Düşük bel pantolon suç değil aptallık

New York'ta görülen bir davada, hakim, iç çamaşırın veya tenin görünmesine izin verecek kadar düşük pantolon giymenin eyalet yasalarına aykırı olmadığına karar verdi.

Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Düşük bel pantolon suç değil aptallık

New York kentinin idari bölgelerinden Bronx'taki davada, hakim Ruben Franco, ABD'nin Georgia veya Louisiana gibi eski güney eyaletlerinde yasalara aykırı olabilecek düşük belli pantolonun New York'ta giyilmesinde sorun olmadığına karar vererek, bu bir modaysa adaletin bu konuda söyleyecek sözü olmadığını belirtti.

İnsanların kamu düzeni ve ahlakını ihlal etmediği sürece istedikleri gibi giyinebileceklerini kaydeden yargıç verdiği kararda, "Düşük bel pantolon giymek suç değil ama tam bir aptallık" ifadesini kullandı.

New York'un kuzeyindeki Bronx'ta bir polis memuru kısa bir süre önce pantolonu kemerinin çok altında bulunan bir erkeğe para cezası kesmişti.

Hakim Franco, CBS televizyonuna yaptığı açıklamada, "Bazıları bunun zevksizlik, kötü bir giyinme tarzı olabileceğini düşünebilir, ama yasa dışı değil. Moda konusunda anayasa her türlü çılgınlığa izin verir" dedi.


Günün Manşetleri

Tüm Manşetler