Asrın felaketi sonrası sorumlular tek tek yakalanıyor! Müteahhit Yasin Akbaş tutuklandı

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremin ardından deprem bölgelerinde yıkılan ya da üzerinde imara aykırı değişiklik yapılan binalarla ilgili sorumlulukları bulunan kişiler hakkında ilgili Cumhuriyet Başsavcılıklarınca yürütülen soruşturmalar devam ediyor. Depremde hem kendisi yıkılan hem de arkasındaki binaları yıkan Özkan Apartmanı'nın müteahhitti sorgusunun ardından tutuklanarak cezaevine konuldu. İstanbul'da yakalanan Adıyaman'da çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği bazı sitelerin müteahhidi Yasin Akbaş tutuklandı.

Giriş Tarihi 23 Şubat 2023, 08:53 Güncelleme 23 Şubat 2023, 15:02
Asrın felaketi sonrası sorumlular tek tek yakalanıyor! Müteahhit Yasin Akbaş tutuklandı

İÇİNDEKİLER

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremin ardından deprem bölgelerinde yıkılan ya da üzerinde imara aykırı değişiklik yapılan binalarla ilgili sorumlulukları bulunan kişiler hakkında ilgili Cumhuriyet Başsavcılıklarınca yürütülen soruşturmalar devam ediyor.

MÜTEAHHİT YASİN AKTAŞ TUTUKLANDI
Adıyaman'da depremlerde yıkılan ve çok sayıda vatandaşın hayatını kaybettiği 3 sitenin müteahhidi Yasin Akbaş, İstanbul'da tutuklandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Kahramanmaraş merkezli depremlerde Adıyaman'da yıkılan ve 100'den fazla vatandaşın hayatını kaybettiği "Mavi Kent Yapı", "Bahçeşehir 1" ile "Bahçeşehir 2" sitelerinin müteahhidi Akbaş'ı İstanbul'da gözaltına aldı.

Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen Akbaş, adli makamlarca tutuklandı.

.

Adıyaman'da Özkan Apartmanı bitişik nizam olduğu binadan koparak arka tarafta bulunan binanın üzerine yıkıldı.

Sonradan kat çıkıldığı iddia edilen binanın asansörünün 3'üncü kattan başladığı ve daha sonra binanın statiğini bozularak çalışmalar kapsamında asansörün zemin kata indirildiği belirlendi.

3. KATTA BULUNAN ASANSÖRÜ GİRİŞE İNDİRMİŞ
Bunun üzerine Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında şüpheli Mehmet Özkan gözaltına alındı. İfadesinde, üçüncü katta bulunan asansörü genel tadilatta betonu kırmak suretiyle girişe indirdiğini itiraf eden Özkan, bu işlemi yaparken kolon veya kiriş kırmadığını kaydetti.

İLK KATLARDA OTURANLAR YÜRÜYEREK ÇIKSIN İSTEDİM
Bina inşa edilirken giriş kattan itibaren asansör boşluğu olduğu ancak buna rağmen asansörü buradan başlatan Özkan, binayı yaparken asansörü girişten başlatacağını ancak daha sonra fikrinin değiştiğini ve ilk katlarda oturanların yürüyerek çıkmasını istediği için asansörü üst katlardan başlattığını söyledi.

KOLONLARDAN BAZILARI ZEMİN KATTA DEVAM ETMİYOR
Şüpheli Mehmet Özkan'ın savcılıktaki ifadesinin ardından bilirkişi heyeti enkazda incelemelerde bulundu. Yapılan çalışmalar kapsamında, binanın taşıyıcı sistemi olan kolonlardan bazılarının zemin katta devam etmediği belirlendi.

Ön inceleme raporunda, asansör için yüksek tavanlı zemin, birinci ve ikinci kattaki asmolen döşemenin kesilerek 3'üncü kattan başlayan asansörün zemin kata indirilmesi nedeniyle yapının statiğinin bozulduğu kaydedildi. Sabah'ta yer alan habere göre, depremde hem kendisi yıkılan hem de arkasındaki binaları yıkan Özkan Apartmanı'nın müteahhitti sorgusunun ardından tutuklanarak cezaevine konuldu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN