Muhteşem Yüzyıl rekor kırdırdı

İlk bölümünden itibaren büyük tartışmalara neden olan Muhteşem Yüzyıl dizisi, Topkapı Sarayı’na ziyaretçi rekoru kırdırıyor.

Giriş Tarihi 21 Şubat 2011, 00:00 Güncelleme 21 Şubat 2011, 14:09
Muhteşem Yüzyıl rekor kırdırdı

İÇİNDEKİLER

Parfümü, yüzüğü, kolonyasıyla yeni bir akım başlatan dizi için birçok şehirden saray turları düzenleniyor.

Geçen yıl şubatta 68 bin 916 kişinin gezdiği Topkapı Sarayı Müzesi'ni şubatın ilk 15 gününde 63 bin 564 kişi gezdi. Müze yetkilileri, "İstanbul'a gelen yabancı turistlerin uğradığı ilk adres olan Topkapı'ya dizi ile birlikte yerli turistler de büyük ilgi göstermeye başladı" dedi.

Tarihi kitap satışı yükseldi

Dizinin bir etkisi de kitap satışlarında. Hürrem Sultan ve Kanuni Sultan Süleyman'ı anlatan kitaplar en çok satanlar listesinde yerini aldı. En çok satan kitapları arasında Okay Tiryakioğlu'nun 'Kanuni' ve Demet Altınyeleklioğlu'na ait 'Moskof Cariye Hürrem' yer alıyor.

Saraydan 30 milyon TL gelir elde edildi

Radikal'den Sevgi Sayar Başaran'ın haberine göre, Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan cumhurbaşkanı, devlet başkanı, başbakan ile diğer yetkililerin de ilk ziyaret ettiği yerlerden olan İstanbul'un saray ve müzelerini geçen yıl toplam 11 milyon 661 bin 624 yerli ve yabancı turist gezdi. Topkapı Sarayı'nın bu ziyaretlerden aldığı pay ise 3 milyon 588 bin 730 ziyaretçi. Saray, ziyaretlerden 30 milyon 642 bin 891 lira gelir elde etti.