Başkan Erdoğan CHP Genel Merkezi'nde Özgür Özel ile bir araya geldi! 18 yıl sonra 1 saat 30 dakikalık tarihi zirve: Ne konuşuldu?

Özgür Özel'e iade-i ziyarette bulunan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 18 yıl aradan sonra bugün CHP Genel Merkezi'ne ayak bastı. Tarihi görüşme 1 saat 30 dakika sürerken Özgür Özel, Başkan Erdoğan'ı kapıdan uğurladı. Türk siyasetinde normalleşme sürecinin devamı olarak kayıtlara geçen görüşmede oturma düzeni de dikkat çekti. Başkan Erdoğan'ın arkasında Cumhurbaşkanlığı forslu bayrak yer aldı. CHP Genel Merkezi'nde de göndere forslu bayrak çekildi. Peki, görüşmede hangi konular masaya yatırıldı? İşte tarihi zirvenin tüm detayları...

Giriş Tarihi 11 Haziran 2024, 08:24 Güncelleme 12 Haziran 2024, 08:42
Başkan Erdoğan CHP Genel Merkezi’nde Özgür Özel ile bir araya geldi! 18 yıl sonra 1 saat 30 dakikalık tarihi zirve: Ne konuşuldu?

İÇİNDEKİLER

Türk siyasetinde iklim 'pozitif' eğilime girdi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i kabulü ile başlayan 'yumuşama' ve 'normalleşme' süreci CHP'ye yapılan iade-i ziyaretle devam etti.

Erdoğan, saatler 16.00'yı gösterdiğinde CHP Genel Merkezi'nde geldi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ı kapıda karşıladı.



Erdoğan ve Özel, Genel Merkez önünde tokalaşarak, basın mensuplarına poz verdiler.



İkili daha sonrasında Genel Merkezdeki başkanlık makamında görüşmeye geçti.




Erdoğan'a Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç ile AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş eşlik ederken, Özel'in yanında ise CHP İstanbul Milletvekili ve eski büyükelçi Namık Tan hazır bulundu.



1 SAAT 30 DAKİKA SÜRDÜ

1 saat 30 dakikalık tarihi görüşme sonrası CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ı aracına kadar uğurladı.














CUMHURBAŞKANLIĞI FORSLU BAYRAK ASILDI

Öte yandan, CHP Genel Merkezinin önündeki bayraklar arasına, Erdoğan'ın ziyareti dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı forslu bayrak da asıldı.




MASADA HANGİ KONULAR VARDI?

Günlerdir beklenen kritik görüşmede, tıpkı 2 Mayıs'ta olduğu gibi AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş ile CHP İstanbul Milletvekili Namık Tan da hazır bulundu.

En önemli gündem maddesi ise yeni anayasa çalışmaları oldu.




Gazeteci Abdulkadir Selvi, CHP Genel Merkezi'ndeki 1 ssat 30 dakikalık görüşmede masaya gelen konuları anlattı.

Selvi, "Özgür Özel'in görüşmede asgari ücret, atanamayan öğretmenler, çay alım fiyatları, buğday taban fiyatı ve Can Atalay başta olmak üzere Gezi mahkumlarını gündeme getirdiği söyleniyor" ifadelerini kullandı.

Peki Başkan Erdoğan ne söyledi? Selvi konuya ilişkin şu satırları kaleme aldı;

YENİ ANAYASA

1-Türkiye'nin darbe anayasasından kurtulması lazım. Bunun için en geniş şekilde Türkiye'yi kucaklayıcı, tüm kesimleri içine alan yeni ve sivil bir anayasaya ihtiyaç var.



"EKONOMİDE POPÜLİZME MÜSAADE ETMEYECEĞİZ"

2-Ekonomide popülizme müsaade etmeyeceğiz. Enflasyonu düşürmek için açıkladığımız ekonomi programına sadık kalacağız. Arzu ederseniz Hazine ve Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek sizi bilgilendirebilir.

3- Hak ve özgürlükler konusunda bazı belediyelerin eski alışkanlıkları andıran uygulamaları oluyor. Biz hak ve özgürlükleri garanti altına alacak olan reformları yapmaya devam edeceğiz.



KAYYUM ATAMASI

Özgür Özel görüşmede Hakkâri Belediyesi'ne kayyum atanmasını konusu gündeme getirmiş.

Bunun üzerine Erdoğan, "Hangi partiden olursa olsun millete hizmet eden belediye başkanlarına destek vermeye deam edeceğiz. Ancak birisi milletten aldığı yetkiyi terör örgütüne destek vermek için kullanırsa ya da terör örgütü bir belediyeye komiser atarsa buna müsaad etmemekte kararlıyız" diye karşılık vermiş.




Görüşmede bir diğer gündem maddesi ise Gazze idi.


AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Başkan Erdoğan ve Özgür Özel'in Gazze konusunda ortak duyarlılık geliştirilmesi, soykırım siyasetine karşı tüm partilerin ortak bir duruş ortaya koyması ve Filistin devletinin tanınması konusunda bu duyarlılığın artırılması gerektiğini konuştuklarını söyledi.


TÜRK SİYASETİNDE POZİTİF İKLİM

Başkan Erdoğan'ın CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i kabulü ve CHP'ye yapacağı iade-i ziyaretle pozitif eğilime giren siyasi iklim bugün Erdoğan'ın CHP Genel Merkezi'ne yaptığı ziyaretle devam etti.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özgür ÖzelBaşkan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel

"TÜRKİYE DEMOKRASİSİ AÇISINDAN ÖNEMLİ BİR KİLOMETRE TAŞI"

Hatırlanacağı üzere AK Parti Genel Merkezi'ndeki ilk görüşme olumlu havada gerçekleşmiş, yaklaşık 1.5 saat sürmüştü. Erdoğan ve Özel karşılıklı hediyeleşmişlerdi.

Başkan Erdoğan, "Bu adımın atılmasıyla siyasetin ülkemizde yumuşama dönemine girdiğini görüyoruz" değerlendirmesinde bulunurken Özgür Özel görüşmeyi "Türkiye demokrasisi açısından önemli bir kilometre taşı" olarak tanımlamıştı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN