Şubat celbi askerlik er sınıflandırma sonuçları TIKLA Öğren - 25 Ocak askerlik yerleri sorgulama e devlet ekranı

Askerlik yerleri için geri sayım devam ediyor. Şubat ayında askere alınacaklar için bekleyiş sürerken bir yandan da 'Askerlik yerleri bugün açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?' soruları sıkça araştırılıyor. Binlerce kişi internet arama motorlarında e-devlet askerlik yeri sorgulama ekranına yoğunlaşıyor. İşte son dakika gelişmeler...

Giriş Tarihi 25 Ocak 2023, 11:24 Güncelleme 25 Ocak 2023, 11:28
Şubat celbi askerlik er sınıflandırma sonuçları TIKLA Öğren - 25 Ocak askerlik yerleri sorgulama e devlet ekranı

İÇİNDEKİLER

ŞUBAT 2023 CELBI SORGULAMA EKRANI! Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından daha önce yapılan açıklamada askerlik yerlerinin duyurulacağı tarih belirtilmişti. Sınıflandırılan yükümlüler tekrar sınıflandırma işlemine tabi tutulmayacaktır. Ancak yedek subay/astsubay adaylığına ayrılmış yükümlülerden, tabi oldukları celp ve sevk döneminde 7179 sayılı Askeralma Kanunu'nda belirtilen mazeretleri olmaksızın bakaya kalanlar (daha önceki sınıflandırma dönemlerinde sınıflandırılanlar dâhil) er statüsünde askere sevk edilecekler. Peki Şubat celbi askerlik yerleri ne zaman açıklanacak?

ŞUBAT CELBI ASKERLIK YERLERI BUGÜN AÇIKLANDI MI, NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

MSB tarafından yapılan açıklamada, "Şubat, Mart, Nisan 2023 döneminde silah altına alınacak yedek subay, astsubay adayları ile erlerin sınıflandırma sonuçları belirlendi." denildi.

ASKERLİK YERLERİ SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

ASKERLİK SEVK TARİHLERİ

Yedek Subay/Astsubay Adayları ile Er (1'inci Grup): 2 Şubat 2023

Er (2'nci Grup): 2 Mart 2023

Er (3'üncü Grup): 6 Nisan 2023

Yükümlüler sevk belgesini sevk tarihinin 10 gün öncesinden itibaren e-Devletten veya askerlik şubesinden alabilecek. Yükümlülere, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde bulunan adresi ile eğitim birliği arası esas alınarak yol ve iaşe bedeli ödenecek. Yükümlüler kendilerine yapılan ödemeleri kimlik belgeleri ile PTT şubelerinden veya PTT kartı ile PttMatiklerden alabilecekler.

Yükümlüler, askerlik hizmetleri süresince kullanmak üzere banka kartları bulunmuyorsa herhangi bir banka şubesine başvururak hesap açtırabilecek ve banka kartı temin edebilecekler.

Sevk belgesini almayanlar ile aldığı halde sevk edildiği sınıf okulu/eğitim merkezlerine katılmayanlar veya sevk belgesini aldığı halde kendisine verilen yol süresi dışında sınıf okulu/eğitim merkezlerine katılanlar hakkında bakaya işlemi yapılacak.