MİT ve Emniyet'ten ortak operasyon: PKK'nın sözde sorumlularından Saim Çakmak tutuklandı! İfadesi ortaya çıktı

Son dakika haberleri... MİT ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün operasyonuyla İstanbul'da yakalanan PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak tutuklanarak cezaevine gönderildi. Öte yandan Durmaz'ın ifadesi de ortaya çıktı. Durmaz, kod adını inkar ederek, "'Zeynel' ismi ailem tarafından bana verilen ve çocukluğum boyunca aile içerisinde kullanılan bir isimdir. PKK/KCK terör örgütü bulunduğum bölgede herhangi bir eylem ve etkinlik yapmadı. Emniyette vermiş olduğum ifademde bana gösterilen fotoğraflardaki şahıs ben değilim." iddiasında bulundu.

Giriş Tarihi 25 Nisan 2024, 15:16 Güncelleme 25 Nisan 2024, 15:23
MİT ve Emniyet’ten ortak operasyon: PKK’nın sözde sorumlularından Saim Çakmak tutuklandı! İfadesi ortaya çıktı

İÇİNDEKİLER

Türkiye terör örgütü PKK'ya bir darbe daha vurdu.

PKK'NIN SÖZDE ALMANYA SORUMLUSU SAİM ÇAKMAK YAKALANDI
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak Milli İstihbarat Teşkilatı ve Emniyet'in ortak operasyonu ile yakalandı.

MİT, PKK/KCK'nın sözde sorumlularından Saim ÇAKMAK'ı uzun süredir takip ediyordu.

En uygun zamanda MİT ve İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü operasyon için düğmeye bastı.

TUTUKLANDI
Terör örgütüne yönelik yürütülen hassas operasyon neticesinde yakalanan Çakmak tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Edinilen bilgilere göre terörist Saim Çakmak PKK/KCK terör örgütünün yurtdışı faaliyetlerinde aktif şekilde yer almaktaydı.

"BEN DEĞİLİM"
Durmaz, savcılıktaki ifadesinde, bir ihbardan dolayı Elazığ'da "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan hakkında işlem yapıldığını ve adli makamlarca tutuklandığını anlattı.

Cezaevinde 20 gün kaldığını kaydeden Durmaz, "Yargılama sonucu almış olduğum cezayı hatırlamıyorum ama hatırladığım kadarıyla hükmün açıklanmasının geriye bırakılması kararı verilmiş olabilir." ifadesini kullandı.

Durmaz, PKK/KCK terör örgütü içerisinde herhangi bir faaliyeti olmadığını savunarak, "Avrupa yapılanması içerisinde hiçbir faaliyette de bulunmadım. Benim kullanmış olduğum bir kod ismim yoktur. 'Zeynel' ismi ailem tarafından bana verilen ve çocukluğum boyunca aile içerisinde kullanılan bir isimdir. PKK/KCK terör örgütü bulunduğum bölgede herhangi bir eylem ve etkinlik yapmadı. Emniyette vermiş olduğum ifademde bana gösterilen fotoğraflardaki şahıs ben değilim." iddiasında bulundu.

Terör örgütü PKK/KCK içerisinde faaliyet gösteren kişileri de tanımadığını öne süren Durmaz, Avrupa bölgesinde ne tür eylem ve faaliyetler yürütüldüğü hakkında bilgisi olmadığını iddia etti.

Durmaz, terör örgütünün faaliyetleri kapsamındaki oluşumlardan da haberi olmadığını öne sürerek, üzerine atılı suçlamaları reddetti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN