CHP Mersin Akdeniz'i "kent uzlaşısı" adı altında DEM'e peşkeş çekmişti! PKK partisinin seçim bürosu açılışında "Biji Serok Apo" sloganları

Son dakika haberleri... 31 Mart yerel seçimleri için girdiği kirli pazarlıkta CHP'nin "kent uzlaşısı" maskesiyle Mersin Akdeniz'i peşkeş çektiği DEM'in seçim bürosu açılışında "Biji Serok Apo" sloganları atıldı. Toplanan kalabalığa seslenen DEM Parti Mersin Akdeniz Belediyesi Eş Başkan Adayı Hoşyar Sarıyıldız PKK’nın siyasi partilerinin bölücülük için yaptıklarını “halkın bir mücadelesi” olarak adlandırdı. Skandala CHP'l, eski Mersin Milletvekili İstemihan Talay da tepki gösterdi. Talay, "Büyük Atatürk'ün kurduğu CHP'nin bugünkü yöneticilerinin koltuk uğruna bu iki ilçemizi Dem'e peşkeş çekme kararı almaları ve Mersin'i emperyalist hayallere teslim etmeleridir'' dedi.

Giriş Tarihi 23 Şubat 2024, 10:30 Güncelleme 23 Şubat 2024, 15:42
CHP Mersin Akdeniz’i kent uzlaşısı adı altında DEM’e peşkeş çekmişti! PKK partisinin seçim bürosu açılışında Biji Serok Apo sloganları

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin hemen ardından Kemal Kılıçdaroğlu'nu devirip Genel Başkanlık koltuğuna oturan Özgür Özel, DEM ile koyu bir iş birliği içerisine girdi. Türkiye'nin gözü önünde yapılan kirli pazarlığa Kandil'in müdahalelerine şahit olduk.

Öyle ki Terör tutuklusu Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ın adaylığı Kandil'den gelen veto ile çekilerek Ekrem İmamoğlu'na alan açacak isimler (Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni) aday gösterildi.

TAKVİM bu kararın, terör örgütü PKK elebaşlarından Mustafa Karasu'nun CHP ile DEM'e "ittifakı güçlendirin" talimatı vermesinin ardından geldiğini yazdı.

KENT UZLAŞISI MASKESİ
Tüm bu yaşananların ardından DEM Sözcüsü Ayşegül Doğan, "kent uzlaşısı" kılıflı pazarlıklarda anlaşma sağlanan yerlerin Mersin, Akdeniz ve Esenyurt olduğunu açıkladı.

Esenyurt'ta CHP aday olarak gösterdiği Ali Gökmen'i değiştirip PKK sevdalısı Ahmet Özer'i aday yaptı. Öte yandan İBB Meclisi'ne CHP listelerinden 20 DEM'linin gireceği açıklandı.

MERSİN AKDENİZ'DE BİJİ SEROK APO SLOGANI
CHP'nin PKK'ya peşkeş çektiği Mersin Akdeniz'de ise DEM Parti'nin seçim bürosu açılışında PKK elebaşı bebek katili Abdullah Öcalan için "Biji Serok Apo" sloganları atıldı.

BÖLÜCÜLÜĞE "HALKIN MÜCADELESİ" DEDİ
Toplanan kalabalığa seslenen DEM Parti Mersin Akdeniz Belediyesi Eş Başkan Adayı Hoşyar Sarıyıldız "Mersin'i kazanmanın yolu Akdeniz'den geçer herkes ona göre davransın. Önümüzde bir yerel seçim var. 31 Mart'ta Akdeniz'den güzel bir mesaj verilecek. Belediyemizi onurlu halkımıza armağan edeceğiz. Halkımızın onlarca yıldır yürütmüş olduğu mücadeleyi kapatma davalarıyla, gözaltı ve tutuklamalarla bastırmaya çalışıyorlar. Onlar kapattıkça partimiz yeni bir isimle ayaklandı" ifadelerini kullandı.

DEM Parti Mersin Akdeniz Belediyesi Eş Başkan Adayı Hoşyar Sarıyıldız

Ayrıca aday Hoşyar Sarıyıldız konuşmasında PKK'nın siyasi partilerinin bölücülük için yaptıklarını "halkın bir mücadelesi" olarak adlandırdı.

DEM'E PEŞKEŞ ÇEKİYORLAR
21. dönem Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili, 1992 yılı CHP Kurucu Genel Başkan Yardımcısı ve 1997-2002 yılları arası Türkiye Cumhuriyeti'nde Kültür Bakanı olarak görev yapan İstemihan Talay, CHP'nin kurucu değerlerinden uzaklaştığını vurgulayarak, 31 Mart'ta gerçekleşecek olan yerel seçimlerden önce partinin stratejisini eleştirip, ''Büyük Atatürk'ün kurduğu CHP'nin bugünkü yöneticilerinin koltuk uğruna Mersin'de Akdeniz ve Toroslar ilçelerini Dem'e peşkeş çekme kararı almaları, Mersin'i emperyalist hayallere teslim etmektir'' dedi.

Talay, eleştirisinde başlangıç olarak, emperyalist devletler tarafından desteklenen PKK terör örgütüne dört ana görev verildiğini hatırlattı. Talay, PKK terör örgütüne verilen görevleri hakkında, ''Kuzey Irak'tan ve Suriye'den uzanan bir koridoru ele geçirmek, Akdeniz'e açılmak, bu bölgede kendileri için terör üretecek bir garnizon devletçik oluşturmak ve başta Türkiye olmak üzere bölge ülkelerini taciz etmek, mümkünse de parçalayıp bölerek küçültmek'' dedi.

''PKK'NIN AKDENİZ'E AÇILMA HAYALİ BENİM DÖNEMİMDE BOZULDU''
Sabah'ta yer alan habere göre, İstemihan Talay, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bu tehditleri görerek Barış Pınarı, Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı harekatlarıyla yüzlerce şehit vermek pahasına emperyalist oyunları bozduğuna dikkat çekerek, PKK terör örgütünün Akdeniz'e açılmak ve orada bir yer tutmak maksadıyla, ilk olarak 1999 yerel seçimlerinde faaliyete geçmeye çalıştığına işaret etti. Talay, ''Dört dönem milletvekilliğini yaptığım Mersin'in Büyükşehir Belediyesi Hadep tarafından kazanılmış gibi ilan edilmiş ancak Kültür Bakanı olarak yaptığım itirazlar ve yeniden sayım sonucunda Hadep'in seçimi kazanmadığı tespit edilmiştir. Böylece Akdeniz'e açılım hayalleri önlenmiştir'' diye açıklama yaptı.

''CHP, MERSİN'İ DEM'E PEŞKEŞ ÇEKİYOR''
''Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki en büyük ve en stratejik limanı Mersin ili Akdeniz ilçemizde bulunmaktadır''
diyen İstemihan Talay, Akdeniz'in aynı zamanda Ortadoğu'nun da giriş ve çıkış kapısı durumunda olduğunu hatırlatarak, ''Hadep'in devamı olan Dem partisinin CHP ile uzlaşmak için yüzlerce ilçe arasından Akdeniz ve Toroslar ilçelerini şart koşmaları basit bir seçim stratejisi değildir. Mersin'de emperyalist hayallerinin kaldığı yerden devam ettirildiğinin açık bir göstergesidir. Burada kabul edilmesi mümkün olmayan durum, büyük Atatürk'ün kurduğu CHP'nin bugünkü yöneticilerinin koltuk uğruna bu iki ilçemizi Dem'e peşkeş çekme kararı almaları ve Mersin'i emperyalist hayallere teslim etmeleridir'' dedi.

''ATATÜRK ANIMSATMASI''
Talay, son olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün sözlerini anımsatarak, Mersinlilere şöyle seslendi, ''Büyük Atatürk Mersinlilere hitaben 'Mersinliler Mersin'e sahip çıkınız' demiştir. İnanıyorum ki sevgili Mersinliler bu öğüt doğrultusunda Mersin'e sahip çıkacaktır. CHP yöneticilerinin 31 Mart seçimlerinde Dem'i destekleme dayatmasını reddedecek ve emperyalist hayalleri sandıkta yok edecektir'' dedi.

KANDİL İTİRAFI
Öte yandan DEM Parti'li Altan Tan'dan canlı yayında CHP ve Kandil itirafı geldi.

Halk TV'de konuşan Tan, "Yani bu seçimde de yine ölümüne bir karşıtlık karşılıksız bir CHP destekçiliği, İmamoğlu destekçiliği mi, yoksa bir şekilde çözümü zorlayacak yahut da kapısı açacak bazı hamleler mi yapılması lazım. Şimdi burada tabii DEM'in içinde de genel Kürt siyasetinin içinde de Türkiye demokratları içerisinde de kafalar karşık. Bunların önemli bir kısmı. Şu anda DEM'e de hakim olan kanat Kandil'de de egemen olan kesim. Yine bu 10 yıllık siyasetin devamından yana. yani en pahasına olursa olsun Erdoğan'ı zayıflatmak ondan sonrasını çok fazla hesap etmemek ve yine belli bir elle tutulur karşılık görmeden, almadan CHP'yi veya İstanbul özelinde İmamoğlu'nu desteklemek. İşte bunlar karşılıklı hamleler." açıklamasında bulundu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN