CHP'de 'Köksal'an kriz! Özgür Özel'den PKK/DEM'e taahhütname... Genel Merkez'den bölücülere 'kurumsal' özür

CHP - DEM hattındaki kirli ittifak Burcu Köksal'ın 'DEM' çıkışıyla bir kez daha tescillendi. Özgür Özel, DEM'in gönlünü almak için taahhütname imzalayacaklarını duyurdu. Ekrem İmamoğlu ise Özel'i sümen altı edip 'eş genel başkan' edasıyla Köksal'ı tehdit etti. İmamoğlu, "Ya kendine başka bir iş bulacak ya da kendine başka parti bulacak" dedi. Büyükşehirlerde DEM desteğini kaybetme endişesi yaşayan CHP Genel Merkezi de resmi açıklamayla DEM'den özür diledi. Açıklamada "Belediyelerimizin kapıları dün olduğu gibi bugün de herkese sonuna kadar açık olacak" denildi. Tüm bu yaşananlar CHP'nin DEM'i kaybetmemek uğruna neler yapacağını gözler önüne serdi.

Giriş Tarihi 07 Mart 2024, 16:05 Güncelleme 07 Mart 2024, 16:39
CHP’de ’Köksal’an kriz! Özgür Özel’den PKK/DEM’e taahhütname... Genel Merkez’den bölücülere ’kurumsal’ özür

İÇİNDEKİLER

Cumhuriyet Halk Partisi'nde "Büyükşehirlerde DEM desteğini kaybetme" endişesi baş gösterdi. Burcu Köksal, Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu ve Genel Merkez'den gelen peşi sıra açıklamalarla bölücü ittifak tescillendi.

"DEM HARİÇ HER PARTİYE KAPI AÇIK"
CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal, "Seçildiğimde Afyonkarahisar Belediyesi'nin kapıları DEM Parti hariç her siyasi partiye açık olacak" sözleri partiyi karıştırdı.

Köksal'ın bu sözleri sonrası DEM Parti kanadından gelen açıklamalar CHP'yi köşeye sıkıştırdı.

ÖZGÜR ÖZEL KÜRSÜDEN KÖKSAL'I DÜZELTTİ! KÖKSAL REST ÇEKTİ...
CHP Genel Başkanı Özgür Özel DEM'i incitmemek adına sahneye çıktı, "Afyon'da bir sürçülisan oldu. Kapılar tüm siyasi partilere aralıksız olarak açıktır" diyerek Köksal'ı düzeltti. Ancak Köksal, sözlerinin arkasında olduğunu belirterek Özgür Özel'e rest çekti. Köksal, "Açık ve net Afyonkarahisar'ı DEM'lilerle yönetmeyeceğim… Net…." dedi.


İMAMOĞLU ÖZGÜR ÖZEL'İ SÜMEN ALTI ETTİ: BURCU KÖKSAL'I ÇİZDİ
CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun sözleri damgasını vurdu. İmamoğlu, "'Ben belediye başkanı olursam şu partilileri belediyeye almam şu partililer hariç şunlarla görüşürüm' diyen ya kendine başka bir iş bulacak ya da kendine başka parti bulacak" diyerek Köksal'a rest çekti.

İmamoğlu'nun Özgür Özel'i sümen altı edip 'eş genel başkan' edasıyla Köksal'ı tehdit etmesi sonrası İstanbul'da DEM'le kurulan kirli ittifak bir kez daha ortaya çıkmış oldu.



CHP'DEN DEM'E KURUMSAL ÖZÜR
Yaşanan bu gelişmeler tüm sıcaklığını korurken büyükşehirlerde DEM desteğini kaybetme endişesi yaşayan CHP'den kurumsal bir açıklama geldi.

CHP'li Burcu Köksal'ın "Seçildiğimde Afyonkarahisar Belediyesi'nin kapıları DEM Parti hariç her siyasi partiye açık olacak" sözleri sonrası Genel Merkezi "Belediyelerimizin kapıları dün olduğu gibi bugün de herkese sonuna kadar açık olacak, tek bir yurttaşımız dahi kimlikleri nedeniyle haklarından ve kamu hizmetlerinden yoksun bırakılmayacaktır" açıklaması yaptı.



"Tüm halkımızı 31 Mart 2024'te Türkiye İttifakı'nda buluşmaya davet ediyoruz" ifadelerine yer verilen açıklama DEM seçmenine açık açık "Büyükşehirlerde CHP adayında birleşelim" mesajı gönderildi.

CHP'nin DEM Parti'den açık açık özür dilediği açıklamanın tamamı şu şekilde;

"Cumhuriyet Halk Partisi, bir asrı aşan tarihimizde olduğu gibi, bugün de siyaset ve yönetim anlayışının temeline Cumhuriyeti, demokrasiyi, eşit yurttaşlığı, halkçılığı koymaktadır.

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ten devraldığımız tarihsel sorumluluğumuz ışığında halkın tüm kesimlerini ayrım gözetmeksizin kucaklamayı, halkımızın sorunlarına çözüm üretmeyi, halkımızla omuz omuza ülkemizi bulunduğu noktadan daha ileriye taşımayı en büyük görevimiz kabul ediyoruz.

100 yıl önce emperyalizme karşı bağımsız, eşit, özgür bir ülkeyi kuran iradenin torunları olarak bugün de eşit, özgür, birlikte zengin ve barış içinde yaşayan bir ülke inşa etme hayalimiz ve irademiz her zamankinden daha güçlü.

Türkiye'yi kimlikler üzerinden ayrıştıran kutuplaştırıcı siyasetin karşısında inanç, etnik köken, yaşam tarzı, sosyoekonomik durum, siyasi görüş ayrımı yapmaksızın tüm halkı kapsayan ve kucaklayan bir siyaset kurmakta kararlıyız.

3 Mart 2024 Yerel Seçimlerine giderken, bu anlayışın ve ilkelerin en açık ifadesi olan, Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel tarafından liderliği yapılan Türkiye İttifakı'nı yurdumuzun dört bir köşesinde kararlılıkla kuruyor ve büyütüyoruz.

Halkçı belediyeciliği rehber edinen, gücünü halkın iradesinden alan Cumhuriyet Halk Partili belediyeler geçmişte ve günümüzde olduğu gibi gelecekte de tüm toplum kesimlerini ayrımsız kucaklamaya devam edecektir. Bugün yönetmekte olduğumuz ve 31 Mart 2024'ten itibaren yönetmeye başlayacağımız tüm belediyelerimizin kapıları herkese sonuna kadar açık olacak, tek bir yurttaşımız dahi kimlikleri nedeniyle haklarından ve kamu hizmetlerinden yoksun bırakılmayacaktır.

Tüm halkımızı 31 Mart 2024'te Türkiye İttifakı'nda buluşmaya davet ediyoruz."