Algoritma ifşası da işe yaramadı! Elon Musk'tan sahte içerik için son çözüm: Bot temizliği
14 Mayıs seçimlerine kısa süre kala Twitter üzerinde süregiden manipülasyon, 'Sana Özel' uygulamasıyla alevlendi. Takip etmemesine karşın birçok kullanıcı, muhalif hesaplar ve gündemlere akışta rastladı. Yaşananların üzerine sitenin algoritma mantığı, kamuoyuyla paylaşan Elon Musk eleştirilerin önünü kesmedi. Şirketi devralmasından bu yana Twitter'da daha az yanlış bilgi olduğunu söyleyen Musk, bot hesapları silme çabalarının sahte haberleri azaltacağını öne sürdü. Öte yandan Musk, eskiden onaylanmış mavi tiklerin gelecek hafta sonuna kadar hesaplardan kaldırılacağını ifade etti.
"Sana Özel" operasyonuyla Twitter'da Türkiye'yi hedef alan algı çalışması yürütülmüştü. Twitter'ın sahibi Elon Musk, algoritma açıklamasının ardından sahte haberler için çareyi bot hesapların silinmesi olarak açıkladı.
"TWİTTER'I SATABİLİRİM"
Twitter'ın sahibi Elon Musk, Twitter'da bot hesapları silme çabalarının sahte haberleri azaltacağını kaydetti.

Twitter'i satın almasının ardından yaşadığı süreci BBC'ye anlatan Musk, Twitter'a sahip olmanın stresli olmasına karşın eğlenceli olduğunu anlattı.

"Acı son derece yüksekti, bu bir tür parti değildi." diyen Musk, şirketi almasının doğru bir adım olduğunu ancak doğru insanın çıkması halinde de Twitter'i satabileceğini söyledi.

"03.00'TEN SONRA TWEET ATMAMALIYIM"
Twitter'da "işlerin iyi gittiğini" ifade eden Musk, tartışmalı paylaşımlarına dairse "Tweetlerimle kendi ayaklarıma mı sıktım? Evet. 03.00'ten sonra Tweet atmamalıyım." dedi.

Reklam verenlerinin çoğu geri döndüğü için şirketin şu anda "kabaca başa döndüğünü", satın aldığı sırada yaklaşık 8 bin olan iş gücünü yaklaşık 1500'e indirdiğini belirten Musk, herkesi tek tek işten çıkarmadığını, "O kadar çok kişiyle yüz yüze konuşmak mümkün değildi." ifadesini kullandı.

"DAHA AZ YANLIŞ BİLGİ VAR"
Elon Musk, Twitter'daki bazı aksaklıkları kabul ederken kesintilerin çok uzun sürmediğini ve sitenin şu anda iyi çalıştığını dile getirdi.

Şirketi devralmasından bu yana Twitter'da daha az yanlış bilgi olduğuna dikkati çeken Musk, bot hesapları silme çabalarının sahte haberleri azaltacağını iddia etti.

MAVİ TİKLER KALDIRILIYOR
Gazetecilerin gerçeğin adil hakemleri olup olmadığını defalarca sorguladığını kaydeden Musk, "sıradan insanlara" daha fazla güvendiğini belirtti.

Musk, Twitter'da eskiden onaylanmış mavi tiklerin gelecek hafta sonuna kadar hesaplardan kaldırılacağını sözlerine ekledi.



