⚡Evde bakım maaşı yattı mı? 18 Nisan evde bakım maaşı yatan iller listesi! Evde bakım parası e devlet ile sorgulama nasıl yapılır?

Evde bakım maaşı alan binlerce vatandaş son günlerde araştırmalarını sıklaştırdı. Çünkü paralar her ay bu günlerde hesaplara yatırılıyor. Henüz parasını alamayanlar ise konuya ilişkin bilgi arayışına giriyor. Peki ⚡Evde bakım maaşı yattı mı? Evde bakım parası e devlet ile sorgulama nasıl yapılır? İşte 18 Nisan evde bakım maaşı yatan iller listesi!

Giriş Tarihi 18 Nisan 2022, 10:03 Güncelleme 18 Nisan 2022, 10:03

İÇİNDEKİLER

'Evde bakım maaşı yattı mı merak ediliyor. 18 Nisan 2022 sabah saatlerinden itibaren devletten evde bakım parası desteği alanlar hesaplarını kontrol etmeye başladı. Ödemeler her ayın 15'inde il il hesaplara yatırılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen bu desteklerden yararlananlar bu ayın parasını dört gözle bekliyor. İşte son dakika 18 Nisan evde bakım maaşı yatan iller listesi! Peki Evde bakım parası e devlet ile sorgulama nasıl yapılır?

EVDE BAKIM PARASI YATTI MI?

Evde bakım parası yatan iller listesi şöyle:

1- Ordu

2- Tokat

3- Antalya

4- Bolu

5- Afyonkarahisar

6- Çanakkale

7- Aksaray

8- Diyarbakır

9- Manisa

10- Bursa

11- Kırıkkale

12- Niğde

13- İstanbul

14- Uşak

15- Bilecik

16- Konya

17- Osmaniye

18- Hatay

19- Gaziantep

20- Ankara

21- Malatya

22- Kocaeli

23- İzmir

24- Kayseri

25- Karabük

26- Samsun

27- Adana

28- Mersin

29- Batman

30- Balıkesir

31- Sakarya

32- Düzce

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Evde bakım maaşı yattı mı? sorusuna yanıt bulmanın iki yolu bulunuyor. İster SMS isterseniz e Devlet sistemi üzerinden emekli maaşı sorgulaması yapabilirsiniz.

Devlet dairelerinde yapılan pek çok işlemi online olarak gerçekleştirmemizi sağlayan e Devlet'in "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" sayfasından evde bakım aylığı sorgulanabiliyor.

Sisteme kayıtlı olan vatandaşlar, şifreleri ve T.C kimlik numaralarıyla sorgulama işlemini gerçekleştirebiliyor.

Maaşlarınızı Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747'e SMS atmaları gerekiyor. Mesaj göndermeniz dahilinde 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından tahsil edilir. Ziraat bankası SMS kodu ile her ay bakiyenizi takip edebilirsiniz.

EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER SORGULAMA YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ