CHP'de İzmir kaosu! Tunç Soyer'in İstanbul'a Ekrem İmamoğlu'nun yanına gelmesine Özgür Özel'den 'otur oturduğun yerde' mesajı

Son dakika haberleri... Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Burcu Köksal'ın çıkışının ardından İstanbul'da DEM desteğini kaybetme korkusu yaşayan Ekrem İmamoğlu'nun daveti üzerine İstanbul'a gelen Tunç Soyer, yeni bir tartışmanın fitilini ateşlemişti. Soyer'in kendisi için hiç çalışmadığını söyleyen CHP'nin İzmir adayı Cemil Tugay "Bir dakika yanımda durmayan bir belediye başkanımız başka şehirde başkaları için çalışıyor" sözleriyle hem Soyer'e hem Ekrem İmamoğlu'na sert tepki göstermişti. Henüz kriz çözülmemişken bir çıkış da Özgür Özel’den geldi. Özel, doğru olanın Tunç Soyer’in İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu’ndan önce İzmir kampanyasına destek vermesi olduğunu söyledi.

Giriş Tarihi 11 Mart 2024, 12:32 Güncelleme 11 Mart 2024, 13:47
CHP’de İzmir kaosu! Tunç Soyer’in İstanbul’a Ekrem İmamoğlu’nun yanına gelmesine Özgür Özel’den ’otur oturduğun yerde’ mesajı

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle başlayan krizlerin ardı arkası kesilmiyor.

Özgür Özel, genel başkanlık koltuğuna oturduğu gibi kapısına gittiği DEM ile yerel seçimler için kent uzlaşısı adı altında bir kirli ittifak yaptı.

Yapılan iş birliği bırakın CHP tabanını, bazı belediye başkan adaylarında bile karşılık görmedi. Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Burcu Köksal, "DEM hariç her partiye belediyenin kapısı açık" deyince parti bir anda karıştı.

Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel, durumu kurtarmak için DEM'in hoşuna gidecek açıklamalar yaptı. Yetmedi İmamoğlu, İstanbul'u kaybetme korkusuyla DEM'in desteklediği Tunç Soyer'i İstanbul'a davet etti. Son bomba da işte tam bundan sonra patladı.

İZMİR ADAYINDAN BİR EKREM'E BİR SOYER'E
Özgür Özel tarafından Ekrem İmamoğlu'nun tüm karşı çıkmalarına rağmen İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterilen Cemil Tugay, Tunç Soyer'in İstanbul'a gitmesine büyük tepki gösterdi.

CHP'NİN İZMİR ADAYI CEMİL TUGAY

"BİR DAKİKA YANIMDA DURMADI BAŞKA ŞEHİRDE BAŞKASINA ÇALIŞIYOR"
Cemil Tugay, "Bir dakika yanımda durmayan bir belediye başkanımız başka şehirde başkaları için çalışıyor" ifadelerini kullandı.

İzmir'de konuşan Cemil Tugay şunları söyledi:

"İtirazım var. Dünden beri içim acıyor. Ben burada belediye başkan adayıyım. Kendi adıma değil CHP adına. Benim gibi düşünen siyasetçiler ve CHP adına. Bunu yapmayın. Burada bir dakika yanımda durmayan bir belediye başkanımız başka şehirde başkaları için çalışıyor."

TUGAY'DAN ÇOK SERT SÖZLER
Soyer, konuya sessiz kalırken Cemil Tugay'dan yeni bir açıklama geldi. Bir televizyon programına katılan Cemil Tugay, "Bir kere dost ortamında biraz duygu haliyle söylenen sitem sözüdür. Birikenlerin bir anlık taşmasıdır. Bu konuyu uzatmak istemiyorum. Herkes tarafından çok açık şekilde anlaşıldı kime söylediğim. Soyer Bey ile ilgili sitemdir. O ortamda herkes bize yakındı, dertleşme gibiydi. Sitemimi ilettiğim bir toplantı idi. Partimizin içerisinde bazı kişiler adaylaşamamalarından kaynaklı bizi sanki AK Parti'nin adayı ile baş başa gibi bir algı içerisindeler. Yeterli liyakate sahip olmadığımı söyleyerek süreci karalayan, çarpıtan bir hal içindeler…İlk aday adaylığımdan beri. Bu; parti içi üst kesiminden bazı kişiler tarafından da kaynaklı… Buna üzüldüm" dedi.

"FOTOĞRAF ÇEKİLMEK İSTEDİM KABUL ETMEDİ"
Cemil Tugay, Soyer'in kendisini ile fotoğraf bile vermek istemediğini belirterek sözlerine şöyle devam etti:

Bu bir bayrak yarışı. Tunç Başkanla adaylığım açıklandıktan sonra görüştüm. Beni üzen, 'başkanım bir fotoğraf çektirelim dedim, onu istemedi. Onu kabul etmedi. Üzüldüm biraz. Tunç Başkan'ın İstanbul'da çalışmasına tepki göstermedim.

Benim sitemim başka…İzmir'de olmamasını eleştirdim. Sadece Tunç Başkan için de söylemedim bu sitemimi. Parti içinde beklentileri gerçekleşmeyenler partinin başarısını katkı sunmayı bir kenara partinin başarısız olması için faaliyet içindeler. Bu durum beni üzüyor.

ÖZGÜR ÖZEL'DEN TUNÇ'A AYAR
Henüz kriz çözülmemişken bir çıkış da Özgür Özel'den geldi. Özel, doğru olanın Tunç Soyer'in İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu'ndan önce İzmir kampanyasına destek vermesi olduğunu söyledi.

"İZMİR'DE TUNÇ BAŞKAN'DAN BEKLENEN..."

Özel, şöyle konuştu:

"Serzeniş haklı. Soyer bir önceki başkan Aziz Kocaoğlu'nun yerine geldi. Aziz Kocaoğlu aday gösterilmedi, Soyer için topuyla tüfeğiyle çalıştı. Hepimiz çalıştık. Geçen sefer Tunç Soyer'in adaylığını ben destekledim.



Bu sefer kendisinin adaylaşmamasının gerekçesi olan anketi de kendisiyle paylaştım. Kendisine uluslararası bir görev teklif ettim. Kabul edemeyeceğini söyledi ve şimdi İstanbul'da.



Bu aşamada İzmir'de Tunç Başkan'dan beklenen bütün gücüyle Cemil başkan ve partisi için çalışmasıdır. Onu yapmadan İstanbul'a gelmenin İstanbul'da kapılar açık, gelebilir ama İzmir'de de üstüne düşeni yapmalı, öbür türlüsü doğru olmaz. Partililik kimliğiyle bağdaşmaz."

CEMİL TUGAY'IN ADAYLIK SÜRECİNDE KRİZ YAŞANMIŞTI
Yerel seçimler kapsamında aday belirleme sürecinde diğer illerde olduğu gibi İzmir'de de büyük kriz yaşanmıştı. Üzeri çizilen Tunç Soyer, genel merkeze demediğini bırakmamıştı.

Ekrem İmamoğlu'nun Buğra Gökçe dayatmasına rağmen Özgür Özel, Cemil Tugay'ı aday gösterip İmamoğlu'na rest çekmişti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN