CHP'li Kemal Kılıçdaroğlu'nun çadır tiyatrosu! "Çadır yok" dediği deprem bölgesinde siyasi yağmacılık için 1 gecelik işgal

Adaylık çalışmaları kapsamında asrın çifte felaketinin yaşandığı deprem bölgesinde siyasi yağmacılık hesapları yapan 6'lı koalisyonun cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun geceyi Kahramanmaraş'ın Nurhak ilçesindeki bir çadırda geçirdi. Kılıçdaroğlu'nun deprem bölgesinde gerçekleştirdiği "çadır tiyatrosu" sosyal medyada tepkilere neden oldu.

Giriş Tarihi 11 Mart 2023, 12:54 Güncelleme 11 Mart 2023, 13:13
CHP’li Kemal Kılıçdaroğlu’nun çadır tiyatrosu! Çadır yok dediği deprem bölgesinde siyasi yağmacılık için 1 gecelik işgal

İÇİNDEKİLER

Adaylık çalışmaları kapsamında asrın çifte felaketinin yaşandığı deprem bölgesinde siyasi yağmacılık hesapları yapan 6'lı koalisyonun cumhurbaşkanı aday CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu geceyi Kahramanmaraş'ın Nurhak ilçesinde bir çadırda geçirdi.

1 GECELİK ÇADIR İŞGALİ
Deprem bölgesinde "çadır yok" diyerek algı operasyonu yapan Kılıçdaroğlu, CHP'li Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin kurduğu bir çadırda konakladı.

Kaldığı çadırdan Amerikan sermayeli FOX yayınına bağlanarak şov yapmayı da ihmal etmeyen Kılıçdaroğlu yalan ve iftiralarla hükümeti hedef aldı.

SOSYAL MEDYADA TEPKİLERE NEDEN OLDU
Kılıçdaroğlu'nun deprem bölgesinde gerçekleştirdiği "çadır tiyatrosu" sosyal medyada tepkilere neden oldu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Kemal Kılıçdaroğlu'nun normalde, darbe girişiminde ve seçimde büründüğü farklı rolleri deşifre eden bir paylaşım yaptı.


"BÜYÜK TÜRK MİLLETİ BU OYUNU DA BOZACAKTIR"
Ersoy, Kılıçdaroğlu'nun normalde lüks otelde kaldığını, 15 Temmuz darbe girişiminde Bakırköy Belediye Başkanı'nın evinde televizyon seyrettiğini, seçimde ise çadırda kaldığını belirterek, "Büyük Türk milleti bu oyunu da bozacaktır" ifadelerini kullandı.


"NEREDEN GELDİYSEN ORAYA AİTSİNDİR"
Sosyal medyada Başkan Erdoğan'ın 1999 depremi sonrası bir çadırı ziyaret ettiği fotoğrafları paylaşan bir vatandaş ise, "Nereden geldiysen, oraya aitsindir. Çadır tiyatrosuna karnımız tok, biz kimin nereye ait olduğunu iyi biliyoruz." dedi.




Fotoğraf: Başkan Erdoğan eşi Emine Erdoğan'la depremzedelerle birlikte.



SUİKAST YALANI ELLERİNDE PATLADI
6'lı koalisyondaki adaylık kavgası sonrası masadan kalkan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener "İmamoğlu ve Yavaş" şartıyla masaya geri dönmüş ve aday CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olarak açıklanmıştı.

İlk günlerde depremzedelerin acıları üzerinden siyasi koltuk hesapları yaparak hükümet ve Başkan Erdoğan'a karşı alçak iftira ve yalanlarla karalama kampanyası yapan Kılıçdaroğlu'nun çadırda kalmasıyla ilgili asılsız iddialarda CHP fondaşı medya tarafından servis edilmeye başlandı.

CHP'li fondaş medya Kılıçdaroğlu'nun suikaste uğrayacağıyla ilgili seçimi korku iklimine dönüştürme çabasına girdi. Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın konuğu olan Alaattin Aldemir'in Kılıçdaroğlu'na yönelik suikast iddialarının peşine CHP'li Özgür Özel de düştü. Kendisine Kılıçdaroğlu'na suikast yapılacağıyla ilgili bilgi geldiğini iddia eden Alaattin Aldemir açılan soruşturma kapsamında bilgi sahibi olarak ifadeye çağrıldı. Avukatıyla birlikte ifade veren Aldemir'in iddiaları asılsız çıktı. Seçimi korku iklimine sokmaya çalışan muhalif medyada dile getirilen iddiaların ilki Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın programında gerçekleştirildi. Programın konuğu olan Alaattin Aldemir, "Bir mafya grubu üzerinden Kılıçdaroğlu'na hamle yapılacağıyla ilgili duyumlarım var. Devlet görevlilerini göreve çağırıyorum. Genel başkana haber vermeden ben bunu sizinle paylaşıyorum. Bu ateş hepimizi yakar. Çok açık söylüyorum" iddiasında bulundu.

İddialar bununla da sınırlı kalmadı. Son olarak Halk TV'de Ayşenur Arslan'ın programına bağlanan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Kılıçdaroğlu'na yönelik suikast duyumları aldıklarını söyledi. Özel, "Bize de genel başkana da bu duyumlar geliyor. Ama bunlar boş mu çıkar" dedi.

İFADEYE ÇAĞRILDI
Kılıçdaroğlu'na suikast iddialarına yönelik soruşturma başlatıldı. "Devlet görevlilerini göreve çağırıyorum" diyen Alaattin Aldemir'in Ankara Emniyeti'nde bilgi sahibi olarak ifadesine başvuruldu. Organize Suçlarla Mücadele Şubesinde ifadesi alınan Aldemir'e "Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik olarak gerçekleşebilecek olası bir suikast eyleminin önüne geçmek ve bu hususta tedbir alabilmek amacıyla konu hakkında detaylı olarak bilgi vermenizin gerekliliği göz önünde bulundurularak, tam olarak kastınız nedir" sorusu yöneltildi.

GENEL OLARAK SÖYLEMİŞ
Geçmiş zamanlarda siyasetin içerisinde olduğunu ve gazetecilikle ilgilenmesinden dolayı siyasi anlamda çevresi olduğunu belirten Aldemir "Televizyon programında anlattığım hususlarla ilgili görüştüğüm Sivil Toplum Örgütü Başkanı olarak belirttiğim kişiler kendi isimlerinin paylaşılmasını istemedikleri için bu isimleri açıklamak istemiyorum. Bu şahıslar da tedirgin oldukları için bu konuları bana anlatarak Genel Başkan'a iletmemi istediler. Bende Genel Başkana ulaşamadığım için bu duyumları gerekli tedbirlerin alınması amacı ile ve gerekli kurumlara ulaşması amacı ile paylaştım. Bu ifadeyi vererek de sonuca vardığımı düşünüyorum. Benim beyan etmiş olduğum mafya grupları ile ilgili olarak daha önceki olaylarla alakalı genel olarak bahsettim. Herhangi bir grup veya şahıs bilgisi bana söylenmedi. Benim bu konu ile ilgili söyleyeceklerim bunlardan ibarettir. Ekleyecek başka bir husus bulunmamaktadır" dedi.

Benzer iddialar daha önce CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu için ortaya atılmıştı. CHP'de ortaya çıkan taciz ve tecavüz skandallarını görmezden gelen CHP yandaşı medya 'Ekrem İmamoğlu'na suikast girişimi' iddialarını ortaya atmıştı.

CHP yandaşı ODA TV, Halk TV, TELE1, BirGün ve Cumhuriyet gibi yayın organlarında ortaya atılan iddia çok geçmeden yalanlanmıştı.

İDDİALAR ASILSIZ ÇIKMIŞTI
Emniyet Genel Müdürlüğü'nden konuya ilişkin yapılan açıklamada "Haberlerde yer aldığı şekilde bir suikast girişimi veya bir suikastçının yakalanması söz konusu değildir. PKK/PYD, DEAŞ, FETÖ ve DHKP-C dahil olmak üzere tüm terör örgütlerine yönelik çalışmalarımız milletimizin huzuru ve ülkemizin güvenliği için kesintisiz bir şekilde ve kararlılıkla devam etmektedir." ifadelerine yer verilmişti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN