1 Mayıs bugün toplu taşıma ücretsiz mi 2023? 1 Mayıs metro, metrobüs, İETT, tramvay bedava mı? Otobüs sefer saatleri 2023!

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü bu yıl pazartesi gününe denk geliyor. Bu özel gün, ülkemizde işçi ve emekçilerin haklarına dikkat çekmek ve dayanışmayı pekiştirmek adına kutlanıyor. Her yıl olduğu gibi, bu yıl da 1 Mayıs Pazartesi günü toplu taşıma ücretsiz olacak mı? İstanbul'da dini ve resmi bayramlar vesilesiyle toplu ulaşım ücretsiz olabiliyor. Benzer bir uygulama 1 Mayıs Pazartesi günü için de yapılacak mı?

Giriş Tarihi 01 Mayıs 2023, 11:00 Güncelleme 01 Mayıs 2023, 11:00
1 Mayıs bugün toplu taşıma ücretsiz mi 2023? 1 Mayıs metro, metrobüs, İETT, tramvay bedava mı? Otobüs sefer saatleri 2023!

İÇİNDEKİLER

İstanbul'da 1 Mayıs Pazartesi günü toplu taşıma ücretsiz olacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin resmi sitesinde yapılan açıklamaya göre, 1 Mayıs Pazartesi günü İstanbul'da metro, metrobüs, İETT ve tramvay gibi toplu taşıma araçları ücretsiz olarak hizmet verecek. Bu uygulama sayesinde, vatandaşlar o gün herhangi bir ücret ödemeden ulaşımlarını sağlayabilecekler.

1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI ÜCRETSİZ Mİ?

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, "Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla 1 Mayıs 2023 Pazartesi günü saat 00.00'dan 24.00'e kadar ve Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla 19 Mayıs Cuma günü 00.00'dan 24.00'e kadar" Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nca yürütülen Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metrosu, Marmaray, Başkentray ve İzban seferlerinden vatandaşlar ücretsiz yararlanabilecek.

İSTANBUL, İZMİR VE ANKARA'DA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?
İETT'den yapılan açıklamaya göre 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kişiselleştirilmiş İstanbulkart ile ücretsiz seyahat edilebilecek. Havalimanı ve Adalar hatlarında ücretsiz uygulaması geçerli olmayacak.

Ankara ve İzmir illeri için ise konuyla ilgili resmi açıklama henüz gelmedi.