Terör örgütü DEAŞ'tan Şampiyonlar Ligi için kanlı tehdit: Hepsini öldürün

Terör örgütü DEAŞ, Şampiyonlar Ligi'ndeki çeyrek final maçları öncesi saldırı tehdidi yaptı. Örgüt; İngiltere'den Emirates, Fransa'dan Parc de Prince ve İspanya'dan Metropolitan Arena ile Santiago Bernabeu stadyumlarına 'Hepsini öldür' ifadeleriyle terör tehdidinde bulundu.

Giriş Tarihi 09 Nisan 2024, 22:55 Güncelleme 09 Nisan 2024, 23:50
Terör örgütü DEAŞ’tan Şampiyonlar Ligi için kanlı tehdit: Hepsini öldürün

İÇİNDEKİLER

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final maçları bugün ve yarın oynanacak. Bu önemli organizasyonda yaşanacak çeyrek final heyecanı öncesi terör örgütü DEAŞ'ten tehdit mesajı geldi.

Örgüt, Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçlarına ev sahipliği yapacak İngiltere'den Emirates, Fransa'dan Parc de Prince ve İspanya'dan Metropolitan Arena ile Santiago Bernabeu stadyumlarına ilişkin saldırı tehdidinde bulundu. Terör saldırısı tehdidi için paylaşılan görselde 'Hepsini öldür' ifadeleri kullanıldı.

İSPANYA HÜKÜMETİ ÖNLEMLERİ ARTIRDI
İspanya Hükümeti de bu tehdit sonrası Real Madrid - Manchester City ve Atletico Madrid - Borussia Dortmund müsabakaları için üst düzey güvenlik protokolünü devreye soktu. Her iki karşılaşma da yüksek riskli ilan edilirken, mücadelelerde 3 binden fazla güvenlik personelinin görev alacağı aktarıldı. Ayrıca söz konusu maçlar için Madrid'e 8 bin civarı İngiliz ve Alman taraftarın gelmesinin beklendiği dile getirildi.

Dünya panik halinde bu tehditlerin arkasında Ukrayna- Rusya savaşından sonra AB ülkeleri tarafından kendisine daha çok ihtiyaç duyulmasını isteyen ABD mi var yoksa İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği katliamın üzerine örtmek adına tekrardan İslami terör ifadesini dünyaya yaymak mı?
A Haber'de yayınlanan Memleket Meselesi programında uzman isimler açıklamalarda bulundu.

İşte öne çıkan açıklamalar:

BAKIŞLARI İSLAM VE TERÖRÜN ÜZERİNE ÇEKMEK İSTİYORLAR
Ferhat Murat, "DEAŞ uzun zamandır saldırıları ile gündeme gelmiyordu fakat Moskova saldırısı Türkiye'de seçim öncesi İstiklal 'de gerçekleşen saldırı. Terörün amacı topluma korku ve panik enjekte etmektir. Şimdi baktığımız zaman dünyanın en büyük organizasyonlarından biri olan Şampiyonlar Ligi milyarlarca kişinin izlediği bir organizasyon bu. Bununla ilgili bir terör saldırısının piyasaya sürülmesinde ki asıl amacı DEAŞ üzerinden İslam ve terör algısını tekrardan oluşturmak. Çünkü Gazze'de Müslümanlar ölüyor katlediliyor, Müslümanları katleden bir İsrail var ve bunun üzerinden bakışları tekrar İslam ve terörün üzerine çekmeyi planlıyorlar."



Güngör Yavuzaslan, "DEAŞ küresel çaplı bir terör örgütü. Özellikle Avrupa'da uyuyan hücre olarak tanımladığımız belirli zamanlarda kendi terör sistemlerini harekete geçirebiliyor. Bugün stadyumu ve futbol karşı tehdit gelmesine birçok açıdan bakabiliriz. Uluslararası istihbarat örgütüne açık bir örgüt olması o istihbarat örgütlerinin ülkelerinin çıkarlarından tutun da Ukrayna savaşında Avrupa'da oluşan yeni güvenlik mimarisine kadar tanımlanabilir."



"Avrupa'da bir terör saldırısı başlasa bu kimin işine yarar buna bakmak lazım. Tabii ki ABD'nin işine yarar. Ukrayna savaşından sonra güvenlik açısından ABD'ye yanaşmak zorunda kalırlar. DEAŞ son dönemlerde kendini göstermeye çalışıyor."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN