Hangi yüzle masaya oturacaksınız! Hakaretler, küfürler gırla gitti: Yeniden el sıkışacaklar

6'lı koalisyonun 1 yıldır süren kriz dolu iktidar hayalleri, ortak aday duvarına tosladı. Meral Akşener istediğini alamayınca zehir zemberek sözlerlele masayı dağıttı. Akşener'in, "ölüm ve sıtma" benzetmesiyle başlattığı hakaret dolu saldırılar, masanın dağılmasıyla CHP ve İYİ Parti yöneticileri arasında Twitter'da daha sert sözlerle sürdü. Fondaş medyanın da katıldığı saldırıda ağza alınmayacak hakaretler edildi. Birgün gazetesinin "Truva atı" benzetmesine karşılık, Akşener destekçisi Yeniçağ Kılıçdaroğlu'nun "namus ve şeref" sözünü öne sürdü. Bütün yaşananlar sonunda yeniden masaya oturmaya hazırlanan İP cephesi ile 5'li koalisyonun bu hakaretleri nasıl hazmedeceği soru işareti.

Giriş Tarihi 06 Mart 2023, 13:52 Güncelleme 06 Mart 2023, 16:11
Hangi yüzle masaya oturacaksınız! Hakaretler, küfürler gırla gitti: Yeniden el sıkışacaklar

İÇİNDEKİLER

Aylardır devam eden 'ortak aday' krizi 13. toplantının ardından zirveye tırmandı. Kemal Kılıçdaroğlu ismine karşı çıkan Meral Akşener ağır sözlerle ortaklarını hedef alarak masayı yıktı. Akşener'in sözleri CHP-İP chepseinde içine fondaş meydayı da şçine alan hakarte dolu bir savaşın başlamasına neden oldu. Günün sonunda İmamoğlu ve Yavaş'ın yardımcılığı karşılığı yeniden masaya oturmaya çalışan İP ve ortaklarının bu hakaretleri nasıl hazmedecekleri merak ediliyor.

ÖLÜM VE SITMA TERCİHİ
Meral Akşener 13. toplantının ardından partisinin kurmaylarıyla acil bir toplantı kararı almıştı. Ertesi gün kameraların karşısına geçen Akşener çok ağır sözlerle başta Kılıçdaroğlu masanın tüm üyelerine ağır hakaretler yağdırmıştı.

Akşener basın toplantısında şunları söyledi: "Geldiğimiz noktada İYİ Parti bir kıskaca alınmış, dayatmaya mecbur bırakılmış, ölümle sıtma arasında tercihe zorlanmıştır ve elbette buna boyun eğmeyecektir.

"NOTER MASASINA DÖNÜŞTÜ"
Biz iki ismin adaylığını konusunda görüş bildirdik. Bu isimler Mansur Yavaş ile Ekrem İmamoğlu'ydu. Üzülerek söylüyorum ki dün itibarıyla altılı masa artık millet iradesini kararlarına yansıtma kabiliyetini kaybetmiştir. Altılı masa artık potansiyel adayların tartışılabildiği ortak akıl platformu olmaktan çıkmış, tek bir adayın tasdiki için çalışan bir noter masasına dönüşmüştür.

YAVAŞ VE İMAMOĞLU'NA İSYAN ÇAĞRISI
Sayın Mansur Yavaş'a ve Sayın Ekrem İmamoğlu'na bir çağrıda bulunmak istiyorum; Değerli başkanlarım, siz bu milletin iradesi ile seçildiniz. Tüm engellemelere rağmen çok çalıştınız. Görevinizi en iyi şekilde yaptınız. Milletimizi enkazın altında bile bırakmadınız. Ne mutlu size ki milletimiz gayretlerini gördü.

Yanınızda durdu. Milletimiz samimiyetinizi duydu başının üstünde taşıdı ve bu gün de çok kritik bir görevin eşiğinde sizi göreve çağırıyor. Tıpkı 100 yıl önce olduğu gibi bugün de vatanın bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı tehlike altındayken, 100 yıl önce olduğu gibi istiklalini yine kendi azim ve kararına bağlamıştır. Size de ateşten bir gömlek giymeyi vazife kılmıştır." ifadelerini kullandı.

"BUGÜNE KADAR HİÇ ADAY KONUŞMADIK"
Dün yaptığı açıklamada masada yaşanan kavgayı detaylarıyla anlatan Akşener, Kılıçdaroğlu'nun kendisine öfkelenerek ayağa fırladığını söyledi.

Akşener'in tartışma yaratan açıklamaları şöyle: "O güne kadar hiçbir şekilde Kemal Bey ya da başkası cumhurbaşkanı adayı ismi konuşulmamıştı. O gün masaya oturduk. Baktım ki benim dışımdaki herkesle Sn. Kılıçdaroğlu'nun adaylığı görüşülmüş, anlaşılmış. Söz en son bana gelene kadar herkes Kemal Bey'in adaylığını dile getirdi. Bana söz gelince "bizim anketlerde Yavaş ve İmamoğlu çıkıyor" dedim. "Ama isterseniz bir kamuoyu araştırması yapalım ona göre hareket edelim" dedim.

Sayın Kılıçdaroğlu kabul etmedi bu önerime hiddetlenip ayağa kalktı. "Siz imzalamayın o zaman biz imzalarız duyururuz" deyince "ben masadan kalkayım o halde" dedim. "Siz bilirsiniz" dedi. Ali Bey tansiyonu düşürmek için araya girdi. Ve aday isminde değil ama adaylık konusunda bir mutabakata varıldığına dair bir metne imza atıldı."

Altılı Masa'da asrın felaketiyle ilgili yas bitti, Cumhurbaşkanlığı aday kavgasının da dozu arttı.

MASAYI DAĞITMADAN BAŞLADI: GERİZEKALILIK
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, henüz masayı dağıtmadan önce CHP yöneticileri hedef alan ağır hakaretler kullanmıştı.

Akşener katıldığı canlı yayında CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Saraçhane'de yaptığı miting sonrası CHP'de bitmeyen eleştiriler hakkında hakaretlerde bulunmuştu:
Bunların hepsi saçmalık, ahmaklık. Sonuç gerizekalılık. Bak daha enteresan bir şey söyleyeyim. Geri zekalılık her tarafta mevcut. Onun için böyle oluyor. Fırsatçı oldum, terbiyesiz oldum, saygısız oldum, içişlerine karışır oldum.



Tam tersine ben bir lidere çok yakın çalıştım. Biz ne yapardık? Bak kendim için demiyorum. Almanya'ya gitmesinde Kılıçdaroğlu'nun bir problemi yok. Kılıçdaroğlu'nun yanında bulunan o muhteremler, benim yanımdaki arkadaşları ya da onlar yoksa beni aralardı.

Ben o otobüsün üstüne çıktığımda hani Hande Fırat'la Sayın Erdoğan 15 Temmuz'da yapmıştı ya. Arardı Sayın Kılıçdaroğlu. Ben onu halka gösterirdim. Ne olurdu kardeşim? Biz bunu yaptık. Bu tür şeyleri yaptık o çok yakın çalıştığım dönemde. Bunu akıl eder kurmay zeka.

Beceremediniz sonra ne oldu? Sürekli olarak İYİ Parti üzerinden analiz yapmak yerine bu manada bir birçok şeye gayet dikkatliyiz.

Normal şartlarda hadi yüzde 70'i onların olsun (İmamoğlu'nun aldığı oy) yüzde 30'unda da katkımız olduğunu varsayalım. Bir belediye başkanı konuşurken orada durmaz kardeşim.

İYİ Parti Genel Başkan Danışmanı Abdullah İlker Sungur da CHP'ye yönelik sert sözleri kullanan isimlerden biri oldu.

"BİZ MASADAN DIŞLANDIK"
Sungur, "Kılıçdaroğlu; "Kabul ediyorsan et, etmiyorsan kalk." dedi. Trol ordusu bizlere siyasi nezaketten bahsediyorlar. Peki soruyorum; Uzun bir süredir beraber yol yürüdüğün en büyük siyasi ortağına; "Benim adaylığım için ne düşünüyorsunuz?" diye sormayıp, "Kabul ediyorsan et, etmiyorsan kalk." demek nedir? Biz masadan kalkmadık, dışlandık.

"YÜZDE 1'LİK PARTİLER İÇİN KURMADIK"
İlker Sungur daha önce de; "Biz İYİ Parti'yi kazanamayacak bir adayı ortaya çıkarıp Cumhuriyet tarihinin en kritik seçimini riske atmak için, yüzde 1'lik, yüzde 2'lik partilere milletvekilliği kazandırmak için kurmadık. Milletin arzusunu kimsenin kişisel hırslarına harcatmadık, harcatmayacağız. Millet ne derse, o." sözlerini kullanmıştı.

FONDAŞ MEDYA HÜSRANDA
Akşener'in bu hamlesinin ardından hüsrana uğrayan fondaş medya, İYİ Parti Genel Başkanı'nı hedef almaya devam ediyor. Son olarak Sözcü Gazetesi, bugün yaptığı bir haberle Akşener'le adeta dalga geçti.

Hukukçu Ersan Şen'in katıldığı bir canlı yayında söylediği "İYİ Parti'nin cumhurbaşkanlığı adayına adayım" sözlerinin ardından Akşener'in kendisini aradığı iddia edilen haberde, Akşener'in Şen'e 'Görüşelim' dediği ifade edildi.

Gazete bu haberi, "Kazanacak adayı reklam arasında buldular" başlığıyla verdi.

Öte yandan Birgün Gazetesi de Akşener'i hedef alarak, "Örtülü Saray'ı kurtarma hamlesi" dedi.

AKŞENER CEPHESİNDEN KARŞILIK
Akşener'e yakınlığıyla bilinen Yeniçağ da Kılıçdaroğlu'nu hedef alan bir haber paylaştı. Yeniçağ, Kılıçdaroğlu'nun bir önceki genel seçimler öncesi söylediği "Bir partinin genel başkanı cumhurbaşkanı adayı olmamalı" sözlerini hatırlattı.

NAMUS VE ŞEREF SÖZLERİ
Paylaşılan ifadelerde Kılıçdaroğlu şu sözleri kullanıyor: "Bir partinin genel başkanı cumhurbaşkanı adayı olmamalı. Bir partinin genel başkanı velev ki seçildi... Nasıl gidecek namusu ve şerefi üzerine yemin edecek ben tarafsız olacağım diye. Benim namusum ve şerefim bu kadar ucuz mu?

Ben nasıl namusum ve şerefim üzerine tarih huzurunda ve büyük Türk milletinin önünde diyeceğim ki 'tarafsız davranacağım'. Yahu o zaman demezler mi kardeşim sen nasıl falan partinin üyesisin."

KILIÇDAROĞLU HEDEFTE
Yeniçağ haberi, "Kılıçdaroğlu'nun isminin resmi olarak açıklandıktan sonra partisinden istifa edip etmeyeceği, eğer seçilirse tarafsız kalıp kalmayacağı merak konusu." cümlesiyle tamamlayarak doğrudan CHP Genel Başkanı'nı hedef aldı.

İP-CHP TWEET SAVAŞLARI
Meral Akşener'in masayı dağıtmasının ardından İYİ Parti ve CHP arasında tweet savaşları başlamıştı




Tweet savaşlarında taraflar birbirlerine adeta demediğini bırakmamıştı.

İYİ Parti Mali İşler Başkanı Ümit Dikbayır, Twitter hesabından "Millet 5'ten büyüktür" çıkışı yaparak masanın dağılma sinyalini verdi. Ümit Dikbayır daha sonra paylaşımını sildi.



İYİ PARTİ'Lİ YASİN ÖZTÜRK: APOLETLERİ SÖK
İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkanı Metin Ergun, Meral Akşener'in "Bazen gerçek komutan olmak için apoletlerden vazgeçmek gerekir. Küçük hesapları bırakıp büyük resmi, gerçek tehlikeyi görmek gerekir..." sözlerini paylaşarak Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı.



CHP'Lİ EREN ERDEM: ÇOK MUTLUYUM
CHP Parti Meclisi Üyesi Eren Erdem, "Çok mutluyum. Çok huzurluyum. Ülkem adına çok ama çok heyecanlıyım… Pazartesi gününü bekleyin" Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olacağını işaret etti.



CHP GENEL BAŞKAN DANIŞMANI DENİZ DEMİR: BAŞLIYORUZ
CHP Genel Başkan Danışmanı Deniz Demir ise Kılıçdaroğlu'nun videosunu paylaşarak 'Başlıyoruz' dedi.



İYİ PARTİ'DEN KILIÇDAROĞLU'NA 'APOLETLİ' BOMBARDIMAN
İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkanı Metin Ergun, Meral Akşener'in "Bazen gerçek komutan olmak için apoletlerden vazgeçmek gerekir. Küçük hesapları bırakıp büyük resmi, gerçek tehlikeyi görmek gerekir..." sözlerini paylaşarak Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı.



İYİ PARTİ GENEL İDARE KURULU ÜYESİ ASLIHAN ELİBOL'DAN REST
Ümit Dikbayırın "Millet 5'ten büyüktür" çıkışının ardından bu sefer de İyi Parti Genel İdare Kurulu üyesi Aslıhan Elibol Kemal Kılıçdaroğlu ve diğer 6'lı koalisyon üyelerine resti çekti.



"MERAL AKŞENER SON SÖZÜNÜ SÖYLEMEDİ"
İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Hasan Toktaş CHP ve masaya "Meral Akşener henüz son sözünü söylemedi, inanın her şey daha iyi olacak. Azkaldı" ifadeleryile tepki gösterdi.



"İYİ PARTİ MİLLETİN SESİNE KULAK VERECEK"
İYİ Parti Kurucular Kurulu ve Gik üyesi Şükrü Kuleyn, "Kimse merak etmesin; İYİ Parti kurumsal yapısı, Genel Başkanının liderliği,özverisi,fedakarlığı ve feraseti doğrultusunda Milletin sesine kulak verecektir." dedi.



İYİ PARTİLİ FATİH KOCA: ÜLKEYE MERAL GEREK
İYİ Parti Gençlik Kolları Ankara İl Başkanı Fatih Koca, "Millete moral, Ülkeye Meral gerek" ifadelerini kullanarak tepki gösterdi.



KILIÇDAROĞLUNA SALVO ÜSTÜNE SALVO
İYİ Parti Kurucu GİK Üyesi Tamer Kayaalp sosyal medya hesabından, Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı. "Biz apoletlerini sök diyoruz. Sen esas duruş istiyorsun bizden" diyen Kayaalp, "CHP'liler dışında Kılıçdaroğlu'nun kazanacağına inanan bir kişi görmedim sokakta" ifadelerini kullandı.



İYİ PARTLİ SİNEM ULUDAMAR: BUGÜN YOL AYRIMINDAYIZ
İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi Sinem Uludamar ayrılı sinyali vererek, "Bugün, bir yol ayrımındayız. Bugün, ateşten bir imtihanla, karşı karşıyayız. Bugün, bir seçim yapmak zorundayız" diyerek ateşten gömleğimizi çoktan giydik. Bundan sonra da millet yolunda, başımız dik, dayatmalara boyun eğmeden, Meral Akşener ile yürümeye devam edeceğiz" dedi.


"BESLE KARGAYI OYSUN GÖZÜNÜ"
İBB ve Bakirköy CHP Belediye meclis üyesi Nadir Ataman, İYİ Parti'nin çıkışına "Besle kargayı oysun gözünü" tweetiyle tepki gösterdi.

İYİ PARTİ KURMAYLARINDAN MERAL AKŞENER SLOGANLARI
Genel merkez önünde gazetecilere konuşan İyi Parti kurmayları: Kılıçdaroğlu istenmediği için "Milletin umudu Meral Akşener" sloganları atıldı.


OLAY BİR PAYLAŞIM DAHA: CHP'NİN TAŞ KAFALARI AKŞENER'E ÇAKTIKÇA ÇAKIYOR...
Bomba bir paylaşım da İYİ Partili Levent Özeren'den geldi. Özeren Akşener'i eleştiren CHP'lilere ağır sözler sarf ederek Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nu işaret etti.

Özeren şunları yazdı;

"Sabret diyorum, sus diyorum. Ama ortada o kadar büyük haksızlık var ki, dilim sussa içim susmuyor. "CHP'nin taş kafaları" yakaladıkları her fırsatta Meral Akşener ve İYİ Parti'ye vurdukça vuruyor, çaktıkça çakıyor.

ANKETLERDE ÖNÜNDE DEĞİL Mİ?
Düşünme yetilerini kaybediyorlar. Kardeşim; Anketlerde Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu'nun önünde değil mi? Bu sağır sultanın bile bildiği bir gerçek değil mi? İYİ Parti ne diyor? Öncelik bu iki isimde olsun. Yani milletin ilk istediği olsun. Peki bu iki ismin yakasında hangi parti rozeti var?

YAVAŞ NEDEN TELEVİZYONA ÇIKIYOR
Peki "Kılıçdaroğlu olmazsa olmaz" diyen CHP'li kafalar neden Yavaş ve İmamoğlu'na "çıkın ben aday değilim, genel başkanımız adayımız" deyin demiyor? Neden "4 yılda 3 kez televizyona çıkan Mansur Yavaş, 3 Gündür hergün televizyona çıkar" diye sormuyor?"

FONDAŞ GAZETECİLER TEKMİLİ BİRDEN
Hakaret varacak düzeyde sert tweetler atan isimleri başında fondaş gazeteciler yer alıyor.

PAYZIN: "MASAYI DEVİRDİ"
Bu gelişmelerin ardından sosyal medyada da çeşitli yorumlar yazılmaya başlandı. Muhalif medya mensuplarından olan Şirin Payzin sosyal medya hesabından yaptığı yorumda "CHP'yi bölerek, Genel Başkan ile Belediye Başkanlarını karşı karşıya getirerek masayı devirdi.. Bravo… Tarih yazacak kesin ama nasıl yazacak.. Seçime 2 ay kala bu karar bir ülkenin kaderiyle oynamak demek. 'AKP ile koalisyon hayali mi var?' diye düşünmeden edemiyor insan" ifadelerini kullandı.

YANARDAĞ: "ADAY OLMADIĞINI AÇIKLAMALIDIR"
TELE 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ şu yorumda bulundu: "İYİ Parti, kendinden menkul "ulvi nedenlerle" Millet İttifakı'na, demokrasi güçlerine, kendisine bağlanan umutlara ve halka ihanet etmiştir.. Türkiye'nin geleceğini yeniden Erdoğan-AKP kliğine, dinci-faşizan bir bloka teslim etmeye hazırlanıyor.. CHP'nin içine kama sokuyor. Ekrem İmamoğlu açıklama yaptı ve "benim de adıyım Kemal Kılıçdaroğlu" dedi. Sıra Mansur Yavaş'ta.. Ankara Belediye Başkanı Yavaş, kendisine verilen oylara "ihanet" etmemeli ve aday olmadığını açıklamalıdır."

YARKADAŞ: "İYİ PARTİ'NİN HİÇBİR İDDİASI DA KALMADI"
CHP'li ve gazeteci Barış Yarkadaş ise ilk yorum olarak sosyal medya platformu Twitter'dan şunları yazdı: İyi Parti'nin masayı dağıtacağı Akşener'in deprem gecesi yaptığı konuşmayla kesinleşmişti zaten. 'Herkes sussun devlet konuşacak' sözünü unutmayın. Kılıçdaroğlu bu söze "Sarayın arkasında hizalanmayacağız" yanıtını verdi. Akşener o gün masayı dağıtamayınca şansını FOX'ta denedi.

FOX'ta kapanmış, bitmiş, unutulmuş otobüs tartışmasını yeniden açtı. Kılıçdaroğlu planı gördüğü için 'Hiç kimse Meral hanıma yanıt vermesin, masadan kalkmak için bahane arıyor' dedi. Kimse cevap vermedi. Akşener bugün masadan kalkarken 2 siyasi nezaketsizliğe imza attı. Hem başka bir partinin genel başkanını kendi kurullarında tartışmaya açtı ve oylattı hem de başka bir partinin belediye başkanlarını, o partinin genel başkanının iradesine rağmen aday olarak masaya dayatmaya çalıştı. İyi Parti'nin gideceği yol belli. Son 2 yıldır ne dediysem.

Umutsuz ve karamsar olmayın! Bu seçim kazanılacak ve Türkiye'nin yeni Cumhurbaşkanı Sn. Kemal Kılıçdaroğlu olacak. Hiçbir talebim ve beklentim olmadan Sn. Kılıçdaroğlu'nun kazanması için elimden gelen tüm çabayı göstereceğim. Cumhuriyetin 100. yılı aydınlık olsun! Bu arada İyi Parti'nin artık siyaseten hiçbir iddiası da kalmadı. Meral Hanımın Başbakanlık iddiası da sona ermiş oldu. Partisi hem oy kaybedecek hem de parlamentoda etkili olamayacak. İyi Parti kurmayları, partinin adeta pimini çektiler. Acaba ne uğruna? İlginç bir siyasi akıl."

KÜÇÜKKAYA: "İYİ PARTİ'NİN ADAYI OLARAK SEÇİME GİRER"
Le Monde diplomatique Türkçe Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya ise Akşener'in açıklaması sonrasında sosyal medya hesabından yaptığı yorumda "İYİ Parti'nin lideri Meral Akşener 'şahsi hırslar' benzeri ağır suçlamalarla partisinin 'Altılı Masa'dan çekildiğini' açıkladı. İYİ Parti lideri Meral Akşener Altılı Masa'dan ayrıldığını açıklarken CHP'li iki isme çağrı yaptı… İki isimden olumsuz yanıt gelir ve Akşener, İYİ Parti'nin adayı olarak seçime girer… İkinci tura kalmak için yarışır… Ve dediği gibi "tarih" olabilir…" dedi.

DÜNDAR: "SAÇINIZI BAŞINIZI KOLLAYIN"
MİT tırları davasında devletin gizli belgelerini elde edip yayınlamaktan ceza alan firari Can Dündar ise "Meral Akşener: "Ya tarih yazacağız ya da tarih olacağız." Bence ikincisi…" dedikten sonra Akşener'in "Eğer biz birbirimize düşersek o masanın seçmeni hepimizin saçını başını yolar" ifadelerini hatırlatıp şunları söyledi: "Saçınızı başınızı kollayın."

DEĞİRMENCİ: "TARİH OLACAKSINIZ"
Halk TV sunucusu İrfan Değirmenci ise dünkü Twitter paylaşımında, "Türkiye Cumhuriyeti 13.Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu" ifadelerini kullanmıştı. Bugün Akşener'in açıklaması sonrasında "Tarih olacaksınız. Haydi uğurlar ola" ifadelerini kullandı.

AYSEVER: "NEDEN YÜZÜ SOLA DÖN DEDİK"
Tele 1 sunucularından Enver Aysever, Akşener'in sağ kökenli bir siyasetçi olmasına göndermeye yaparak, "Hiçbir sosyalist sözünden dönmez! Nokta! Neden yüzünü sola dön dedik ah ahhh!" dedi.

LÜLE: "ERDOĞAN'A 5 YIL BAHŞETME HAMLESİ"
CHP'ye yakın gazetecilerden Zeynel Lüle de, "Ve haklı çıktık. İYİ Parti masadan ayrılıyor... Erdoğan'a bir 5 yıl daha bahşetme hamlesidir bu! Belki de misyonu buydu... Ama başaramayacaklar." paylaşımında bulundu.

AĞIREL: "SON TOPLANTIYA KADAR ADAYI KONUŞMAMIŞLAR"
Fondaş gazetecilerden Murat Ağırel ise, Akşener ile birlikte koalsiyon diğer üyelerini de hedefe koyarak, "Gerçekten son toplantıya kadar Cumhurbaşkanı adayını konuşmamışlar!" dedi.

CHP yandaşı Uğur Dündar ise, "Ben hiç şaşırmadım! Çünkü Meral Akşener 2 yıldır 'Kazanacak aday' vurgusu yapıyor ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını desteklemeyeceğini söylüyordu. Şimdi sukunetle beklemek gerekiyor. Demokrasilerde çareler tükenmez. Su akar yolunu bulur." dedi.



Halk TV sunucusu Ayşener Arslan da Akşener'in açıklamasına tepki göstererek, "Meral Akşener tarih oldu!! Umarım İmamoğlu ve Yavaş'a, yani bir başka partinin başkanlarına yönelik çağrısı hak ettiği yanıtı alacaktır." ifadelerini kullandı.

YAVAŞ VE AKŞENER'E GÖNDERME
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın olduğu fotoğrafı paylaşarak, "Kimse umutsuzluğa kapılmasın. Hep birlikte başaracağız. Hep birlikte kazanacağız." dedi.

2 Mart gece yarısından krizin alevlendiği anlarda iki taraf siyasetçileri de yaptıkları paylaşımları tek tek silmişti. Kararın genel merkezlerden alındığı belirtilmişti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN
TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN