CHP İstanbul teşkilatında yeni dönem: Mehmet Ali Yüksel atandı, Gürsel Tekin dönemi kapandı

CHP Merkez Yönetim Kurulu, Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında Bolu’da toplanarak İstanbul teşkilatı için yeni karar aldı. Gürsel Tekin başkanlığındaki geçici heyetin görev süresinin dolmasının ardından boşalan CHP İstanbul İl Başkanlığı koltuğuna Mehmet Ali Yüksel getirildi. Yüksel, 2023 Cumhurbaşkanlığı Seçimi sürecinde Kılıçdaroğlu’nun başdanışmanı olarak görev yapmıştı.

Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Takvim'i Google'a ekleyin, doğru kaynaktan haberi alın!
CHP İstanbul teşkilatında yeni dönem: Mehmet Ali Yüksel atandı, Gürsel Tekin dönemi kapandı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında Bolu'da gerçekleştirilen CHP MYK toplantısında alınan kararla, İstanbul İl Başkanlığı'na Mehmet Ali Yüksel getirildi.

BİR AY ÖNCE BELİRLENMİŞTİ

CHP TBMM Grubunun Bolu Abant'taki Değerlendirme Toplantısının 3. gününde açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul İl Başkanının bir ay önceki MYK'da belirlendiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, bu ismin mahkemenin tedbir kararı nedeniyle açıklanmadığını dile getirdi.

MEHMET ALİ YÜKSEL KİMDİR

Siyasi çalışmalarına CHP Kağıthane Gençlik Kolları'nda başlayan Mehmet Ali Yüksel, 2001 yılında CHP Kağıthane Gençlik Kolları Başkanlığı görevine getirildi.

Yüksel, 2015-2019 yılları arasında CHP Kağıthane İlçe Başkanı olarak görev yaptı. 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde CHP'nin İstanbul 2. Bölge milletvekili adayları arasında yer aldı.

CHP İstanbul teşkilatında yeni dönem: Mehmet Ali Yüksel atandı, Gürsel Tekin dönemi kapandı-2

KILIÇDAROĞLU'NUN BAŞDANIŞMANIYDI

Yüksel, 2023 yılındaki Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu sürecinde, Kemal Kılıçdaroğlu tarafından Siyasi İşler ve Seçim Propagandası'ndan sorumlu başdanışman olarak görevlendirilmişti.

CHP İstanbul teşkilatında yeni dönem: Mehmet Ali Yüksel atandı, Gürsel Tekin dönemi kapandı-3

TEKİN DÖNEMİ BİTTİ

İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesi, 8 Ekim 2023'te yapılan CHP 38. Olağan İstanbul İl Kongresi'nde seçilen başkan ve yönetimin tedbiren görevden uzaklaştırılmasına karar vermişti.

Mahkemenin ihtiyati tedbir kararı uyarınca Gürsel Tekin 2 Eylül 2025'te 5 kişilik geçici kurulun başkanı olarak göreve başladı.

CHP İstanbul İl Başkanlığı'na geçici olarak görevlendirilen Gürsel Tekin ile beraberindeki heyetin görev süresinin sona ermesi üzerine İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin kararıyla Tekin ve geçici yönetimin görevine son verilmişti.

Faruk Arslan
Faruk Arslan Takvim.com.tr Güncel

Günün Manşetleri

Tüm Manşetler