Son dakika: Liderlerden Başkan Erdoğan'a doğum günü tebriği!

Dünya liderlerinden Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın 70. yaş gününü kutlamak için tebrik telefonları geliyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömet Tokayev, Yunanistan Başbakanı Kirkayos Miçotaki, BAE Devlet Başkanı Muhammed Bin Zayed Al Nahyan, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani, Başkan Erdoğan'ı arayıp doğum gününü tebrik etti.

Giriş Tarihi 26 Şubat 2024, 11:29 Güncelleme 27 Şubat 2024, 14:22
Son dakika: Liderlerden Başkan Erdoğan’a doğum günü tebriği!

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan tam 70 yıl önce bugün dünyaya geldi. Ömrünü memleket sorunlarıyla mücadeleye adadı. Türkiye, Erdoğan döneminde savunma sanayiinden ulaşıma kadar birçok alanda yeniliklerle tanıştı.

Erdoğan'ı doğum gününde dünya liderleri de yalnız bırakmadı.




PUTİN'DEN DOĞUM GÜNÜ TEBRİĞİ
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Putin görüşmede, Türkiye-Rusya ilişkilerinin dostane bir zeminde ilerlemesine sunduğu katkılar dolayısıyla Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.



TOKAYEV
Putin'den sonra Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev Başkan Erdoğan'ın doğum gününü kutladı.

Tokayev görüşmede, Erdoğan'a Türk halklarının kalkınmasına ve haklarının savunulmasına yönelik verdiği mücadeleden ötürü teşekkürlerini iletti.

MİÇOTAKİS
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Yunan Başbakan Miçotakis ile telefon görüşmesi yaptı. Görüşmede Miçotakis, Erdoğan'ın doğum gününü tebrik etti.



NAHYAN
Başkan Erdoğan, BAE Devlet Başkanı Muhammed Bin Zayed Al Nahyan ile telefonda görüştü. Görüşmede Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Al Nahyan, Başkan Erdoğan'ın doğum gününü kutladı.



MELONİ
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Meloni görüşmede, Başkan Erdoğan'ın doğum gününü tebrik etti.



ALİYEV
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede İlham Aliyev, Başkan Erdoğan'a doğum günü münasebetiyle tebriklerini iletti. Görüşmede, Türkiye-Azerbaycan ilişkileri detaylı şekilde ele alındı.



VUCİC
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Vucic, Başkan Erdoğan'a doğum günü vesilesiyle tebriklerini iletti.



CAPAROV
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov, Başkan Erdoğan'a doğum günü dolayısıyla tebriklerini iletti.



SCHOLZ
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Almanya Başbakanı Scholz, Başkan Erdoğan'ın doğum gününü tebrik etti.

Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın doğum gününü kutladı.

Osmani'nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşıma göre Osmani, Başkan Erdoğan ile telefonda görüştü.

Görüşmede, Türkiye-Kosova ilişkileri ve yaklaşan Antalya Diplomasi Forumu (ADF) ele alındı.

Osmani, Başkan Edoğan'a doğum günü münasebetiyle tebriklerini iletti, "Türkiye'nin kalıcı desteğine minnettarız." ifadesini kullandı.