Ekrem İmamoğlu yine "değişim" dedi: Kemal Kılıçdaroğlu'na rest çekti

Seçimlerde ağır bir hezimete uğrayan CHP'de, parti içinde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu önderliğindeki ekip, genel başkan değişimi için harekete geçti. Koltuğunu korumak için seçim gecesinden itibaren çareler arayan Kemal Kılıçdaroğlu, MYK değişikliğiyle durumu idare etmeye çalışmasına karşın parti içi muhalefeti susturamadı. Kılıçdaroğlu son olarak katıldığı bir TV programında, kurultayda adaylık için kimsenin önünde bir engel bulunmadığını açıklamıştı. Bugün gazetecilere açıklamalarda bulunan İmamoğlu ise; “Aday olacak mısınız?” sorusunu yöneltti. İmamoğlu ise “Benim aday olduğum tek şey var. Ülkemizde aynen İstanbul’da olduğu gibi büyük bir değişim” diyerek muhtemel rekabetin ateş fişeğini yaktı.

Giriş Tarihi 11 Haziran 2023, 16:47 Güncelleme 11 Haziran 2023, 19:26
Ekrem İmamoğlu yine değişim dedi: Kemal Kılıçdaroğlu’na rest çekti

İÇİNDEKİLER

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 28 Mayıs cumhurbaşkanı ikinci tur seçimlerinde yaşadığı hezimet ardından 12 gün sonra katıldığı bir programda kurultaya dair açıklamalarda bulundu.

CHP kurultayında başka adayların olup olamayacağına yönelik yöneltilen bir soruda ise Kılıçdaroğlu, kurultayda kimsenin adaylığının önünde engel olmadığını belirtti. Ancak belediye başkanlarının görevini yapması gerektiğini vurguladı.

"DAHA DOĞRU VE TUTARLI"
İstanbul Büyükşehir (İBB) Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün Haliç Su Sporları Merkezi'ni açtıktan sonra gazetecilerin gündeme ilişkin sorularına cevap verdi.

İlk olarak İmamoğlu'na "CHP Genel Başkanı belediye başkanları seçildiği belediyelere hizmet etmek durumundadır, onu oradan alalım, başka bir işe uğraşa verelim bu siyasetin temeline aykırıdır açıklamasında bulundu. Bunu İBB Başkanı olarak nasıl değerlendirirsiniz?" sorusu yöneltildi.

İmamoğlu ise bu soruya cevaben "Tabii ki televizyon ekranları üzerinden ya da mikrofonları üzerinden az önce söylediğim tutarlı duruşumun yanı sıra ekranlar üzerinden ya da televizyonlar üzerinden başta siyasi partimin genel başkanı veya diğer fertlerine mesaj yollamayı yanlış buluyorum.

Buralardan mesaj yollamak değil. Karşı karşıya konuşmanın daha doğru ve tutarlı olacağını düşünüyorum" dedi.

"ADAY OLDUĞUM TEK ŞEY VAR"
Bir diğer muhabir, "Son olarak siyaset Türkiye'de spordan daha fazla efor gerektiriyor artık. Son olarak da 'aday mısınız?' diye soralım o zaman, herkes aday olabilir diye önünü açmıştı genel başkan" sorusunu İmamoğlu'na yöneltti.

İmamoğlu bu soruya ise, "Benim aday olduğum tek şey var. Ülkemizde aynen İstanbul'da olduğu gibi büyük bir değişim" cevabını verdi.

KILIÇDAROĞLU YİNE ÇAMURA YATACAK: YÜZDE 45 OY ALDIK
Öte yandan CHP kulislerinde Kılıçdaroğlu'na yakın bazı isimlerin Haziran sonunda Olağanüstü Genel Kurul için harekete geçtiği ve bunun için Ankara Congresium'da uygun tarihler hakkında bilgi aldığı konuşuluyordu. Olağanüstü Genel Kurul için tarihlerin belirlenmesi sürecini ise Kılıçdaroğlu'na yakın olan Erdoğan Toprak'ın yönettiği, Tuncay Özkan'a ise süreçte aktif görev aldığı Ankara gündemindeki konulardan. Seçimin ilk turundaki yenilgilerine rağmen Erdoğan Toprak'ın, Kılıçdaroğlu'na "Yüzde 45 oy aldık. Bu CHP tarihindeki en yüksek oydur. Böyle bir oy almış kişinin CHP Genel Başkanlığını bırakması hiçbir şekilde doğru değil." dediği konuşuluyor.

EKREM İMAMOĞLU CHP GENEL BAŞKANLIĞINA HAZIRLANIYOR
Erdoğan Toprak'ın Kemal Kılıçdaroğlu'na verdiği bilgiler arasında Ekrem İmamoğlu'nun CHP Genel Başkanlığı için ciddi bir faaliyet yürüttüğü de yer alıyor. İmamoğlu'nun bu faaliyetlerinde rol oynayan kritik isimlerden birisi ise Murat Ongun. Ongun'un organizasyonuyla troller ve basın yoluyla Kılıçdaroğlu'na karşı bir kampanya düzenleneceği dile getiriliyor.

TROLLER KULLANILACAK
Nitekim yakın tarihte yapılan Tuncay Özkan ve Erdoğan Toprak aleyhindeki basın kampanyalarından sonra, hedefin Kemal Kılıçdaroğlu olacağı söyleniyor. Bunun için Kılıçdaroğlu'nun seçimlerin ikinci turundaki mağlubiyeti bekleniyor. Murat Ongun'a bağlı trollerin ve basının, seçim sonrasında Kemal Kılıçdaroğlu karşıtı bir kampanya ile Kılıçdaroğlu'nu istifaya zorlaması planlanıyor. Ekrem İmamoğlu'nun, CHP Genel Başkanlığına oynamak için ciddi bir bütçe ayırdığı da biliniyor.

AKŞENER'İN ROLÜ
Ekrem İmamoğlu'na karşı CHP içerisinde olumsuz bir bakış söz konusu. Özellikle İyi Parti ve Meral Akşener ile olan yakınlığı CHP'liler tarafından oldukça tepki çekiyor. Kemal Kılıçdaroğlu'nun Almanya ziyaretini fırsat bilerek, Meral Akşener ile birlikte Saraçhane mitingini düzenlediği günden beri aleni şekilde Kılıçdaroğlu'na alternatif bir siyaset takip ediyor. CHP içerisinde "Ekrem İmamoğlu bizim belediye başkanımız mı yoksa Akşener'in mi?" soruları soruluyor.

KILIÇDAROĞLU'NUN EN BÜYÜK FİNANSÖRÜ BATTAL İLGEZDİ
Erdoğan Toprak, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ile yaptığı görüşmede Ekrem İmamoğlu'nun bu planlarını masaya yatırdı. Battal İlgezdi, Ekrem İmamoğlu'na karşı "dikkatli olunması gerektiğini" söylüyor. Ayrıca Battal İlgezdi, Kılıçdaroğlu'na her türlü maddi desteğin kendisi tarafından verileceğini garantisini de veriyor.

KILIÇDAROĞLU'NUN GENEL BAŞKAN YARDIMCISININ DA GÖZÜ KOLTUKTA
CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı'nın da CHP Genel Başkanlığı için hazırlık yaptığı Erdoğan Toprak tarafından Kılıçdaroğlu'na bildirildi. Oğuz Kaan Salıcı, CHP Kongresi'ndeki delegelerle Kemal Kılıçdaroğlu'ndan sonra en çok görüşen isim olarak öne çıkıyor. Salıcı'nın CHP delegeleri üzerinde bir hakimiyeti olduğu ve gizliden CHP Genel Başkanlığı için zemin hazırladığı, yine iletilen bilgiler arasında. Ancak Salıcı'nın finans konusunda sıkıntılar yaşadığı ve finansal destek almak için bazı iş adamları ile görüşmeler gerçekleştirdiği biliniyor.

BİR DİĞER ADAY DA GÜRSEL TEKİN
Kemal Kılıçdaroğlu'nun yerine CHP Genel Başkanlığı için konuşulan isimlerden birisi de Gürsel Tekin. CHP Genel Başkanlığı için önceki dönemlerde de adı geçmiş olan Gürsel Tekin'in, Kemal Kılıçdaroğlu tarafından Kars'a görevlendirildiği ama CHP'nin en üst karar verici mekanizmasına karşı çıkarak İstanbul'da kalmaya devam ettiği daha sonra ise gelen tepkiler üzerine Kars görevlendirmesini kabul ettiğine dair açıklama yaptı ancak Gürsel Tekin'in Kars'a gidip gitmeyeceği giderse ne kadar kalacağı hala muamma.

MUSTAFA SARIGÜL DE GENEL BAŞKANLIK İÇİN ADAY
CHP'den Erzincan milletvekili adayı gösterilen ve seçilen Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül'ün de CHP Genel Başkanlığı adaylığı için hazırlık yaptığı yine Ankara kulislerinde konuşuluyor. Kılıçdaroğlu'nun Sarigül için "uzak tutun" talimatı verdiği biliniyor.

KILIÇDAROĞLU'NUN KOLTUKTA KALMASI İÇİN TUNCAY ÖZKAN'IN YENİDEN GÜÇLENDİRİLMESİ İSTENDİ
Tüm bu süreçler Erdoğan Toprak tarafından sıkı takip edilerek an be an Kemal Kılıçdaroğlu'na anlatılıyor. Erdoğan Toprak, Tuncay Özkan'ın zayıflamasından dolayı CHP'nin medya üzerindeki etkisini kaybettiğini ve CHP'nin eski zamanlardaki gibi basın üzerinde son derece etkin bir pozisyona geri dönmesi için Tuncay Özkan'ın CHP üst yönetiminde denkleme aktif olarak yeniden girmesi gerektiğini dile getiriyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İDİRMEK İÇİN TIKLAYIN