Vedat Milor'u rahatsız eden açıklama! Yunan bakan Türkiye'nin hakkını savundu İmamoğlu'nun gurmesi karşı çıktı: Bir daha düşün

Fransız siyasetçi Marine Le Pen AB fonları üzerinden yolsuzluk yaptı 5 yıl siyasi yasak aldı, Avrupa kararı alkışladı. CHP'li Ekrem İmamoğlu İBB üzerinden 560 milyar TL'lik yolsuzluk yaptığı iddiasıyla tutuklandı aynı Avrupa akılalmaz iddialarla Türk yargısını hedef aldı. Yunanistan’ın eski Maliye Bakanı Yanis Varoufakis bu ikiyüzlülüğe tepki gösterirken bu topraklarda yetişen ünlü gurme Vedat Milor, cebini doldurduğu için İmamoğlu'na kalkan oldu. Müstemleke valisi gibi Avrupalıların ikiyüzlülüğünü savunan Milor'a tepki yağdı.

Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Vedat Milor'u rahatsız eden açıklama! Yunan bakan Türkiye'nin hakkını savundu İmamoğlu'nun gurmesi karşı çıktı: Bir daha düşün

İstanbul Büyükşehir Belediyesi merkezli büyük bir yolsuzluk çarkı kurulduğu ortaya çıktı. CHP'li Ekrem İmamoğlu hapse girdi.

Varoufakis'in paylaşımı Vedat Milor'u rahatsız etti

FRANSA'NIN EKREM'İ
Bu olayın bir benzeri ise Fransa'da yaşandı. Fransız siyasetçi Marine Le Pen, Avrupa Birliği (AB) fonlarını kötüye kullanmaktan yargılandığı davada suçlu bulundu. Le Pen, 2 yılı elektronik izleme ve 100 bin avro para cezası olmak üzere 4 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 5 yıl siyasi yasak verilen Fransız siyasetçi 2027 seçimlerine katılamayacak.

Marine Le Pen (REUTERS)Marine Le Pen (REUTERS)

Türkiye'de ise CHP'li İmamoğlu'nun yolsuzluktan tutuklanmasına tepki gösteren liberallerin, Fransa'da Le Pen'e verilen cezaya sevinmesini "akılalmaz bir ikiyüzlülük" olarak niteledi.

Yunanistan'ın eski Maliye Bakanı Yanis Varoufakis, Türkiye'deki hukuki süreçlerle Avrupa ülkelerindeki benzer uygulamalar arasında çifte standart bulunduğunu söyledi.

Yunanistan eski Maliye Bakanı Yanis Varoufakis (Takvim.com.tr | Foto Arşiv)Yunanistan eski Maliye Bakanı Yanis Varoufakis (Takvim.com.tr | Foto Arşiv)

AVRUPA'NIN İKİ YÜZLÜLÜĞÜ
Avrupa'nın tutarsız yaklaşımına dikkat çeken Varoufakis, "Türk mahkemeleri Erdoğan'ın rakibine ceza verdiğinde liberal zihin isyan ediyor ve 'Türkiye'de kanun olduğu' argümanını reddediyor. Fransa'nın mahkemeleri de aynısını yaptığında, liberal zihin seviniyor ve kanunun kanun olduğunu papağan gibi tekrarlıyor. Akılalmaz bir ikiyüzlülük" diyerek Avrupa'daki tutumu eleştirdi.

Vedat Milor (Takvim.com.tr | Foto Arşiv)Vedat Milor (Takvim.com.tr | Foto Arşiv)

YUNAN TÜRKİYE'NİN HAKKINI VERDİ GURME MİLOR KARŞI ÇIKTI
Bu açıklamaların ardından, İmamoğlu'nun gurmesi Vedat Milor sosyal medya üzerinden Varoufakis'e tepki gösterdi.

(Takvim.com.tr / Ekran görüntüsü)(Takvim.com.tr / Ekran görüntüsü)

Milor, Varoufakis'in yorumlarının ardından, "Yannis lütfen bu benzetmeyi bir daha düşün. Gerçekten sana değer veren insanlar için rahatsız edici" ifadelerini kullandı.

Vedat Milor (Takvim.com.tr | Foto Arşiv)Vedat Milor (Takvim.com.tr | Foto Arşiv)

MİLOR'A TEPKİ
İmamoğlu'nun gurmesi Milor'un sözleri sosyal medyada yankı uyandırdı. Çok sayıda kullanıcı Yunan Bakan'ın Türkiye'yi savunduğu bir konuda Milor'un Türkiye düşmanlığı yapmasına tepki gösterdi.

(Takvim.com.tr / Ekran görüntüsü)(Takvim.com.tr / Ekran görüntüsü)

"MİLOR'UN BU YORUMU BAĞIMSIZ BİR GÖRÜŞ OLUŞTURMUYOR"
Milor'un paylaşımı sosyal medyada büyük tepki çekerken "Vedat Milor'un bu yorumu bağımsız bir görüş oluşturmuyor çünkü kendisine destek verdiği için İstanbul Belediye Başkanı'ndan para almıştı. Yannis Varoufakis yazdığında çok haklıydı ama Türkiye'ye olan nefretin nedeniyle cevap verdin" yorumu dikkatlerden kaçmadı.

CHP'li Ekrem İmamoğlu (Takvim.com.tr | Foto Arşiv)CHP'li Ekrem İmamoğlu (Takvim.com.tr | Foto Arşiv)

Takvim Gazetesi Yazarı Ekrem Kızıltaş konuya ilişkin A Haber ekranlarında yaptığı açıklamada, "Le Pen beni yargılayamazsınız demiyor. Yargılandı ve karar da verildi. Bazıları batıcı olup yardım istiyor. Fransa'da sokağa maske takıp çıkarsanız binlerce euro cezası var" ifadelerini kullandı.

Marine Le Pen (EPA)Marine Le Pen (EPA)

Sabah Gazetesi Yazarı Melih Altınok ise "Fransa'da sokağa çıkarsanız çok kötü oluyor. Sokağa maske takıp çıkarsanız 45 bin euro ceza ödeyip 3 yıl da hapis yatıyorsunuz. Bedelini ödetiyorlar. Macron Türkiye'yi eleştiriyordu biz de benzer açıklamalar mı yapalım?" yorumunda bulundu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN