Başkan Erdoğan Libya Başbakanı Dibeybe'yi kabul etti

Son dakika haberi Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe ile bir araya geldi. Vahdettin Köşkü'ndeki kabul, basına kapalı gerçekleşti. Dibeybe, kabulde, deprem dolayısıyla "geçmiş olsun" dileklerini iletti. Erdoğan'ı telefonla arayan bazı ülkelerin liderleri, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler için taziyelerini iletti, yaralılara şifa dileğinde bulundu.

Giriş Tarihi 18 Şubat 2023, 15:58 Güncelleme 18 Şubat 2023, 19:53
Başkan Erdoğan Libya Başbakanı Dibeybe’yi kabul etti

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe ile bir araya geldi.

Vahdettin Köşkü'ndeki kabul, basına kapalı gerçekleşti. Libya Başbakanı Dibeybe, kabulde, deprem dolayısıyla "geçmiş olsun" dileklerini iletti.

BAŞKAN ERDOĞAN'A TAZİYE TELEFONLARI
Başkan Erdoğan'ı telefonla arayan bazı ülkelerin liderleri, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler için taziyelerini iletti, yaralılara şifa dileğinde bulundu.

Karadağ Cumhurbaşkanı Milo Cukanoviç, Moritanya Cumhurbaşkanı Muhammed Veled Gazvani, Lübnan Başbakanı Necip Mikati ve Kanada Başbakanı Justin Trudeau da Başkan Erdoğan'ı telefonla arayarak, depremde hayatını kaybedenler için taziyelerini iletti, yaralılara şifa diledi.

Başkan Erdoğan ile telefonda görüşen Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye de deprem nedeniyle "geçmiş olsun" temennilerini iletti.

Kabul ve görüşmelerde liderler, Türkiye'ye desteklerini ve Türk halkıyla dayanışma içinde olduklarını ifade etti.



Asrın felaketi sonrası peş peşe liderlerle görüşen Başkan Erdoğan kendisine taziye ziyaretinde bulunan devlet başkanlarını kabul ediyor taziye telefonları alıyor.

KOMSIC'I KABUL ETTİ
Başkan Erdoğan, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Üyesi Zeljko Komsic'i, 17 Şubat'ta Vahdettin Köşkü'nde kabul ettti Kabul, basına kapalı gerçekleşti.

Başkan Erdoğan'ı telefonla arayan bazı ülkelerin liderleri, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler için taziyelerini iletti, yaralılara şifa dileğinde bulundu.

Kongo Demokratik Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Felix Tshisekedi, Japonya Başbakanı Fumio Kişida, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ve Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed Ali de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı telefonla arayarak, depremde hayatını kaybedenler için taziyelerini iletti, yaralılara şifa dileğinde bulundu.

Kabul ve görüşmelerde liderler, Türkiye'ye desteklerini ve Türk halkıyla dayanışma içinde olduklarını ifade etti.

YOĞUN GÖRÜŞME TRAFİĞİ
Başkan Erdoğan, 16 Şubat Ankara'da yoğun bir görüşme trafiği gerçekleştirdi. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg İttifak'ın sergilediği dayanışmayı göstermek ve taziyelerini iletmek için Türkiye'ye geldi.


NATO GENEL SEKRETERİ
Başkan Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'i Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti. Bakan Çavuşoğlu, Stoltenberg'in gün içinde deprem bölgesine gideceğini belirtmişti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde basına kapalı gerçekleşen kabul, 1 saat 20 dakika sürdü.

MHP GENEL BAŞKANI DEVLET BAHÇELİ
Başkan Erdoğan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi kabul etti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde basına kapalı gerçekleşen görüşme yaklaşık 1 saat sürdü.

MASADA HANGİ KONULAR VARDI?
Görüşmede, bazı bölgelerde devam eden arama kurtarma çalışmalarındaki son durum ele alındı.

10 ilde yaraların bir an önce sarılması ve şehirlerin yeniden ayağa kaldırılması için hazırlanan planlar da değerlendirildi.



ŞAHBAZ ŞERİF
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif'i kabul etti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde basına kapalı gerçekleştirilen kabul, 1 saat 20 dakika sürdü.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN