Başkan Erdoğan Defne Devlet Hastanesi'nin açılışında konuştu: Bay Bay Kemal buradan yüzde 90 oy aldı bize ne? Biz ayrım yapmayız

Son dakika haberleri... Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'da 24 Mart'ta temeli atılan ve 60 günde yapımı tamamlanan 300 yataklı Defne Devlet Hastanesi açıldı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Temelini 24 Mart'ta attığımız 300 yataklı Defne Devlet Hastanesi'ni 3 ayda tamamlama sözünü vermiştik, tamamladık" ifadelerini kullandı. Erdoğan, temel atma töreni diye kullanılan bir fotoğrafın üzerinde tepinerek algı yapan 7'li koalisyona "Bir fotoğraf karesi üzerinden tezvirat ürettiler! Eğer yüzünüz varsa, eğer karakteriniz müsaitse gelin yerinde görün" şeklinde tepki gösterdi.

Giriş Tarihi 20 Mayıs 2023, 11:32 Güncelleme 21 Mayıs 2023, 21:43
Başkan Erdoğan Defne Devlet Hastanesi’nin açılışında konuştu: Bay Bay Kemal buradan yüzde 90 oy aldı bize ne? Biz ayrım yapmayız

İÇİNDEKİLER

6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyerek sözlerine başlayan Erdoğan, afetin ikinci gününden itibaren deprem bölgesindeki şehirleri sürekli ziyaret ettiklerini, 12 Mart'ta Defne'ye gelip sahra hastanesini incelediğini, vatandaşlarla bir araya geldiğini hatırlattı.

Hatay'a en son bir aydan daha kısa bir süre önce, deprem konutlarının temel atma töreni vesilesiyle geldiğini anımsatan Erdoğan, dün Adıyaman ve Kahramanmaraş'ta başlayan bölge ziyaretlerini, bugün Hatay ve Gaziantep ile sürdürdüklerini kaydetti.

Erdoğan, Defne ziyaretlerinde ilçede güzel bir hastaneye ihtiyaç olduğunu gördüklerini, hemen Sağlık Bakanlığına talimat verip, çalışmaları başlattıklarını dile getirdi. Söz verdikleri her şeyi hayata geçirdiklerini belirten Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ziya Paşa ne diyor? Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri. İşte bir tanesi çıkmış, '3 ayda ne yapıyorsun' diyor. Eğer sende yüz varsa, eğer karakterin müsaitse gel Defne Hastanesi'ni gör. Temelini 24 Mart'ta attığımız 300 yataklı hastanemizi 3 ay içinde bitirme sözü vermiştik. Çünkü biz salgın döneminde İstanbul'da 1006'şar yataklı iki ayrı hastaneyi aynı sürede kurma tecrübesine sahiptik. Birisi Atatürk Havalimanı'ndaydı, birisi Anadolu yakasında Sancaktepe'deydi. Bizim, oradan bir tecrübemiz, bir deneyimimiz var. Bunlar gibi akşam yalan, sabah yalan yok. Şimdi bize dediler ki 'Burada Kılıçdaroğlu, bay bay Kemal yüzde 90 oy aldı. Siz, yüzde 8 aldınız.' Bizi bunlar ilgilendirmez. Burada benim vatandaşım yaşıyor mu? Burada deprem oldu mu? Ölenler, yaralılar var mı? Ben yaradılanı Yaradan'dan ötürü severim. Biz, ayrım yapamayız. Mezhep, meşrep, ırk böyle bir şey bizim dinimizde de yok, kitabımızda da yok. Ben inanıyorum ki benim vatandaşım gerekli gördüğü zamanda gerekeni de yapacaktır."

"ODALAR, YOĞUN BAKIMA DÖNÜŞTÜRÜLEBİLİYOR"

Hatay'da 100 yataklı Arsuz, 100 yataklı Hassa, 30 yataklı Belen devlet hastanelerini hizmete açtıklarını hatırlatan Erdoğan, "Hastanemizin temelini attıktan sonra bu projeyle ilgili neler söylendiğini hatırlıyorsunuz değil mi? Tabii biz, bunların hiçbirine aldırmadık, sadece işimize baktık. Tomografisiyle, MR'ıyla yarından itibaren hasta kabulüne başlayacak burası. Sizleri bu güzel esere bir an önce kavuşturmak için Sağlık Bakanım ve ekibi gece gündüz çalıştılar." diye konuştu.

Erdoğan, Defne Hastanesi ile ilgili kem söz söyleyenlerin hepsini mahcup ederek, aradan 3 ay bile geçmeden hastanenin inşaatını bitirdiklerini vurgulayarak, inşaat sürecinde 35 bin kamyon seferiyle 500 bin metreküp hafriyat aldıklarını, çelik konstrüksiyon sistemiyle binanın karkasını 25 günde tamamladıklarını anlattı.

Gereken donanımları, malzemeleri süratle yerine yerleştirerek, bugün vatandaşların karşısına alınları ak olarak çıktılarını belirten Erdoğan, şu anda hastanede 11 ameliyathanenin bulunduğunu, hastanenin tüm odalarının her an yoğun bakıma dönüştürülebildiğini kaydetti.

Erdoğan, 256'sı hekim, 1044 sağlık çalışanının görev yapacağı hastanede en gelişmiş MR ve tomografi cihazlarının bulunduğunu aktararak, şöyle konuştu:

"Biz, temeli atarken ne söz verdiysek, yalnızca onu yaptık. Bir fotoğraf karesi üzerinden tezvirat üretenlerin ise daha sonraki günlerde işin nasıl yürüdüğüne dair tek kelime ettiklerini bile duymadık. Türk siyasetinin, Türk muhalefetinin hastalığı işte budur. Kendisi iş yapmaz ama yapılan işi engellemek için her yola başvurur. Hanımefendinin Genel Başkanı olduğu partiden bir milletvekilinin sözleri bu. Bak, eser burada. Fiziken bu engellemeyi başaramadığında da burada olduğu gibi çamur atarak, iftira atarak yapılan işi değersizleştirmeye çalışır. Atalar ne diyor? 'At binenin, kılıç kuşananın' demişler."

"ESER VE HİZMET SİYASETİ YAPIYORUZ"

Defne Devlet Hastanesi'ne ilişkin video gösteriminin yapıldığı ziyarette Erdoğan, "İşte eser, işte hizmet. Rabbime, bize bugünleri gösterdiği için hamdediyorum." ifadelerini kullandı.

Hatay'a yapılan hastanelere ilişkin bilgi veren Başkan Erdoğan, "1000 yataklı Hatay Şehir Hastanemizin projesi hazırlandı. İnşallah en kısa sürede ihalesini yapıyoruz. Antakya'da 400 yataklı Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanemizin inşaatı devam ediyor. İskenderun'da 200 yataklı devlet hastanemiz de yakında hasta almaya başlıyor. Defne ile birlikte tüm bu hastanelerimizin de şimdiden Hatayımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." diye konuştu.

Erdoğan, Defne Devlet Hastanesi'ni kısa süre içinde ilçeye kazandıran Sağlık Bakanlığı, yüklenici firmalar, işçiler ve mühendislere kadar emeği geçen herkesi tebrik etti.

Belediye Başkanlığı, başbakanlık ve cumhurbaşkanlığı görevleri boyunca sadece eser ve hizmet siyaseti yaptıklarını ifade eden Erdoğan, bu eserleri ve hizmetleri yaparken hiç kimsenin kökenine, inancına, mezhebine, meşrebine bakmadıklarını belirtti. Erdoğan, "Tek kriterimiz, bu ülkenin vatandaşı olması, bu milletin bir ferdi olmasıydı. Türkiye'nin 81 vilayetinin ve 922 ilçesinin tamamındaki eser ve hizmetlerimizde bu anlayışın izlerini görebilirsiniz." dedi.

Erdoğan, deprem bölgesindeki şehirleri ayağa kaldırma mücadelesi verirken de aynı yaklaşımla hareket ettiklerini, yeni inşa edilecek konutları, köy evlerini, iş yerlerini planlarken bir tek hak sahibi olunup olunmadığına bakıldığını söyledi.

"Şayet hak sahibiyse diğer konular insanımızın kendini ilgilendirir." diyen Erdoğan, ancak ülkedeki bir kesimin bu anlayışın tam tersi bir tavır içinde bulunduğunu söyledi. Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Geçtiğimiz pazar günü yapılan seçimlerde deprem bölgesinde bize yüksek oy çıkmasını hazmedemeyenler, sularını bile kesmişler çadırların. Tüm hırslarını, tüm hınçlarını depremzedelerimize yönelttiler. Az önce Vali Vekiline onu söyledim, 'Hemen halledin.' Bilgiyi aldım. Şu anda çözüm noktasına geldik.

Aman Allah'ım neler söylüyorlar, ne hakaretler ediyorlar, ne terbiyesizlikler yapıyorlar. Hani bunlar demokrattı, hani bunlar herkesi kucaklayacaktı, hani bunlar baharı getirecekti, hani bunlar depremzedelere bedava ev verecekti? Nasıl oldu da bir gecede faşist kesildiler, nasıl oldu da bir gecede depremzedelere düşman oldular, nasıl oldu da bir gecede bahardan kara kışa geçtiler? Çünkü bunların hayatı yalan, dolan, palavra. Seçim gecesi geride olduklarını bile bile 'Öndeyiz' diye başladıkları yalanlarının sonu depremzedelere hakarete kadar vardı. Milletim bunlara 14 Mayıs'ta ilk mesajını verdi. Görünen o ki onlar bu mesajı yanlış anlamış. İnşallah, milletim haftaya pazar 28 Mayıs'ta bu mesajı tamamlamaya hazır mı?"

Erdoğan, gelecek dönemde yeni eserlerle, yeni hizmetlerle beraber olmayı sürdüreceklerini belirtti.

Ekim, kasım aylarından itibaren deprem bölgesinde yapılan konutları teslim etmeye başlayacaklarını aktaran Erdoğan, muhalefete yönelik eleştirilerde bulundu. Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bunlar, talimatı Kandil'den alıyor. Kandil'deki terörist başlarının bayrağı var mı, onların ezanı var mı, onların Kur'an'ı var mı? Kardeşlerim, işte karşımda bayrağı olanlar, ezanı olanlar, kitabı olanlar. Hep birlikte haykıralım. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bir olacağız, iri olacağı, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Defne Devlet Hastanemiz, sadece Defnemize değil tüm Hatayımıza hayırlı olsun inşallah."

Başkan Erdoğan, konuşmasının ardından hastanede incelemelerde bulundu.

Programa, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da katıldı.

AÇILIŞ ÖNCESİ KONTEYNER KENTTE ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR
Başkan Erdoğan Defne Hastane'sinin açılışı öncesinde konteyner kent ziyaretinde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Hatay'ın sandığa gitmesi ve tercihini demokratik yollarla göstermesi çok önemlidir. Sandıktan çıkan iradenin başımızın üstünde yeri vardır. Şuanda alanımızda 30 bin kişi var" dedi. Hatay'daki Defne Hastanesi'ni "3 ayda nasıl olur" diyerek eleştiren muhalefeti eleştiren Erdoğan, "Bunlar zavallı" ifadelerini kullandı.

İşte Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

14 Mayıs'ta kararını şahsımızdan ve Cumhur İttifakı'ndan yana kullanan kardeşlerimize bir kez daha el kalbi şükranlarımı iletiyorum. Bizim için sizin oyunuzu almak önemlidir.

Bizim için elbette sizin teveccühünüze mazhar olmak önemlidir. Hatay'ın sandığa gitmesi ve tercihini demokratik yollarla göstermesi çok önemlidir. Sandıktan çıkan iradenin başımızın üstünde yeri vardır. Şuanda alanımızda 30 bin kişi var. Biz 40 yıllık siyasi hayatımızda millet ile zıtlaşan biri olmadık. Zaman oldu biz Hatay'da 100 bin kişiyle miting yaptık.

21 yıllık iktidarlarımız döneminde millete tepeden bakmadık. İnsanımızı hiçbir zaman tehdit etmedik. Ayıranlardan ayrıştıranlardan değil hep birleştirenlerden olduk.

Daima kardeşliğin diliyle konuştuk, bugün de aynısını yapıyoruz. CHP Genel Başkanı ve onun ardından gidenler gibi milleti suçlamıyoruz. CHP zihniyetimizin temsilcileri gibi insanımızı itham etmiyoruz. Biz kimseyi hor görmüyoruz. Hele hele depremde hayatını kaybetmiş vatandaşlarımızı kaldıkları yerden kapı dışarı etmek aklımızın köşesinden bile geçmez. Ülkeye ve millete hizmet yolculuğumuza devam ediyoruz. Kabahati seçmende aramak yerine kendimize bakıyoruz. Nede eksiğimiz varsa onu düzeltmeye çalışıyoruz. Biz sizi seviyoruz. Biz size inanıyoruz.

Ne diyorlardı? Size bir daha yardım göndermeyeceğiz. Kim diyor bunu? CHP'nin trolleri.

Biz depremzedelerimizi bir an olsun yalnız bırakmadık. Devletimizin tüm imkanlarını bölge için seferber ettik, devlet burada, Kızılay burada.

Defne Hastanesi'nin temelini attığımızda muhalefet ne dedi? "3 ayda hastane mi yapılır" dedi. . Biz kovid döneminde Atatürk havalimanı'nda 3 ayda 1006 odalı murat dilmener hastanesini yaptık. Aynısını Anadoılu yakasında Pakize Öz hastanesi'ni yaptık. Biz arazi adamıyız, çalışarak geliyoruz. 3 ayda bu nasıl olur diyenler, ya sizin hayatınızda bir eser var mı?

Defne'de Erdoğan'a verilen oy yüzde 8,5 Kılıçdaroğlu'na verilen oy yüzde 91,5. Biz burada bir ayrım yapmıyoruz, burada bir deprem yaşandı. Burada yaşayan insanlar için yatırımımız yapıyoruz.

Bu ülkenin cumhurbaşkanı bensem orada yaşayan insan olduğu için bu talimatı verdik. Çünkü biz yaradılanı yaradandan ötürü sevdik. Ayrım yapmadık. Bundan sonra da yapmayacağız. Erdoğan böyle tanındı böyle de tanınacak. 650 bin görevli ve gönüllümüz canla başla hizmet etti. Yüz milyonlarca kardeşlerimizin duasını ve desteğini yanımızda hissettik. Depremzedelerimizi hiçbir zaman yalnız bırakmadık. Şehirlerimizi tek tek ziyaret etmiştik. Yapımı tamamlanan köy evlerinin bir kısmının teslimatını gerçekleştirdik. Kampanya döneminde bir gözümüz ve kulağımız buradaydı. Karşılaşılan her sorunu bizzat takip ettik. En büyük yıkıma uğrayan Hatay'ı Konya'ya zimmetlemiştik. Belediyelerimiz alt yapıdan üst yapıya aş evlerinden konteyner kent kurulumuna kadar sizleri desteklediler. Arkadaşlarımız reklam yapmadı, başkaları gibi enkaz önünde poz vermek için gelmediler. Rabbim hepsinden razı olsun. Geçici barınma alanlarının kurulması depremzedelerimiz için kritik öneme sahipti. Geçici barınma merkezleri ile iş yerlerimizi de faaliyete geçirdik. Şu anda kalıcı konutların inşaatı devam ediyor. Bunları da eylül ekime kadar bitirmenin gayreti içindeyiz.

"HATAY'DAN BU DEFA FARKLI BİR OY BEKLİYORUZ"

Değerli kardeşlerimi Antakya küçük sanayi sitemizi yeniden inşa edip orayı da ayağa kaldıracağız. Ülkemiz genelinde 130 bin konut, 36 bin köy evi olmak üzere inşa sürecini başlattık. İnşallah şehrimizde 34 bini köy evi olmak üzere 251 bin konutu inşa etmiş olacağız. Muhalefetin diline doladığı defne hastanesini de bugün açıyor olacağız.

Sandıkta bunlara haddini bildirmeye, bunları emekli etmeye hazır mıyız. Ne söz verdiysek tek terk yerine getiriyoruz. Evi orta hasarlı olan vatandaşlarımız için de yeni konutlar yapacağız. Hedefimiz 650 bin konutu tamamlayıp hak sahiplerine teslim etmek olacaktır. depremin bize hatırlattıklarından biri de fani olduğumuzdur. Arkamızda minnetle yad edilecek eserler bırakmaktır. Amacımız milletimize "Bir Erdoğan vardı, mert adamdı, yürekli adamdı" dedirtebilmek. Düşüncemiz ne ise zikrimiz o oldu. Milletimizin gözünü boyamaya tenezzül etmedik. Milletimizin önüne karnemizi koyup oy istedik. Talimatı Kandil'deki teröristlerden almadık. Bunlar talimatı Kandil'den alıyor, teröristlerden alıyor. Teröristler ile kol kola el ele dolaşan bay Kemal var. Ondan benim ülkeme fayda olur mu? Gereken cevabı vermek için önümüzdeki bir hafta usanmadan çalışıyor muyuz. Hatay'dan bu defa farklı bir oy bekliyoruz.

Aile ve gençlik bankamızın kurulması ile inşallah gençlerimizin evliliğinin yolunu açacağız. Bu CHP, İYİ Parti ve yanındakiler LGBT'ci midir. Peki AK Parti'ye MHP'ye LGBT sızabilir mi? Cumhur İttifakı'na sızabilir mi? Biz ailenin kutsiyetine inanıyoruz.

"ADI YALANCIYA ÇIKMIŞ BİRİNE ASLA GÜVENİLMEZ"
Gabar'ı teröristlerden arındırmasak bu petrolü çıkarabilir miydik. Bu hafta sonuna kadar gümbür gümbür çalışıp pazar akşamını pazartesiye mutlu bir şekilde bağlayalım. Sizin derdiniz bizim de derdimiz sizin sevinciniz bizim de sevincimizdir. Sizin gündeminizde ne varsa bizim de gündemimizde o vardır. 28 Mayıs'tan sonra Türkiye yüzyılını sizlerle beraber inşa edeceğiz. Bunun için önce j14 Mayıs'ta yarım kalan içimizi 28 Mayıs'ta tamamlamamız gerekiyor. Meclis çoğunluğunu bize vererek milletimiz eski sistemi istemediğini ortaya koydu. 49.5 oy oranı ile şahsımıza teveccüh gösterdi milletimiz. Önümüzdeki pazar günü sandığa tekrar güçlü şekilde sahip çıkacağınıza inanıyorum Pazar günü karşımızda sadece CHP'nin genel başkanı olacak. FETÖ'cülerle iş tuttuğunu söyleyen birine güven olur mu? Seçimden önce bedava vadedip depremzedelerimizi kaldıkları yerden atmaya çalışan birine itibar edilir mi? Selo'yu bırakacağım diyor. Diyarbakır'da 51 kürt kardeşimizin ölümüne neden olan bu Selo değil mi? Onun çıkmasını istiyorsanız bana oy vereceksiniz diyor. Cezaevlerinin kapılarını kıracağız, Öcalan da dahil olmak üzere bunları serbest bırakacağız diyor. Benim milletim teröristlerle kol kola gezenlere haftaya pazar yüz vermeyecektir. Adı yalancıya, çarkçıya çıkmış birine asla güvenilmez, ülkenin yönetimi emanet edilmez.

60 GÜNDE BİTİRİLDİ
6 Şubat'taki depremlerde en büyük yıkımı yaşayan illerden biri Hatay'ın Defne ilçesinde 24 Mart'ta temeli atılan hastane hedeflendiği gibi 60 günde bitirildi.

Tüm branşlarda hizmet verecek, 300 yatağı, 80 yoğun bakım yatağı ve 12 ameliyathanesi bulunan Defne Devlet Hastanesi, ağır çelik kullanılarak inşa edildi.

Hastanenin bütün odaları teknik altyapısıyla yoğun bakıma dönüştürülebilme imkanına sahip olarak tasarlandı.



"ARAMIZDA KALSIN DEFNE DEVLET HASTANEMİZİ AÇIYORUZ"
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün hizmete girecek olan Defne Devlet Hastanesi'yle ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. "Hastaneyi gezdiği videoyu paylaşan Bakan Koca, "Bu arada aramızda kalsın Defne Devlet Hastanemizi açıyoruz." notunu düştü.

BAKAN KOCA'YA TEŞEKKÜR
Hatay'da yaşayan bazı vatandaşlar, Defne Devlet Hastanesi için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya teşekkür etti.

Bakan Koca, 60 günde tamamlanan ve pazar günü açılışı yapılacak Hatay'daki Defne Devlet Hastanesi'yle ilgili vatandaşların memnuniyetini dile getirdikleri anlara ilişkin videoları sosyal medya hesabından paylaştı.

Koca, görüntülerde, bir vatandaşın hastane için teşekkürlerini iletmesi üzerine, hastaneyi hızla bitirmek istediklerini vurguladı.

Koca, "Tomografi, MR, kan tetkikleri, görüntülemeler, muayeneler yapılabilsin istiyoruz. Bir hafta sonra da ameliyathane devreye girsin istiyoruz" dedi.

AKŞENER'DEN ASILSIZ İFTİRA
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 24 Mart'ta Hatay'ın İskenderun ilçesinde "Deprem Konutları ve Yeni Devlet Hastaneleri Temel Atma Töreni"nde Defne Devlet Hastanesi'nin de temelini attı.

Atılan bu temelin ardından kara propagandaya soyunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener '"Bu fevkalade parlak, bir o kadar da cüretkar arkadaşlarımız boş araziye beton döküp 'Hastane temeli atıyoruz' diye Türkiye'ye yutturmaya kalktılar. Boş araziye bir demir kafes koymuşlar. Görseniz çocuk havuzu kadar. Üstüne de mikserden beton döktüler" diyerek, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik asılsız suçlamalarda bulunmuştu.


'Hastane temeli atıyoruz' diye, Türkiye'ye yutturmaya kalktılar." diyerek algı siyaseti yapan Akşener'i takip eden başka isimlerde oldu.

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Turhan Çömez de sosyal medyadan bir fotoğraf paylaştı.

Çömez, paylaşımında; "Erdoğan, Hatay Defne'de hastane temeli attı. Artık göz boyamayı bile beceremiyorlar" ifadesini kullanmıştı.

Kara propagandaya inat hastane, hedeflendiği gibi 60 günde tamamlandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN