Arda Turan - Berkay duruşmasında şok gelişme! Berkay, yargıyı kandırdı mı?

Arda Turan ile Berkay Şahin'in ilk duruşması bugün gerçekleşti. Arda Turan'dan sonuna kadar şikayetçi olduğunu söyleyen Berkay Şahin, duruşmada aylık kazancının bin lira olduğunu söylemişti. Duruşma çıkışında Instagram hesabından paylaştığı videoda yaptığı açıklama sosyal medyada tartışma konusu oldu. Ünlü şarkıcı Berkay Şahin, yalan beyanda bulunarak yargıyı kandırdı mı? İşte Berkay Şahin'den peş peşe gelen açıklamalar...

Giriş Tarihi 30 Ocak 2019, 13:59 Güncelleme 30 Ocak 2019, 14:39
Arda Turan - Berkay duruşmasında şok gelişme! Berkay, yargıyı kandırdı mı?

İÇİNDEKİLER

Arda Turan ile Berkay Şahin, 3 ay önce Emirgan'da bir eğlence mekanında kavga etmiş ve mahkemelik olmuştu. Turan - Şahin ikilisinin ilk duruşması bugün sabah saatlerinde görüldü. Berkay'ın hakim karşısında "Ayda bin lira kazanıyorum" sözleri gündeme bomba gibi düştü. Adliye çıkışında Instagram hesabından video paylaşan şarkıcı Berkay'ın sözleri, yalan beyanda bulunduğunu ve yargıyı kandırdığını itiraf eder nitelikteydi. Berkay'ın yargıyı kandırıp kandırmadığı tartışılırken, ünlü şarkıcıdan yeni bir açıklama geldi...

"Güzel kardeşlerim mahkeme salonunda "kinaye" olarak yapılmış söylenmiş bir söz, ciddiye almayın... Birimde mahkeme salonundakilerinde gülüp geçtiği bir konudur. Yazılı anlamayanlara birde sözle anlatmaya çalıştım. Öpüyorum hepinizi..."

"BUNLARA TAKILMAYIN, GEÇİN GİDİN!"

Konuyla ilgili kendi sosyal medyasından bir açıklama yapan ünlü şarkıcı, "Arkadaşlar bin TL gelire takılmışsınız ama onu benim neden söylediğim aşikâr. Bin TL kazanmadığımın herkes farkındadır. Öpüyorum, bunlara takılmayın, geçin gidin! 1000 TL kazanmadığımı beyninin % 1 kısmını kullanan biri anlar… Asıl beni korkutan 1000 TL aldığımı düşünen, inanan kısım. Gençler yardım kampanyası başlatmışsınız. 'İki çocuk 1000 TL ile geçim zor' diyerek. Bunu neden söylediğim aşikar ortada… Anlaşılması gereken anlaşılıyor zaten. Siz de takılmayın ne kazandığımı… Yaşadığım hayat ve sahip olduklarım azıcık da olsa belli eder." diye konuştu.

ARDA TURAN - BERKAY DURUŞMASINDA YAŞANANLAR

Arda Turan ile Berkay Şahin, 3 ay önce Emirgan'da gittikleri eğlence mekanında kavga etmişti. Olaya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede müşteki şüpheli olarak yer alan Turan hakkında "cinsel taciz", "kasten yaralama", "Korku, kaygı veya panik oluşturabilecek tarzda silahla ateş etme", "ruhsatsız silah bulundurma" suçlarından 12,5 yıla kadar, müşteki şüpheli Berkay Şahin hakkında da "hakaret" suçundan 2 yıla kadar hapis cezası istenmişti. 32. yaşını kutlayan Arda Turan'ın ilk kez görülecek duruşma için adliyeye geldi.

ARDA TURAN'IN GİZLİLİK TALEBİNE RET!

İstanbul Adalet Sarayı'ndaki İstanbul 41. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada Arda Turan'ın avukatları duruşmanın içeriğinin yasaklanması talebinde bulundu. Berkay Şahin ve eşi Özlem Şahin ise bu talebin reddini talep etti. Mahkeme Arda Turan'ın talebini reddederek savunmasını sordu.

"ÖZÜR DİLEYECEK"

Berkay savunmasına, "Arda Turan hatasını kabul edecek özür dileyecek" şeklinde konuştu. "Kendisi yeni baba oldu, ben çocuğundan bir saat bile ayrı kalmasını istemem" diyen Berkay, "Yaptığı terbiyesizliği kabul edecek" ifadesini kullandı.

"SİLAHI EVDEN ALMADIM, ARABADAYDI"

Berkay Şahin'in avukatı Arda Turan'a "Bir çiçek yerine neden silahla gittiniz?" diye sordu. Arda Turan ise " Haklısınız. Silahla gitmem doğru değildi. Sabah saat 05.00'dı. Samimiyeti göstermek için öyle yaptım aile hassas bir konu benim için. Silahı evden almadım, arabadaydı. Özel bir çaba yoktu, silahı almak için" diye cevap verdi.
Bu arada Berkay olay gecesi Arda Turan'ın ensesini nasıl tuttuğunu özel güvenlik görevlisi üzerinde gösterdi.

"DAVAYA KONU SÖZLERİ ÖZLEM'E SÖYLEMEDİM"

Arda Turan ise "Hiçbir suçlamayı kabul etmiyorum. Berkay'ın eşi ve ailesiyle ilgili böyle bir şeyin içinde olmadım. Konuşma sırasında Berkay bana 'y...' dedi şikayetçiyim. Davaya konu sözleri Özlem'e söylemedim" dedi.

"ALLAH'IN HUZURUNDA HERKES HESAP VERECEK"

Bunun üzerine Berkay Şahin'in avukatı, "Özlem hanımı tanımadığınız söylediniz. Sizce neden böyle bir iftira atsın?" diye sordu.
Arda Turan söz alarak "Başkalarının hayatları nasıl ilerler ben bilemem. Onun cevabı müvekkillerinize sorun" dedi.
Özlem Şahin de " Olay gecesi Arda Turan, 'Çok güzelsin. Evli olmasaydın seni kaçırmazdım' dedi . Arda Turan alkollüydü. Oradan uzaklaştım. Ben kimseye iftira atmadım. Benim bir çocuğum var, biri de karnımda. Allahın huzurunda herkes hesap verecek, şikayetçiyim" ifadesini kullandı.

BERKAY'IN AYLIK GELİRİ ŞOKE ETTİ

Duruşmada kimlik tespiti yapılan Arda Turan, aylık gelirinin 300 bin euro olduğunu söylerken, şarkıcı olduğunu belirten Berkay Şahin ise bin lira aylık geliri olduğunu ifade etti.

ARKADAŞLARI DURUŞMA SALONUNA ALINMADI

Duruşmanın yapılacağı salona Arda Turan arka kapıdan alınırken, Berkay Şahin ise eşi Özlem Şahin ile birlikte ön kapıdan giriş yaptı. Şahin ve eşi ile arkalarında oturan Arda Turan'ın arasına bir güvenlik görevlisinin oturtulması dikkat çekti. Tarafların yan yana gelmemesine özen gösterildiği görüldü.

Arda Turan ve Berkay Şahin'in çok sayıda arkadaşı, yer olmaması nedeniyle duruşma salonuna alınmadı.

"19 HAZİRAN'A ERTELENDİ"

Berkay'ın avukat, "Adalet eşitliği gereği Ahmet'e Mehmet'e ne uygulanıyorsa Arda Turan'a da uygulansın. Tutuklama kararı sizin takdirinizdir. Biz adli kontrol hükümlerinin uygulanmasını talep ediyoruz" dedi. Mahkeme heyeti duruşmayı 19 Haziran'a erteledi.

Berkay Şahin'in davası görülüyor! Berkay Şahin: Aylık bin lira gelirim var!