"Aday olma" çağrısı yapılan Muharrem İnce'ye "Akşener" formülü: "Linç et, heyet gönder, ikna et"

CHP'den ayrılarak Memleket Partisi'ni kuran Muharrem İnce 14 Mayıs'taki seçimlerde adaylığını ilan edince CHP'li popüler kültür tetikçilerinin hedefi oldu. Partilerinin terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP ile aynı koalisyonda oturmasına rağmen CHP'liler, İnce'ye oyları bölüyorsun diyerek "aday olma" çağrısı yaptı. Öte yandan CHP'liler, Akşener'e uyguladıkları ‘linç et, heyet gönder, ikna et' taktiğini İnce için de devreye soktu.

Giriş Tarihi 28 Mart 2023, 11:49 Güncelleme 28 Mart 2023, 14:58
Aday olma çağrısı yapılan Muharrem İnce’ye Akşener formülü: Linç et, heyet gönder, ikna et

İÇİNDEKİLER

CHP'den ayrılan ve Memleket Partisi'ni kuran Muharrem İnce, demokratik hakkını kullanarak 14 Mayıs'taki seçimlerde aday olacağını açıkladı.

İnce'nin kararı sonrası sosyal medyadan lince başlayan CHP'nin popüler kültür tetikçileri demokratik hakkını kullanan bir siyasetçiye demediklerini bırakmadı.

Fazıl Say, Memleket Partisi lideri Muharrem İnce için 'goril' benzetmesiyle hakarette bulundu. Say, "Kore'deki Goril'in şartları düzelsin diye 130 bin imza var" dedi. Say, İnce'ye "Kültürsüz şovmen" diye bağırdı. Fondaş gazeteciler Nevşin Mengü ile İsmail Saymaz, kalemleriyle saldırdı. Şahan Gökbakar, alaya aldı, Gökhan Özoğuz, "Proje" yazdı.



BOĞAZ'DA VİSKİSİNİ YUDUMLARKEN MEMLEKETE YOL GÖSTERENLER..
100 bin imza topladığının açıklanmasının ardından konuşan Muharrem İnce "Sırça köşklerde yaşayanlar, sırça köşklerinden çıkmayanlar, salon siyasetçileri, oturdukları yerden benim aleyhimde tweet atan, sözde sanatçılar... Siz bunları gördünüz mü? Bu zorlukları gördünüz mü? Boğaz'da viskisini yudumlarken memlekete yol gösterenler..." ifadelerini kullanmıştı.

İNCE'YE AKŞENER FORMÜLÜ
CHP öncülüğünde kurulan 6'lı masa, yeni bir açmazla daha karşı karşıya. Daha önce "Kazanacak aday" diyerek Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıkan ve masadan kalkan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i masaya döndürme taktiklerinin neredeyse aynısı şimdi Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce üzerinde deneniyor. İki genel başkana da uygulanan taktiklerin ortak özellikleri, 'önce linç et, sonra heyet gönder ikna et' şeklinde özetlenebilir.

İLK AŞAMA: LİNÇ ETME
Meral Akşener, masadan kalktığında CHP'li troller başta olmak üzere ağır bir linç kampanyasına maruz bırakıldı. AK Parti'den rüşvet aldığını bile ima edenler, dile getirenler oldu. Aynı linç Muharrem İnce'nin Cumhurbaşkanlığı adaylığını açıklaması sonrasında da devreye sokuldu. Aynı argümanla saldırılar oldu. Rüşvet suçlaması bir yana, imzacılarının bile AK Partili olduğu iddia edildi.

Akşener'e uygulanan linç kampanyasından sonra içinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın da olduğu heyetler devreye sokulmuştu.

İKİNCİSİ: HEYET GÖNDERME
Bu heyet belli tavizlerle ikna sürecini tamamlamıştı. CHP'li üst düzey kaynaklarımdan edindiğim bilgiye göre, İnce için de bir heyet oluşturuldu. Bu heyetin içinde Ekrem İmamoğlu, bazı belediye başkanları ve parti genel merkez yöneticileri bulunuyor. Bu heyet, yakın zaman içinde Memleket Partisi yetkilileriyle görüşerek, pazarlık sürecini başlatmayı hedefliyor.

YARDIMCILIK TEKLİFİ OLMAZSA BAKANLIK
CHP'li heyetin Muharrem İnce'ye teklifleri konusunda da çeşitli kulisler dolaşıyor. Konuşulanlara göre İnce'ye 8. Cumhurbaşkanı yardımcılığı teklif edilecek. Akşam'da yer alan habere göre, kabul edilmemesi halinde, Milli Eğitim Bakanlığı ve seçilecek yerden 10 milletvekili kontenjanı önerilecek. Meral Akşener'de etkili olan taktiğin, İnce üzerinde etkili olup olmayacağını önümüzdeki günlerde göreceğiz.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN