Ahmet Kural Sıla Gençoğlu'nu darp ettiği gerekçesiyle ifade vermek için adliyede

Sıla Gençoğlu'na şiddet uyguladığı iddia edilen ve hakkında 3 ay uzaklaştırma kararı alınan Ahmet Kural, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na geldi. Kural, bugün Sıla'nın suçlamaları nedeniyle savcıya ifade verecek.

Giriş Tarihi 05 Kasım 2018, 00:00 Güncelleme 05 Kasım 2018, 17:49
Ahmet Kural Sıla Gençoğlu’nu darp ettiği gerekçesiyle ifade vermek için adliyede

İÇİNDEKİLER

Oyuncu Ahmet Kural, şarkıcı Sıla Gençoğlu'nu darp ettiği iddiasıyla ilgili olarak savcılığa ifade vermek üzere İstanbul Adliyesi'ne geldi. Avukat girişinden adliyeye giriş yapan Kural, üst aranması yapılmadan adliyeye alındı.

Şarkıcı Sıla Gençoğlu'nun birliktelik yaşadığı Ahmet Kural tarafından darp edilmesi iddialarına ilişkin başlatılan soruşturma sürüyor. Soruşturma kapsamında geçtiğimiz hafta Sıla Gençoğlu'nu dinleyen savcılık bugün şüpheli sıfatıyla oyuncu Ahmet Kural'ın ifadesini alıyor.

Öğle saatlerinde avukatı ve beraberindeki iki kişiyle birlikte Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayına gelen Kural, avukatların giriş yaptığı kapıdan adliyeye alındı. Vatandaşların aksine aranması yapılmadan adliyeye alınan Kural, Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddet Bürosu Suçları bürosuna geldi.

Savcının odasına giren Kural şu sıralar ifade veriyor.

AHMET KURAL VE AVUKATINDAN İLK AÇIKLAMALAR

Ahmet Kural adliye çıkışı, "Konuyla ilgili açıklamamı sadece resmi makamlara yapacağımı belirttim. Türk adaletine güveniyorum. Benim için yeni bir başlangıç her anlamda. Böyle bir konuyla adımın anıldığı için herkesten çok özür diliyorum. Bu yaşananlar içinde, yargısız infaz yapanlara şunu söylüyorum. Haksız olmak, haksızlığa uğramaktan daha acıdır" dedi.

Ahmet Kural'ın avukatı Sibel Aydın ise, "Günlerdir yaratılan manipülasyon sürecinde, ben ve ısrarla müvekkilimin henüz ifade vermediğini ve tek bir tarafın ifade verdiğini ısrarla belirtmiştim. Biz şu anda sayın savcıya ifademizi verdik. Toplum tek taraflı bilgilendirilmiştir. Adil yargılanma hakkına herkesin saygı duyması gerekiyor. Bunun aksine davranan şahıslarla ilgili suç duyurusunda bulunacağım. Özellikle Sıla Hanım'ın avukatıyla ilgili, meslektaşımı İstanbul Barosu'na şikayet edeceğim." ifadelerini kullandı.

Ahmet Kural, Socrates'in "Haksızlık yapmak, haksızlığa uğramaktan daha acıdır" sözüyle kendini savunmak istedi. Ancak Kural, "Haksız olmak, haksızlığa uğramaktan daha acıdır" ifadelerini kullandı.

Ünlü filozof Socrates, adil olmayan bir yargılama sonucu ölüme mahkum edilmiştir. Karısı Socrates'e "Haksız yere idam ediliyorsun" diye hıçkırır. Socrates "Ne yani? Haklı yere idam edilseydim daha mı iyiydi?" der. Socrates, devrinin en bilge adamı olmasına rağmen "Benim bildiğim tek şey, bir şey bilmediğimdir" der ve şöyle ekler: "Dünya, hiçbir şey bilmediği halde, bildiğini sananlarla doludur. Bütün kötülükler, haksızlıklar bilgisizlikten doğar. Haksızlık yapmak, haksızlığa uğramaktan daha acıdır."

OLAYIN GEÇMİŞİ

Sanatçı Sıla geçtiğimiz perşembe günü avukatı Rezan Epözdemir ile adliyeye gelerek, beraberlik yaşadığı Ahmet Kural'dan darp, cebir ve psikolojik şiddet gördüğü gerekçesiyle şikayetçi olmuştu. Soruşturma savcısı da Ahmet Kural'ı ifade vermeye çağırmıştı.