CHP'nin ittifak ortağı DEM'den İstanbul'un göbeğinde 'APO' mitingi! PKK marşı açıp “Biji serok kürdistan" diye böğürdüler: Çok sayıda gözaltı

CHP'nin 'kent uzlaşısı' adı altında ittifak çalışmaları yürütüp Esenyurt, Mersin ve Akdeniz'de ortak aday çıkarttığı DEM Parti Kandil'e selam durmaya, elebaşı Öcalan'a özgürlük istemeyip PKK'lı güzellemesi yapmaya devam ediyor. Durum öyle bir vaziyet aldı ki DEM Parti İstanbul'un göbeğinde APO mitingi yapacak kadar işi ileri götürdü. Yenikapı'daki 'nevruz' maskeli bölücü mitinginde PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın posterleri açıldı. Çıkan olaylar nedeniyle 75 kişi gözaltına alındı. Van'da ise “biji serok Apo” sloganları atıldı ve teröristbaşı Öcalan propagandası yapıldı. Etkinlik alanında “Biji serok kürdistan" böğürtüleri yükseldi.

Giriş Tarihi 17 Mart 2024, 15:03 Güncelleme 18 Mart 2024, 11:43
CHP’nin ittifak ortağı DEM’den İstanbul’un göbeğinde ’APO’ mitingi! PKK marşı açıp “Biji serok kürdistan diye böğürdüler: Çok sayıda gözaltı

İÇİNDEKİLER

Yerel seçimlere günler kala CHP - DEM hattındaki kirli ittifak boyut kazanarak büyüyor.

Kandil'den gelen talimatla "ittifakı sıkı tutmaya" çalışan DEM ile CHP 'kent uzlaşısı' maskesine sığınıp belirli noktalarda ortak aday çıkardı. Buna karşılık DEM'liler CHP listelerinde kendilerine yer buldu.


İMAMOĞLU'NUN MİTİNGİNDE DEM BAYRAKLARI

Daha sonrasında DEM Parti İstanbul'un göbeğinde "APO mitingi" yaptı. Miting alanına eli kanlı Öcalan'ın posteri asıldı, "İmralı kapatılsın APO çıksın" sloganları atıldı.

İmamoğlu'nun mitinginde DEM bayrakları
Ekrem İmamoğlu'nun 23 Şubat'ta gerçekleştirdiği Sancaktepe mitinginde ise DEM Parti bayraklarının sallanması ise ittifakın en net kanıtlarından biri oldu.

DEM'İn Yenikapı'daki etkinliğinde Öcalan posteri açıldı


Bölücü ittifak hız kesmeden sürerken DEM Partili isimler Kandil'e selam durmaya, elebaşı Öcalan'a özgürlük istemeyip PKK'lı güzellemesi yapmaya devam ediyor.

YENİKAPI'DAKİ DEM MİTİNGİNDE SKANDAL

CHP'nin uzlaştığı DEM Parti'nin İstanbul Yenikapı'daki 'nevruz' maskeli bölücü mitinginde PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın posterleri açıldı.
Van'da 'biji serok kürdistan' böğürtüleri


VAN'DA 'BİJİ SEROK APO' SLOGANLARI

DEM Parti'nin Van mitinginde ise "biji serok Apo" sloganları atıldı ve terörist başı Öcalan propagandası yapıldı. Etkinlik alanında "Biji serok kürdistan" böğürtüleri yükseldi.


Tüm bu yaşananlar CHP - DEM hattındaki kirli ittifakın tehlike arz eden boyutunu da gözler önüne serdi.

ÇOK SAYIDA GÖZALTI: TERÖRLE MÜCADELE KARARLILIKLA DEVAM EDECEK

DEM Parti tarafından Yenikapı'da alanında düzenlenen Nevruz kutlamasında çıkan olaylar nedeniyle toplam 75 kişi gözaltına alındı.



İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada gözaltına alınanlar arasında 'Terör örgütü propagandası yapmak' suçundan aranan 2 kişinin de olduğu belirtildi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) tarafından Yenikapı'da 'Şimdi Özgürlük Zamanı' konulu Nevruz Kutlaması sırasında olaylar çıktı.

Konuyla ilgili İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Söz konusu etkinlik nedeniyle alan ve çevresinde yapılan güvenlik uygulamalarında; Etkinlik alanındaki kule üzerinde PKK/KCK silahlı terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan posteri açtığı tespit edilen M.A., Ş.A. ve Y.Ö. gözaltına alınmıştır. Alan çevresinde yapılan güvenlik uygulamalarında ise "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan, arama kaydı bulunan M.K. ve M.B. adlı şahıslar gözaltına alınmıştır. Etkinlik alanı ve çevresinde "polise mukavemet gösteren, taşkınlık çıkaran, yasa dışı slogan atarak terör örgütü propagandası yaptığı tespit edilen" toplam 70 şahıs hakkında (15 Kadın, 55 Erkek) gözaltı işlemi uygulanmıştır. Terörle mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir" denildi.