Ergin Ataman'a siyonist tehdit! Başkan Erdoğan'dan destek telefonu | Türkiye'den tepki üstüne tepki | Ergin Ataman'dan A Haber'e özel açıklama

Son dakika haberleri... THY Euroleague Play-Off mücadelesinde Yunanistan temsilcisi Panathinaikos, evinde İsrail takımı Maccabi'yi yendi. Aynı zamanda Türkiye A Milli Basketbol Takımı'nı da yöneten Panathinaikos koçu Ergin Ataman, Maccabi teknik heyetinden bir ismin kendisini, "İsrail'de sana ne yapacağımızı göreceksin" diyerek tehdit ettiğini açıkladı. Skandala Türkiye'den tepki üstüne tepki yağdı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan siyonist tehdide maruz kalan Ergin Ataman'a destek telefonu açtı. Skandal ile ilgili A Haber'e önemli açıklamalarda bulunan Ergin Ataman "Cumhurbaşkanımızdan destek mesajları aldım, tehditler bize sökmez" ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 26 Nisan 2024, 15:36 Güncelleme 27 Nisan 2024, 12:03
Ergin Ataman’a siyonist tehdit! Başkan Erdoğan’dan destek telefonu | Türkiye’den tepki üstüne tepki | Ergin Ataman’dan A Haber’e özel açıklama

İÇİNDEKİLER

Katil İsrail işgal ettiği Filistin topraklarında soykırım suçu işlerken rezilliklerini spor müsabakalarına taşımaya da başladı.

İSRAİL EKİBİNDEN ERGİN ATAMAN'A TEHDİT
Euroleague Play-Off mücadelesinde Yunanistan temsilcisi Panathinaikos dün evinde İsrail takımı Maccabi'yi konuk etti.

Aynı zamanda Türkiye A Milli Basketbol Takımı'nı da yöneten Ergin Ataman'ın takımı Panathinaikos, Maccabi'yi yenerek seride durumu 1-1'e getirdi.

ATAMAN SERT ÇIKTI: TÜRKİYE MİLLİ TAKIMI'NIN KOÇUYUM BANA HİÇBİR ŞEY YAPAMAZSINIZ
Ataman, maç sonrasında Maccabi teknik heyetinden bir ismin kendisini, "İsrail'de sana ne yapacağımızı göreceksin" diyerek tehdit ettiğini açıkladı. Ataman, skandala, "Türkiye Milli Takımı'nın koçuyum. Türk vatandaşıyım. Bana hiçbir şey yapamazsınız." diyerek sert çıktı.

Ergin AtamanErgin Ataman

TÜRKİYE ATAMAN'IN ARKASINDA
Başkan Recep Tayyip Erdoğan siyonist tehdide maruz kalan Ergin Ataman'a destek telefonu açtı.

ATAMAN A HABERE KONUŞTU
Skandal ile ilgili A Haber'e önemli açıklamalarda bulunan Ergin Ataman "Cumhurbaşkanımızdan destek mesajları aldım, tehditler bize sökmez" ifadelerini kullandı.

Ataman şunları söyledi:

"Tehdit eden kişi Maccabi Tel Aviv teknik ekibinden biri. Kim bilmiyorum ama akreditasyonu vardı. 0 kişi "İsrailde göreceksin. Siyonistlerin sana ne yapacağını göreceksin" dedi. Benim de tepkim "Beni kimse bu şekilde tehdit edemez. Ben Ergin Ataman'ım, Panathinaikos koçuyum, Türkiye Milli Takımının koçuyum. Türk vatandaşıyım. Bana hiçbir şey yapamazsınız." şeklinde oldu. Maç öncesi EuroLeague organizasyonu benimle ilgili talihsiz ve provokatif bir açıklama yapmıştı. Bu açıklamanın bazı insanları provoke ettiğini düşünüyorum. Sağ olsun başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere devletin tüm kademelerinden bu tehdide karşı destek ve güvence mesajları aldım. Tehditler bize sökmez. Bir Türk spor adamı olarak dünyanın neresinde olursa olsun onurla, cesaretle görevimi yaparım."


Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla, Ataman'a destek verdi.

Bakan Bak şu ifadeleri kullandı:

"Ergin Ataman, A Milli Basketbol Takımımızın başantrenörü ve ülkemizi temsil eden kıymetli bir spor insanıdır. Başarılarıyla gurur duyduğumuz ve gittiği her yerde ülkesine olan sevgisini dile getirmiş hocamızın yanındayız."

TBF'DEN FLAŞ AÇIKLAMA: TEHDİDİ KINIYORUZ
Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) yaptığı açıklama ile Ergin Ataman'a destek verdi. TBF'den konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, "A Erkek Milli Takım Başantrenörümüz Ergin Ataman'a gerçekleştirilen tehdidi kınıyoruz. Ülkemizi yurt dışında temsil eden hocamıza tam destek verdiğimizi belirtiyor, kendisine başarılar diliyoruz" ifadelerine yer verildi.

AK PARTİ'DEN ATAMAN'A DESTEK
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik İsrail ekibinin tehdit ettiği Ataman'a sahip çıktı.

Çelik yaptığı açıklamada, "A Milli Basketbol Takımımızın başantrenörü ve spor camiamızın değerli bir üyesi olan Sn Ergin Ataman'a yönelik saldırganlığı şiddetle kınıyoruz. Ülkemizi başarıyla temsil eden Ergin hocamızı her türlü saldırganlığa karşı destekliyoruz." ifadelerini kullandı.

GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI
Ataman'ın anlattığı olayın görüntüleri de ortaya çıktı.

Ataman'ın Maccabi heyetinden bir isme yönelik, "Benim soyunma odamda ne yapıyorsun! Kim bu adam! Kim bu adam! Ne yapıyorsun sen! Güvenlik nerede! Bu adamı dışarı çıkarın!" şeklinde tepki gösterdiği videoda söz konusu kişinin "Ben İsrail'den geliyorum" dediği duyuluyor.

Detaylar gelecek...