Değişmeyen manzara: Üsküdar-Çekmeköy metrosunda seferler durdu! Vatandaşlar isyan etti

Göreve geldiği 2019 yıldan itibaren yeni hizmetlerle kente katkı sağlamak bir yana, mevcut devam eden akışı da bozan İBB Başkan Ekrem İmamoğlu'nun, sınıfta kaldığı konuların başında "toplu ulaşım" geliyor. Bugün de sabah saatlerinde Metro İstanbul'dan yapılan duyuruda, Üsküdar-Çekmeköy metro hattındaki teknik arıza nedeniyle bazı duraklarda seferlerin yapılamadığı bildirildi. Arıza nedeniyle bölgede İETT otobüslerinin ring servise başladığı belirtildi ancak, sosyal medyada işe, okula ve sınava geç kaldığını söyleyen vatandaşlar otobüs gelmediğini belirterek belediyeye tepki gösterdi. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen Twitter'da yaptığı açıklamada, "İnsanlarımız yine yolda kaldı, gidemedi, hala gidemiyor. Çağrı merkezimiz aramalardan kitlendi ama bu konuda elimizden bir şey ne yazık ki gelmiyor" ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 01 Haziran 2023, 08:04 Güncelleme 01 Haziran 2023, 12:37
Değişmeyen manzara: Üsküdar-Çekmeköy metrosunda seferler durdu! Vatandaşlar isyan etti

İÇİNDEKİLER

Ekrem İmamoğlu'nun göreve geldiği günden bu yana İstanbul'da toplu ulaşım çileye dönüştü. Metrobüs, metro, otobüs seferleri sık sık arıza ve benzeri sebeplerle iptal edildi. Çalışmayan asansör ve yürüyen bantlar ulaşım çilesini katladı. Bu sabah da İstanbul'da yine aynı manzaralar yaşandı.

METRO SEFERLERİ DURDU
Üsküdar-Çekmeköy metro hattında yaşanan teknik arıza nedeniyle metro seferleri durdu.

Metro hattında seferlerin sadece Yamanevler-Çekmeköy istasyonları arasında yapıldığı duyuruldu.

TEKNİK ARIZA!
Üsküdar-Çekmeköy metro hattında teknik arıza yaşandığı ve bu yüzden seferlerin yapılamadığı bildirildi.

Konu ile ilgili Metro İstanbul'dan yapılan açıklamada, "M5 Üsküdar-Çekmeköy Metro Hattımızda teknik bir arıza nedeniyle seferlerimiz Yamanevler-Çekmeköy istasyonları arasında yapılmaktadır. Sefer yapılamayan Üsküdar-Yamanevler istasyonları arasında ücretsiz İETT otobüsleri ile hizmet verilmektedir" denildi.

OTOBÜSÜN ÖNÜNÜ KESTİLER
Yaşanan arızanın kumanda merkezinden kaynaklandığı öğrenilirken, istasyondan çıkan vatandaşlar Üsküdar Yamanevler istasyonları arasında yapılan ücretsiz İETT seferleri ile yoluna devam etti. Otobüs durağında yoğunluk oluştu. Bazı vatandaşlar kapısı açmayan İETT otobüsünün önünü kesti.

Yamanevler istasyonundan çıkan bir vatandaş, "Anlamadım, ben de işe nasıl gideceğimi düşünüyorum. Altunizade'ye gidiyordum. Oradan metro ile Fikirtepe'ye gidecektim. Aşağıdaki beyefendiler sadece arıza olduğunu, çıkıp otobüse binmemizi söylediler. Otobüse ya da taksiye bineceğim bilmiyorum" dedi.

"ÇAĞRI MERKEZİMİZ KİTLENDİ"
Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen Twitter adresinden yaptığı açıklamada, "Üsküdar ve çevre ilçelerde yaşayan kıymetli hemşehrilerimiz. Sabah işe gitmeye çalışan insanlarımız yine yolda kaldı, gidemedi, hala gidemiyor. Çağrı merkezimiz aramalardan kitlendi ama bu konuda elimizden bir şey ne yazık ki gelmiyor. Allah İstanbul'un yardımcısı olsun!" ifadelerini kullandı.

VATANDAŞ İSYANDA!
Arıza nedeniyle işe ve okula gidemeyen, sınava geç kalan vatandaşlar sosyal medyada İBB yönetimine sert tepki gösterdi.

Tepkilerden bazıları şu şekilde:
"Ümraniye metro durağı insan kaynıyor bir tane otobüs durmuyor. Çocukların sınavı var geç kaldılar."

"Tam bir keşmekeş yaşanıyor. Allah yola çıkacakların yardımcısı olsun. Otobüslere binmek mümkün değil"

"Ya hani otobüs dalga mı geçiyorsunuz anababa günü burası"

"Otobüsleri gören varsa söylesin"

"Son dakika haber veriyorsunuz ayıp birşey! @ekrem_imamoglu yapamayacaksan bırak bu işleri sabah sabah işe geç kalacağız senin yüzünden. Rezil ettin İstanbul'u"

Vatandaşların İmamoğlu ve İBB yönetimine yönelik tepkileri artarak sürdü.

ARIZA 3 SAAT SONRA DÜZELTİLDİ
Üsküdar-Çekmeköy metro hattındaki teknik arıza nedeniyle bazı duraklarda yapılamayan seferler, 3 saatlik aranın ardından arızanın giderilmesiyle normale döndü. Metro İstanbul'un sosyal medya hesabından yapılan duyuruda, "M5 Üsküdar-Çekmeköy Metro Hattımızda seferlerimiz Üsküdar-Çekmeköy arasında yapılmaya başlanmıştır." ifadesine yer verildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN