29 Ekim'de otobüsler ücretsiz mi? İstanbul, Ankara, İzmir'de bugün toplu taşıma bedava mı? Metro, metrobüs, Marmaray, vapur, İETT ücretsiz mi?

İstanbul'da, Cumhuriyet'in 100. yıl etkinlikleri için şehir genelinde vatandaşlar büyük bir heyecanla hazırlıklarını sürdürüyor. Ancak bu özel günlerde toplu taşıma ücretsiz mi olacak sorusu, birçok İstanbullu tarafından merak ediliyor. Peki, 29 Ekim'de otobüsler bedava mı? İstanbul'da bugün toplu taşıma ücretsiz mi? Metro, Metrobüs, Marmaray, vapur, İETT bedava mı? İşte detaylar...

Giriş Tarihi 29 Ekim 2023, 08:53 Güncelleme 29 Ekim 2023, 08:54
29 Ekim’de otobüsler ücretsiz mi? İstanbul, Ankara, İzmir’de bugün toplu taşıma bedava mı? Metro, metrobüs, Marmaray, vapur, İETT ücretsiz mi?

İÇİNDEKİLER

İstanbul, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılını coşkuyla kutlamak için birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak. 28 Ekim Cumhuriyet Bayramı arefesi ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın hafta sonu tatili ile denk gelmesi, şehirdeki etkinliklere olan ilgiyi daha da artırmış durumda. Peki, 29 Ekim'de otobüsler bedava mı? İstanbul'da yarın toplu taşıma ücretsiz mi? Metro, Metrobüs, Marmaray, vapur, İETT bedava mı? İşte detaylar...

29 EKİM'DE TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?

İstanbul'da 29 Ekim Pazar günü toplu taşıma araçları ücretsiz olacak.

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. kuruluş yıl dönümünde İstanbul, Ankara ve İzmir'de raylı sistemle yapılan taşıma taşıma ücretsiz olacak.

Vatandaşlar 29 Ekim Pazar günü Marmaray, Başkentray, İZBAN ve Gayrettep-İstanbul Havalimanı Metro seferleri bedava olarak gerçekleştirebilecek.

Resmi Gazete'de yayımlanan kararda şu ifadeler yer aldı;

"29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle, 29 Ekim 2023 Pazar günü Başkentray, Marmaray, IZBAN ve Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosu seferlerinden yararlanacak olanlar, 8/1/2002 tarihli ve 4736 sayılı Kanunun 1 inci maddesinin birinci fıkrası hükmünden muaftır. Bu Karar hükümlerini Ulaştırma ve Altyapı Bakanı yürütür."