AK Parti programına silahlı saldırı sonrası CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan tepki çeken paylaşım | Aziz Yeniay tepki: Kimden aldın bilgiyi?

AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Aziz Yeniay'ın seçim çalışmaları sırasında uzun namlulu silahlarla saldırı gerçekleşti. Alçak saldırıya peş peşe kınama mesajları yayımlanırken CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun paylaşımı büyük tepkilere neden oldu. İmamoğlu, "AK Parti adayı ile ilgisi olmadığını ve yaşamını yitiren kimsenin olmadığını öğrenmek içimizi rahatlattı.” ifadelerini kullandı. Silahlı saldırıya uğrayan AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Aziz Yeniay, A Haber'de yaptığı açıklamada, "Talihsiz bir açıklama olarak değerlendiriyorum. Emniyetin ve Bakanlığın bilmediğini kendisi nereden biliyor acaba. Bu kişinin bu şekilde açıklama yapmasına muhatabınız kim ve nereden bu bilgiyi aldınız demek yeterli olacaktır" dedi.

Giriş Tarihi 10 Şubat 2024, 21:23 Güncelleme 11 Şubat 2024, 20:35
AK Parti programına silahlı saldırı sonrası CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan tepki çeken paylaşım | Aziz Yeniay tepki: Kimden aldın bilgiyi?

İÇİNDEKİLER

Yerel seçimlere adım adım yaklaştığımız günlerde, İstanbul Küçükçekmece'de milli irade düşmanları kalleş bir saldırı gerçekleştirdi.



AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Aziz Yeniay'ın seçim çalışmaları sırasında uzun namlulu silahlarla saldırı gerçekleşti.



Alçak saldırı sonucu 1 kişi ağır yaralanırken, olaya ilişkin polis ekipleri çalışma başlattı.


BAŞKAN ERDOĞAN'DAN ÇOK SERT TEPKİ

Milli iradeyi hedef alan saldırıya Başkan Erdoğan çok sert tepki gösterdi. "Saldırıya ilişkin geniş kapsamlı tahkikat derhal başlatılmıştır" diyen Başkan Erdoğan, "AK Parti'mizin ve Cumhur İttifakımızın Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay'ın seçim çalışmaları sırasında gerçekleştirilen silahlı saldırıyı lanetliyor, ağır yaralanan vatandaşımıza acil şifalar diliyorum. Saldırıya ilişkin geniş kapsamlı tahkikat derhal başlatılmıştır. Seçim sürecinin sağlıklı ve demokrasimize yakışır bir şekilde ilerlemesini hazmedemeyen kimselerin süreci zehirleme çabalarına asla müsaade etmeyeceğiz. Demokrasimize, birliğimize, beraberliğimize kasteden hiçbir saldırı amacına ulaşamayacaktır" dedi.

AK Parti ve bakanlardan da saldırıyla ilgili peş peşe kınama mesajları geldi.




CHP'Lİ EKREM İMAMOĞLU'NDAN TEPKİ ÇEKEN PAYLAŞIM

Alçak saldırının ardından terör partisi DEM ile yakın ilişkilerde olan CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tepki çeken bir paylaşımda bulundu.

İmamoğlu, "Küçükçekmece'deki bugün yaşanan olayın AK Parti adayı ile ilgisi olmadığını ve yaşamını yitiren kimsenin olmadığını öğrenmek içimizi rahatlattı. Başka bir asayiş olayı nedeniyle yaralanan vatandaşımıza acil şifa ve geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" ifadelerini kullandı.



KİMDEN ALDI BİLGİYİ?


Henüz saldırganların yakalanmamasına ve Valilikten resmi bir açıklama gelmemesine rağmen Ekrem İmamoğlu'nun saldırıyı hangi veriye dayandırarak böyle bir açıklama yapması büyük tepkiye neden oldu.



"HANGİ VERİYE DAYANARAK BU AÇIKLAMA YAPILDI?"
AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Servet Yazıcı, İmamoğlu'nun paylaşımına sosyal medya hesabından çok sert tepki göstererek, "Misafir İBB başkanı diyor ki; Bu iş Aziz Yeniay'ın çalışmalarına ve etkili olduğuna işaret ediyor, ben açıklama yaparak ön alayım, etkisini azaltayım! Saldırgan bile yakalanmadan hangi veriye dayanarak bu açıklama yapıldı?" dedi.



"HAYIRDIR MUHATTABIN KİM, KİMLERDEN ALDIN BİLGİYİ?"


Silahlı saldırıya uğrayan AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Aziz Yeniay, A Haber ekranlarında Ekrem İmamoğlu'nun açıklamalarına sert tepki gösterdi.


Henüz saldırganların yakalanmamasına ve Valilikten resmi bir açıklama gelmemesine rağmen CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun saldırıyı hangi veriye dayandırarak böyle bir açıklama yapması büyük tepkiye neden oldu.

İşte o tepkiler:

Bir sosyal medya kullanıcısı, "Öncelikle daha olayın emniyet açıklaması bile yokken siz bu bilgiye nasıl sahip oldunuz... Siz ömrünüzde kaç kez uzun namlulu silah ile asayiş olayı gördünüz... Ama en önemlisi bir ilçede nasıl bir TERÖR-RANT bağlantısı dönüyor ki apar topar sizi bu açıklamayı yapacak kadar paniğe sevk ediyor..." ifadelerini kullandı.

Başka bir sosyal medya kullanıcı ise, "Sayın İmamoğlu, Henüz saldırgan yakalanmadı. Valilikten de resmi bir açıklama gelmedi.

> Siz bu bilgiyi nereden aldınız?
> Elinizde polisin bilmediği ne tür bir bilgi var?
> Elinizde herhangi bir bilgi yoksa bu iddiayı neden ortaya atıyorsunuz?"
dedi.

"Yetkililer saldırıya dair henüz bir açıklama yapmamışken sen aday ile ilgisi olmadığı bilgisine nereden vardın kolpacı herif"

"Ayıp ne demek bilir misin? Emniyet Güçlerimiz henüz resmi açıklama yapmamıştır Cumhurbaşkanı gibi hareket ediyor Başbakan oluyor CHP Genel Başkanı olup gölge başkan oluyor şimdi de emniyet gölge müdür mü oldunuz?"

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN