Ekrem İmamoğlu'ndan akla ziyan açıklama! Murat Kurum'un kentsel dönüşüm vaadine karşı çıktı: 650 bin konut yapılmamalı

İstanbul'un kaynaklarını kendi gelecek planları için çarçur eden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu akla ziyan bir açıklama yaptı. Ekrem İmamoğlu, Cumhur İttifakı İBB Başkan Adayı Murat Kurum'un "İBB olarak ‘Yarısı Büyükşehirden’ diyeceğiz 650 bin yeni yuvamızı inşallah hızlı bir şekilde başlatacağız. 100 bin sosyal konutumuzun inşasına hızlı bir şekilde başlayıp kentsel dönüşümde işte buradaki kardeşlerimizin çok uygun şartlarda oturabilecekleri konutları inşa edeceğiz." vaadini hedef aldı. Kentsel dönüşüme karşı çıkan Ekrem İmamoğlu söz konusu projeyi "Olmaması gereken proje olarak niteledi. İBB Başkanına tepki gösteren Murat Kurum, "Sürekli bahane üreten, kentsel dönüşüm projelerine dava açan bir anlayışın kabiliyetlerinin, İstanbul için vizyonlarının bizim projelerimizi kavrayabilecek düzeyde olmasını beklemiyorum. Hep söylüyoruz: Bu konu siyaset üstüdür. İstanbul'un deprem gerçeğine karşı kaybedecek 1 saniyesi dahi yoktur." dedi. Öte yandan Esenler'de devam eden 60 bin konutluk Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesine İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun davacı sıfatıyla 1 dava, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 5 ayrı dava, CHP İBB Meclis Üyesi Ülkü Sakalar'ın 3 dava açtığı öğrenildi.

Giriş Tarihi 19 Şubat 2024, 14:36 Güncelleme 19 Şubat 2024, 19:21
Ekrem İmamoğlu’ndan akla ziyan açıklama! Murat Kurum’un kentsel dönüşüm vaadine karşı çıktı: 650 bin konut yapılmamalı

İÇİNDEKİLER

Cumhuriyet Halk Partili İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu kentsel dönüşüm karşıtı olduğunu ortaya koyan akla ziyan bir açıklama yaptı.

MURAT KURUM'UN VAADİNİ HEDEF ALDI
Cumhur İttifakı İBB Başkan Adayı Murat Kurum'un 650 bin güvenli konut vaadini hedef alan İmamoğlu "Asla yapılmamalı" dedi.

KURUM'DAN DEPREME KARŞI GÜVENLİ KONUT VAADİ: 650 BİN YENİ YUVA
Kurum dün yaptığı açıklamada deprem gerçeğine dikkat çekerek kentsel dönüşüm vaadinde bulundu.

Kurum şunları söyledi:

"İmha eden, ihmal eden tarafta değil; daima bu aziz millet için inşaa eden, bu millet için ihya eden tarafta olacağız. İnsanımızı, daha sağlıklı ve daha güvenli bir İstanbul'da yaşatma idealimizden asla taviz vermeyeceğiz. Bu şehrin annelerinin, bu şehrin çocuklarının yüzünden tebessümü asla eksik etmeyeceğiz. İstanbulluların mutluluğunu ve huzurunu her şeyin üstünde tutacağız. Hamdolsun 39 ilçemizin tamamında; hep yeni bir temel, yeni bir açılışı yapıyor, evlatlarımızın geleceği için yeni müjdeler veriyoruz. 1 Nisan sabahı itibarıyla da; bakanlığımızın 'Yarısı bizden' kampanyasıyla yapacağı 350 bin konutumuzun yanında; biz de İBB olarak 'Yarısı Büyükşehirden' diyeceğiz 650 bin yeni yuvamızı inşallah hızlı bir şekilde başlatacağız. 100 bin sosyal konutumuzun inşasına hızlı bir şekilde başlayıp kentsel dönüşümde işte buradaki kardeşlerimizin çok uygun şartlarda oturabilecekleri konutları inşa edeceğiz. başlayacağız. İstanbul'umuza bu kapsamda tam 1 milyon yuvamızı güvenli ve sağlıklı hale getireceğiz. Bir kez daha söylüyoruz ve uyarıyoruz, deprem siyaset üstü bir meseledir."

İMAMOĞLU'NDAN AKILLARA ZARAR AÇIKLAMA: YAPILMAMALI
Murat Kurum'un kendisine yönelik açıklamaları sorulan Ekrem İmamoğlu akla ziyan bir çıkış yaptı.

Kentsel dönüşüm karşıtı olduğunu bir kez daha ortaya koyan İmamoğlu, "650 bin konut vesaire gibi asla yapılamayacak, asla olamayacak ve olmaması gereken yaptığı açıklamalarla yani Ekrem İmamoğlu ve ekibinin ortaya koyduğu başarılı süreci nasıl geride bırakırım diyerek tarihe en kötü vaatler dizilişi olarak çıkacak süreçleri tarifliyor. Tabii benim için kötü bir şey değil bu yaptıkları ama yine de üzülüyorum." dedi.

EKREM İMAMOĞLU DÖNÜŞÜM SÖZÜNÜ TUTMADI
Göreve gelirken 5 yılda 100 bin konut dönüştürme sözü veren Ekrem İmamoğlu sözünü tutmamış AK Partili ilçe belediyelerinin planladığı bazı projelere karşı da dava açmıştı.

İmamoğlu 4.5 yıllık görev süresi boyunda ancak 9 bin 535 konut yapabildiğini açıkladı. İmamoğlu 9 bini aşkın konuttan bahsederken İBB iştirakı KİPTAŞ'ın Genel Müdürü Ali Kurt'un 2 bin 95 konut üretildiğini söylemesi ise aradaki büyük çelişkiyi ortaya çıkardı.



EKREM'DEN KENTSEL DÖNÜŞÜME KARŞI DAVA
Öte yandan Esenler'de devam eden 60 bin konutluk Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesine İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun davacı sıfatıyla 1 dava, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 5 ayrı dava, CHP İBB Meclis Üyesi Ülkü Sakalar'ın 3 dava açtığı öğrenildi.


MURAT KURUM'DAN İMAMOĞLU'NA TEPKİ: İSTANBUL'UN KAYBEDECEK 1 SANİYESİ BİLE YOK
Murat Kurum, İmamoğlu'nun açıklamalarına tepki gösterdi. İstanbul'un deprem gerçeğine karşı kaybedecek 1 saniyesinin bile olmadığını söyleyen Kurum şu ifadeleri kullandı:

"İstanbul'da 600 bini acil dönüşmesi gereken 1.5 milyon riskli konut varken, mevcut İBB Başkanı'nın 650 bin konut dönüşüm vaadimizi "Olmaması gereken" bir proje olarak görmesine şaşırmadım. Sürekli bahane üreten, kentsel dönüşüm projelerine dava açan bir anlayışın kabiliyetlerinin, İstanbul için vizyonlarının bizim projelerimizi kavrayabilecek düzeyde olmasını beklemiyorum.

Hep söylüyoruz: Bu konu siyaset üstüdür. İstanbul'un deprem gerçeğine karşı kaybedecek 1 saniyesi dahi yoktur. Halkımızın gönlü ferah olsun. Milletimizin meselelerini dert etmeyenlerden, bunları siyasi malzeme yapanlardan 31 Mart'ta kurtulacağız. 1 Nisan, İstanbul'un geleceğine endişesiz ve güvenle bakmak isteyenler için yeni bir gün olacak."

AK PARTİ'DEN EKREM İMAMOĞLU'NA TEPKİ: "İSTEMEZÜKÇÜ" OLDULAR
Ekrem İmamoğlu'nun kentsel dönüşüme karşı çıkmasına AK Parti'den tepki geldi.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, "Kişi kendinden bilir işi! İstanbul'a 100 bin konut sözü verip bunun onda birini bile yapamayan basiretsiz anlayış, İstanbul'a verdiğimiz depreme dayanıklı 650 bin güvenli konut sözümüze "yapılamaz, yapılmamalı" diyor." dedi.

Kabaktepe şunları söyledi:

CHP'li aday yeni bir açıklama yapmış, akla ziyan! Herhalde bu açıklamayı da 'yapay zeka' ile planladılar.

Kişi kendinden bilir işi! İstanbul'a 100 bin konut sözü verip bunun onda birini bile yapamayan basiretsiz anlayış, İstanbul'a verdiğimiz depreme dayanıklı 650 bin güvenli konut sözümüze "yapılamaz, yapılmamalı" diyor.

Bu binaların kentsel dönüşüme girmesine, İstanbul'un değişimine karşı çıkan bu siyasi zihniyeti iyi tanıyın.

Kendi siyasi çıkarları söz konusu olunca 'değişimci' olanlar, iş vatandaşın can ve mal güvenliğine gelince 'istemezükçü' oldular.

İstanbul'da büyük bir afet riski var mı? Evet.

İstanbul'da yüz binlerce riskli yapı var mı? Evet.

İstanbul'da afetlere ve büyük risklere karşı 5 yıldır sadece uyuklayan, sempozyum düzenlemekten öteye gidemeyen bir misafir başkan var mı? Evet.

Ama iş yapmaya gelince hevesleri yok. İcraatları yok. Yönetim aklı, sağduyu, vicdan, empati yok. Kentsel dönüşüm konusunda sınıfta kalan tembel CHP'li İBB yönetimi, sorumluluktan kaçmak için 'bu kentsel dönüşüm yapılamaz, yapılmamalı' diyor.

CHP'li adayın keyfi öyle istiyor çünkü; 'Kentsel dönüşüm yapmayacağız, insanları afetlere terk edeceğiz, yarı zamanlı başkanlık yapacağız!' Yok öyle yağma! Buradan söz veriyorum! İstanbul, tarihin gördüğü en nitelikli ve hakkaniyetli kentsel dönüşümle afetlere karşı risksiz bir şehir haline gelecek. Tatil beldelerinden afet koordinasyonunu yönetmeye çalışan bu vurdumduymazlık ve vicdansızlık, İstanbul'un kaderi değildir ve asla da olmayacaktır!"