Deniz Çakır'ın tacizine uğrayan başörtülü kızlardan takipsizlik kararına itiraz!

Deniz Çakır hakkında savcılıktan takipsizlik kararı çıktı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan hakaret suçuyla ilgili soruşturmanın ise devam ettiği belirtildi. ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ ve ‘özel hayatın gizliliğinin ihlali’ suçlarından takipsizlik kararı çıkmasının ardından, Deniz Çakır'ın tacizine uğrayan başörtülü kızlardan itiraz geldi. Başörtülü kızlar Çakır'ın bu iki suçu da işlediğini belirterek, “Takipsizlik kararına itiraz edeceğiz” dedi.

Giriş Tarihi 30 Ocak 2019, 11:48 Güncelleme 30 Ocak 2019, 12:09
Deniz Çakır’ın tacizine uğrayan başörtülü kızlardan takipsizlik kararına itiraz!

İÇİNDEKİLER

Oyuncu Deniz Çakır'ın, 30 Aralık'ta ünlü bir AVM'nin en popüler kafelerinden birine alkollü gidip yan masada sohbet eden başörtülü kızlara "Burası Arabistan mı? Ne geziyorsunuz burada!" diyerek sözlü tacizde bulunması gündemi sarsmıştı. Olayın mağdurları savcılığa giderek ünlü oyuncu hakkında şikayette bulunmuş, Çakır hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatılmıştı. Çakır, savcılığa giderek ifade vermişti.

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Geçtiğimiz günlerde savcılık, Çakır hakkında 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme' ve 'özel hayatın gizliliğinin ihlali' suçlarından takipsizlik kararı verdi. Ancak 'mensup olduğu dinin emir ve yasaklarına uygun davranmamasından dolayı hakaret' suçundan yürütülen soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

İTİRAZ HAKLARINI KULLANACAKLAR

Savcılığın soruşturmayı sadece hakaret suçundan yürütüleceğini açıklamasının ardından, olayın mağdurları başörtülü kızlar, itiraz haklarını kullanma kararı aldı. Avukat Enes Bayraktar'ın, müvekkilleri olan başörtülü kızlar adına, 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme' ve 'özel hayatın gizliliğinin ihlali' suçlarından takipsizlik kararına itiraz edeceği öğrenildi.