Magazin gündemine şoke eden bir iddia adeta bomba şeklinde düştü. Beyaz TV ekranlarında yayınlanan Beyaz Magazin programında sunucu Canan Danyıldız kendisine bir seyirciden gelen iletiyi yayında paylaştı. Danyıldız yayında, kendisine bir seyirciden gelen mesajda "Kenan Doğulu'nun HIV olduğunun" iddia edildiğini dile getirdi. Canan Danyıldız'ın teyit etmeden açıklaması ise vatandaşların büyük tepkisini çekti. AIDS sonradan edinilen bağışıklık sistemi yetersizliği sendromu anlamına gelir. Sonradan Edinilen ifadesi hastalığın irsi (genetik) olmadığını anlamına gelmektedir. Peki Beren Saat Kenan Doğulu son dakika hastalık vakaı nedir? Beren Saat hasta mı? HIV AIDS nedir nasıl bulaşır?

HIV

AIDS'e yol açan virüs. HIV , bağışıklık sistemine zarar vererek hastalığa neden olur. Vücudu mikroorganizmalardan koruyan bağışıklık sistemi çalışmadığında, mikroorganizmalar daha kolay hastalığa neden olabilir.

Kanında HIV bulunmayan kişiler HIV negatif kişilerdir. Kanında HIV virüsü bulunan kişilere "HIV pozitif" veya "HIV enfeksiyonlu" denir. Bu kişiler aynı zamanda kanında antikor bulunan anlamında sero (anti-HIV, veya bilinen ismiyle ELISA testi) pozitif kişilerdir. Ancak ilk bulaşma döneminde seronegatif kişiler aynı zamanda enfeksiyon taşıyan kişiler olabilirler.

AIDS

AIDS (Acquired Immune Deficiency Syndrome, Sonradan Edinilen Bağışıklık Sistemi Yetersizliği Sendromu) anlamına gelir. Sonradan Edinilen ifadesi hastalığın irsi (genetik) olmadığını anlamına gelmektedir. Bağışıklık Sistemi Yetersizliği ifadesi ise vücudun bağışıklık sisteminin çökmesi anlamına gelmektedir. Sendrom kelimesi ise bir başka hastalıkla bağlantısı olabilecek çeşitli hastalıklar anlamına gelmektedir.

Bir HIV taşıyıcısı hastaymış gibi görünmeyebilir veya taşıyıcı kişi kendini hasta hissetmeyebilir, HIV virüsü taşıdığını bile bilmeyebilir. Çünkü, HIV taşıyıcılarında semptomların ortaya çıkmasına ve ölüme yol açan şey HIV'in kendisi değil, vücudun bağışıklık sisteminin çökmesiyle tamamen savunmasız kaldığı diğer enfeksiyonlardır.

BEREN SAAT KİMDİR?

Beren Saat, 26 Şubat 1984 yılında Ankara'da dünyaya gelmiştir. Baba tarafından aslen Gümüşhane'lidir. Başkent Üniversitesi'nde okuduğu dönemde katıldığı Türkiye'nin Yıldızları yarışmasında ikinci olarak Tomris Giritlioğlu'nun dikkatini çekti. Böylece profesyonel oyunculuğa başladı. İlk oyunculuk denemesini 2004 yılında yayınlanan Aşkımızda Ölüm Var dizisinde canlandırdığı Nermin karakteriyle yaşayan Beren Saat, şarkıcı Kenan Doğulu ile evlidir.

Avrupa Yakası, Aşkımızda Ölüm Var, Aşka Sürgün, Hatırla Sevgili, Aşk-ı Memnu, Güz Sancısı, Gecenin Kanatları. Fatmagül'ün Suçu Ne?, Gergedan Mevsimi, Benim Dünyam, İntikam, 9on, Muhteşem Yüzyıl Kösem, Kürk Mantolu Madonna ve Arama gibi projelerde rol almıştır. Şimdilerde Netflix'in ikinci Türk dizisi Atiye'de Atiye karakterini canlandıracak olan Beren Saat, 1,67 metre boyunda, 53 kilo ve Balık burcudur.

KENAN DOĞULU

Türk şarkıcı, söz yazarı, besteci ve albüm yapımcısı. Yurdaer Doğulu'nun oğlu olan Kenan Doğulu'nun bugüne kadar on dört stüdyo albümü ve beş single çalışması yayınlanmıştır. Doğulu, 2007 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi temsil ederek yarışmayı dördüncü olarak tamamlamıştır.

Kenan Cihan Doğulu, 31 Mayıs 1974 tarihinde Yurdaer ve Serpil Doğulu çiftinin ortanca çocuğu olarak İstanbul Cihangir'de dünyaya geldi. Aslen Gaziantepli'dir. Kendisi gibi müzisyen olan ağabeyi Ozan Doğulu ve moda-tasarım ile ilgilenen kız kardeşi Canan Doğulu'yla beraber üç kardeştir. Beş yaşındayken konservatuvarın piyano bölümüne birincilikle girdi. Altı sene piyano bölümünde eğitim aldı, hocası Erkan Alpay'dan flüt, Erdem Sökmen'den gitar dersleri aldı. Bu sırada tiyatro eğitimi, çocuk korosunda solistlik, ritmli sazlar öğrenimini de sürdürdü.

Kültür Koleji'nde lise öğrenimini tamamladı. ABD'de, New Hampshire eyaletinde, Hesser College'da "Communication" sertifika programını bitirdi. Ardından L.A. Musicians Institute'da yüksek öğrenimine başladı. Daha sonra yüksek öğrenimine Türkiye'de, Bilgi Üniversitesi'nde devam etti.İlk albümünü 1993 yılında çıkaran ve iyi bir çıkış yakalayan sanatçı, kariyeri boyunca birçok başarı elde ederken çok sayıda ödülün de sahibi oldu.Çeşitli kurumların sosyal sorumluluk projelerinde yer aldı.