Kadraj
Kadraj Galeri Kadraj İkon Bu bayram sağlığınıza kurban gitmeyin! O hata hastalıklara davetiye çıkarıyor: 2 saat içinde...

Bu bayram sağlığınıza kurban gitmeyin! O hata hastalıklara davetiye çıkarıyor: 2 saat içinde...

Yaz sıcağında yapılan kesimler ve hijyen kurallarına uyulmayan ortamlarda işlenen kurban etleri, şarbon ve salmonella gibi ciddi enfeksiyonlara neden olabilir. Uzmanlar, bayramda et tüketimi ve saklama koşulları konusunda hayati uyarılarda bulunuyor. Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç.Dr. Hüsrev Diktaş konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İşte kurban eti saklama ve tüketme noktasında dikkat edilmesi gerekenler.

Giriş Tarihi: 05.06.2025 09:43 Güncelleme Tarihi: 05.06.2025 10:27
Bu bayram sağlığınıza kurban gitmeyin! O hata hastalıklara davetiye çıkarıyor: 2 saat içinde...

Kurban Bayramı'nın manevi atmosferi ne yazık ki sıcak havalar ve hijyen eksikliği nedeniyle sağlık sorunlarıyla gölgelenebiliyor. Uzmanlar özellikle etlerin kesimden sonra doğru işlenmemesi durumunda ciddi enfeksiyon risklerine dikkat çekiyor.

Bu bayram sağlığınıza kurban gitmeyin! O hata hastalıklara davetiye çıkarıyor: 2 saat içinde...

Enfeksiyonlara Davetiye

Kurban Bayramı sadece dini vecibelerin yerine getirildiği bir dönem değil aynı zamanda sağlık açısından da büyük hassasiyet gerektiriyor.

Bu bayram sağlığınıza kurban gitmeyin! O hata hastalıklara davetiye çıkarıyor: 2 saat içinde...

Etlerin uygun olmayan koşullarda işlenmesi özellikle sıcak yaz günlerinde, bağırsak enfeksiyonları başta olmak üzere pek çok hastalığın kapısını aralayabiliyor.

Bu bayram sağlığınıza kurban gitmeyin! O hata hastalıklara davetiye çıkarıyor: 2 saat içinde...

Bu noktada Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Hüsrev Diktaş, konuyla ilgili kritik uyarılarda bulundu.

Bu bayram sağlığınıza kurban gitmeyin! O hata hastalıklara davetiye çıkarıyor: 2 saat içinde...

Kurban Kesimi Ehil Ellerde ve Temiz Ortamlarda Yapılmalı

Kurban kesiminde hijyenin hayati bir önem taşıdığını belirten Doç. Dr. Diktaş, "Kurban Bayramı'nda dini vecibemizi yerine getirirken sağlık açısından dikkat edilmesi gereken noktalar var. Özellikle çıplak etle temas sırasında şarbon gibi halk sağlığını tehdit eden enfeksiyon hastalıklarına yakalanma riski oluşabilir. Bu nedenle kesimin uzman kişilerce, uygun koşullarda yapılması büyük önem taşır" dedi.

Kurban eti saklarken ve tüketirken bunlara dikkat!

İşte açıklamadan satır başları;

  • Künye
  • Gizlilik Bildirimi
  • İnternet Reklam
  • E-Gazete
  • Arşiv
  • RSS
  • Özgün Haberler
  • Çok Konuşulan Haberler
  • Popüler Haberler
  • Haber
  • Son Dakika Haberleri
  • Yazarlar
  • Anasayfa
  • Son Dakika
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Spor
  • Dünya
  • Magazin
  • Yaşam
  • Kadraj
  • Resmi İlanlar
  • Televizyon
  • Memurlar
  • SGK
  • Yazarlar
  • Galeri
  • Takvim Tv
  • Canlı Yayın
  • Namaz Vakitleri
  • ZTK
  • Bugünkü Takvim
  • BİZE ULAŞIN